Arkadaşlar şimdi ben araba almak istiyorum, yanımda arkadaşlarımın hepsinin arabası var durumların kötü olmasına rağmen var.. Bizim durumumuz iyi olmasına rağmen babam araba almıyor. Allah'a şükür durumumuz iyi maddi olarak bir sıkıntımız yok, ehliyetim falan var ama arabam yok, artık her gün araba kiralamaktan sıkıldım, benimde bir arabam olsun onu istediğim gibi modifiye falan edeyim istiyorum, babamdan umudu kestim, ben kendim nasıl araba alabilirim? Scirocco almak istiyorum bu arada kredi falan bir şeyler önerin lütfen.
Hiç param yok nasıl araba alabilirim?
araba nasıl alabilirim?
Araba almak istiyorum ama nakit param yok, nasıl alabilirim?
Öncelikle araba almayı çok istiyorsanız ve paranız yoksa önce bir düşünmenizi tavsiye ederim. Burada unutulmaması gereken şey, arabanın bir yatırım aracı olmadığıdır. Araba her zaman masraf yaptırır. Bu noktada önemli olan şey "arabaya gerçekten ihtiyacınız var mı ve paranız yoksa borca girmeye hazır mısınız, ödeyebilir misiniz?" bunlardır. İyice düşündükten sonra şimdi gelelim sorumuza.
Param yok araba almak istiyorum diyenler ne yapmalı?
Para biriktirmeye başlamalısınız. Her ne kadar kredi çekebilecek olsanız bile bir miktar nakit paranızın olması her türlü avantajdır. Sabır edebildiğiniz kadar ve biriktirebildiğiniz kadar para biriktirin. Ne kadar paranız var ise o kadar az borca gireceğinizi unutmayın.
Kredi çekebilirsiniz. Neredeyse her banka taşıt almak isteyenler için kredi imkanı sunuyor. Bankalara taşıt kredisi için başvurabilirsiniz. Burada önemli olan her bankanın faiz oranını karşılaştırmak olacaktır. Bir banka %1,10 faiz uygularken, bir banka %0,94 gibi rakamlarda faiz uygulayabilir. Bunları karşılaştırın ve sizin için en uygununu seçmeye çalışın.
Eğer sıfır araba alacaksanız öncelikle aracın bayilerine giderek bilgi alın. Çoğu araç bayisi çok az düşük faizler ile anlaşmalı olduğu bankalara kredi için yönlendirebiliyor. Bu konuda destek almak faydalı.
Senetle araç sahibi olabilirsiniz. Günümüzde birçok galeri ve firma senet ile araç satışı yapıyor. Burada önemli olan nokta, eğer senet ile araç alacaksanız Türk Ticaret ve Borçlar Kanununa uygun olarak araba satışı yapıyor olmalarına dikkat etmelisiniz. Alacağınız firma veya galeriyi iyice araştırmalısınız.
Senetle araç alacaklar neye dikkat etmeli?
senetle araba almak
Satın alacağınız firmanın kurumsallığına ve yorumlarına göz atın.
Satın alacağınız aracın piyasa değerini araştırın ve senetlerin bu fiyata yakın olmasına dikkat edin.
Aldığınız aracın senetlerini toplu ödemek istediğiniz zaman uygulanacak toplu ödeme indirimini araştırın.
Tüketici kanunlarına uygun taksitli araç sözleşmesi yapıp yapılmadığına özen gösterin.
İstenen faiz oranını araştırın ve karşılaştırın.
Araç taksitlerinin banka yolu ile firmaya ödenip ödenmediğine ve ödediğiniz taksitlerin senetlerini alıp alamayacağınızı araştırın.
Taşıt kredisi için ne yapılmalı?
Her banka taşıt almak isteyenler için kredi imkanı sunuyor. Bankalara taşıt kredisi için başvurabilirsiniz. Burada önemli olan her bankanın faiz oranını karşılaştırmak olacaktır. Bir banka %1,10 faiz uygularken, bir banka %0,94 gibi rakamlarda faiz uygulayabilir. Bunları karşılaştırın ve sizin için en uygununu seçmeye çalışın. Bankalara başvurarak bilgi alabilirsiniz.
