Kendi inançları hariç hiçbir inanca hiçbir dini görüşe saygı duymamasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Mesela Allah yok din yalan demek saygısızlık değil benim görüşümdür ve bunu özgürce ifade etme hakkına sahibim
Şu İslam dinini müslümanlığın gerçek manasını bilmeyen müslümancıklara göre değerlendirmeyi bırakın. Kusursuz olan müslümanlar değil islamiyettir. İslamiyette de dine karşı hoşgörü esastır. Saygı duymuyosunuz diyicek yerde saygı duymayanlar var aranızda diyebilirsin. Keza bazı gayrimüslimlerin kendi inançlarını empoze etmek müslümanlara yaptıkları zulümleri de tüm dünya biliyo.(Günümüzde de yaşandığı üzere) Dini inançlara da değil o inançları hakkıyla yaşamayana laf edin.
Yaratıcı emin ol hiç bir şeyi görmeyi ya da gözetmeyi düşünmüyor. Koskoca yaratıcı işini gücünü bılrakıp burnunun ucunu dahi göremeyen insanla mı uğraşacak? İnsanca her şey mümkün, Tanrı hiç bir şeyi umursamıyor. Sen ister ateist de, istersen de din düşmanlığı de, küçük bir insanın sevabıyla günahıyla ilgilenecek kadar aşağı bir sınıfa düşmedi asla Tanrı. O kendine özgü olandır. İnsan ise onun gözünde hiç bir şeydir, hatta hiç olmaması gereken bir salgın hastalıktır.
Soruda müslümanların değil bazı müslümanların demeniz daha doğru olur bence, ki ben bir müslüman olarak her fikre saygı duyuyorum yeter ki hakaret olmasın. Bahsettiğiniz kişiler de islam dinine sadece lafta inanan insanlar olduğu için, kendilerini şüpheye düşürecek her şeye saldırıyorlar kendilerini sorgulamamak için.
Bakara 256: Dinde zorlama yoktur. Gerçekten doğru eğriden ayrılıp iyice belli olmuştur. Artık kim şeytânî güçleri inkâr edip Allah’a inanırsa, muhakkak kopması mümkün olmayan sağlam bir kulpa sarılmış olur. Allah, işitendir, bilendir.
Sen onların üstüne bir zorba değilsin. O halde, benim tehdidimden korkanlara Kur’an ile öğüt ver.” (Kaf suresi 45)
Allah’ın rahmeti sayesinde sen onlara karşı yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi. Artık sen onları affet. Onlar için Allah’tan bağışlama dile. İş konusunda onlarla müşavere et. Bir kere de karar verip azmettin mi, artık Allah’a tevekkül et, (ona dayanıp güven). Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.(Ali İmran suresi 159. ayet)
De ki: “Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin.”(Kehf suresi 29. ayet)
İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost (un) oluvermiştir." (Fussilet, 41/34)
Sen af yolunu benimse, uygun olanı emret ve cahillerden yüzçevir " (Araf Suresi, 199)
Dinimizde baskı , zorlama yoktur. Nitekim Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (sallahu aleyhi vessellem) Mekke'yi ziyarete gelen kabileleri İslam'a zorlayarak veya baskı kullanarak değil tatlı dille davet etmiştir.
Inanmamak senin sorunun ama bunu ilan etmen gerekmez herkes kendine ne ben senin yerine yanicam ne de sen benim yerime o halde herkes neye inaniyosa icinde tutabilir degil mi? Sorulmadikca durup dururken Allah yok deyince guzel bir sey yapmis olmuyorsun ki saygi bekliyosun?
Bu genellemeyi yanlış buluyorum şahsen ben bir müslümanım ataist bir sevgilim var birbirimize saygı duyuyoruz birbirimizin dinine saygı duyuncada sıkıntı olmuyor ben her türlü dini görüşede saygı duyarım ayrıca sonuçta kimse aynı düşünmek ve aynı inanmak zorunda değil saygı göstermeyenler çok saçma insanlar
Bu umrumda değil islami kurallara göre yönetilen bir ülkede yaşamıyorum ki bu ülkeleride fazla yobaz olarak nitelendiriyorum benim biriyle sevgili olmam kişisel özgürlüğümdür. Buna kimse karışamaz.
Ya git kardeşim bir halt bildiğiniz yok, internetten araştırdığınız 3-5 abuk subuk bilgiyle din düşmanlığı yapıyorsunuz, millet tepki gösterince de ajitasyon yapıyorsunuz 😂
islamiyette zorlama yok her koyun kendi bacağından asılır... hakaret etmeme şartıyla beni ilgilendirmez neye inanıp inanmadığınız
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Az önceki sayfadaki kişi sizsiniz büyük ihtimal Tamam kendi görüşünü söyleyebilirsin ama adam orada Medine’de evlilik teklifi olur mu demiş onu sana söylememiş ki Orada ateist olduğunu söylemene gerek Yok
Genellemene katılmıyorum ama ben arkadaşımla sokakta islamla ilgili tartışırken herhangi birşey konuşuyor gibi konuşabilmeliyim sesimi alçaltmam gerekmemeli tabi öyle olmuyor hemen laf atanlar çıkar
Dinlerin tamamında zorlama vardır.. Din seçmede zorlama yoktur.. Her dinin gereklerini yerine getirmede zorlama vardır.. İyi kötü Karşılık verilen herşey bir zorlamadır..
Bakara2/256 der ki dinde zorlama yoktur. Iyilik ve kotuluk birbirinden ayirt edilmistir. Kim Allaha inanirsa oyle saglam bir kulpa yapismistir ki, hic bir zaman kopmaz. Allah her seyi isitir ve bilir. Allah kullarinin ne kendine ne de baskasina zulum etmelerine razi olmadigindan onlari korumak icin sinirlar tayin etmistir ve dinde zorlama yoktur diye buyurmustur. Asil musluman her inanca saygi duyar ve kimseyi hic bir seye inanmasi icin zorlamaz sadece dogru yolu gostermeye ugrasir. Secim yine insanin kendisine kalmis.
En İyi Cevaplar