Tekrar tekrar söylemek istiyorum ki, kredi ve senetlere bulaşmamak en güzelidir. Biriktirebildiğiniz kadar para biriktirin ve bütçenize göre araba bakın.
Bir tek akla kredi geliyor ama ne çekersen 2 katı ödüyorsun 50.000 çeksen banka senden bir 50.000 daha alıyor 100.000 tl ödüyorsun Oda tabi düzenli gelirin olduktan sonra ödeyemedin 3 ay üst üste banka sana gel diyor senin 50.000 tl ye aldığın aracı hacize veriyor.
İlk araban scirocco alma derim su gibi benzin tüketiyor. Kredi çekip alıcağın için zorlar. Daha öncede kredi çekmediysen düşük çıkar 15. bin falan teminat gösterme imkanın varsa daha fazla çıkar tabi.
Ödeyemezsen faiz baktın olmuyo haciz geliyo çok rezil bir durum yani eve girip eşyalara bakmalar falan ulan diyosun kafanızı yarmadan... Çok iğrenç yani bulaşma derim
Durumun iyiyse ve maaşın güzelse kredi çekebilirsin. Sana uygun şekilde banka taksitlendirirse rahat rahat ödersin. Ancak şu sıra ikinci el piyasasında fiyatlar uçmuş durumda. İyice araştırarak almanı tavsiye ederim. Eğer ikinci el araç alacaksan bu konuyla ilgili yazdığım Benceyi okuyabilirsin. Profilimde mevcut :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Krediyle al kardesim
Kardeşim bu yazdığım kısmı herkese paylaşıyorum, sorunla bu yazdığım kısmın ilgisi yokÇekingenlikten kurtulursam herkese yardım edicem diye kendi kendime söz vermiştim adak gibi oldu yani o yüzden burda insanlara yazıyorum. Çekingenlik var mı sizde yok mu bilmiyorum, sevgilinin hiç olmamasının azda olsa etkisi çekingenlik ten olabilir. Eger azda olsa çekingenlik varsa kızlara karsı ya da diğer insanlara karşı veya agzın iyi laf yapmaması gibi sorununuz varsa biraz ;ben bunları bazı tavsiyeleri uygulayarak yendim. Psikiyatri çekingenliğin çeşidinin hissedilmiş ve hissedilmemiş duyguyla bağlantılı bulunacağını söyledi. Sizde çekingenlik varsa eger şunu cevaplayın doğru yoldan gidip çekingenlik için doğru tavsiyeleri verebileyim. Çocuklukta ve bugüne kadar tümüyle düşün;hoşlanıyorum diye aklından geçtiğini mi hatırlıyorsun? seviyorum ya da aşığım diye mi aklından geçen bir an hatırlıyorsun? hangisi? Tavsiye istemezsen bu soruyu cevaplama, tavsiye istersen cevapla kardesim. Öncelikle kaç yasındasın? Mesajdanda yazabilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende istiyorum ama alamiyorum. Kac yildir para biriktiriyorum tam istedigim arabayi alacagim param yetmiyor. Ben para biriktirdikce arabanin fiyatinin yukselmesiyle elimden kayip gidiyor. Krediye de bulasmak istemiyorum. Nakit alabilirsem nakit ama piyasa boyle oldukca anca tofas alabilirim sanırım.
8
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla scirocco istiyorum bende bro ne piyasa yapılır o arabayla ben aileye yapışcam ortalama 60-65 bine bulurum galiba dimi? Sende ailene yapış ya ağız yap :D
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ben bir kere kafaya koydum öyle böyle alıcam o arabayı da bir an önce olsun istiyorum
Bak ben bunu hiç düşünememistim 🤔 kızım kredi çekerim çekmesine de bugüne kadar benim ayağıma hersey tip diye geldi bu konulara hakim değilim bilgin var mı bu konular hakkında ne kadar alabilirim?
En İyi Cevaplar