Evin içinde yuvalarını bulamadım. Hep mutfakta geziyorlar, ne kadar silersem sileyim kendi evleri gibi bellediler. :D Öldürmek istemiyorum limon, nane ikilisini denedim ama pek fayda etmedi. Onları öldürmeden nasıl çıkmalarını engellerim?
Evdeki karıncaları öldürmeden nasıl yok edebilirim?
"Sevgili ev sahibi, Biliyorum ki beni istemiyorsunuz. Eğer gerçekten istemiyorsanız lütfen beni öldürmeyin. Ben salatalık kabuğundan nefret ederim. Girdiğim yerlere salatalık kabuğu koyarsanız, anlarım ki beni istemiyorsunuz ve evinize girmem. Sıradan bir tebeşirle sınır çizerseniz ben o çizgiyi asla geçmem. Eğer limonu küçük küçük keser ve gireceğim yerlere koyarsanız anlarım ve girmem. Ayrıca rahatsız olmazsanız, cam kenarlarına sarımsak da sürebilirsiniz. Ben sarımsak kokusu duyduğum yere asla girmem. Ama lütfen bebek pudrası dökmeyin. Onlar beni öldürür. Pudra nefes yollarımı tıkar çünkü.. Eğer bunları yaparsanız, sizi hiç rahatsız etmem!. Ama unutmayın. Beni içeri almazsanız bile kapının önüne bir kap içerisinde su bırakırsanız, tüm kardeşlerim ve dostlarım adına size minnettar olurum... Karınca." (Karıncanın mektubu...
Sevgili ev sahibi, Biliyorum ki beni istemiyorsunuz. Eğer gerçekten istemiyorsanız lütfen beni öldürmeyin. Ben salatalık kabuğundan nefret ederim. Girdiğim yerlere salatalık kabuğu koyarsanız, anlarım ki beni istemiyorsunuz ve evinize girmem. Sıradan bir tebeşirle sınır çizerseniz ben o çizgiyi asla geçmem. Eğer limonu küçük küçük keser ve gireceğim yerlere koyarsanız anlarım ve girmem. Ayrıca rahatsız olmazsanız, cam kenarlarına sarımsak da sürebilirsiniz. Ben sarımsak kokusu duyduğum yere asla girmem. Ama lütfen bebek pudrası dökmeyin. Onlar beni öldürür. Pudra nefes yollarımı tıkar çünkü.. Eğer bunları yaparsanız, sizi hiç rahatsız etmem!.
Tarçın kahve vs. Bunlara alışkanlık kazanıyolar ve 1 kilo döksende fayda etmez hale geliyor. Silme işleminde arap sabunu kullan. Çünkü bütün hayvanlar gezindikleri bölgede kılavuz bir koku salgılar. Kaybolmamak ve kendisiyle birlikte yaşayanlara kılavuz olmak için. Karıncalardan örnek vereyim en kolayı. Hep bir çizgi halinde ilerlerler. O kokunun üzerinden gittikleri için. Arap sabunu doğal ve dezenfektan olduğu için hem zarar vermez hem de bıraktıkları iz kokularını yok eder. Bunun sonucunda da gözle görülür bir azalma farkedeceksin. Tabii ki bir kerede olmuyo periyodik olarak 3-4 günde bir tekrarlaman lazım. Mustakil evde otururken karınca sorunum çoktu. Böyle çözdüm ben. Zarar vermeden diyerek ne tür olursa olsun hayvanları seviyo olmanı da ayrıca takdir ediyorum. 👏👏
Ananemlerde de olmuştu limon kesip yere koyuyolardı limonun oldugu yere gelmiyomuymus oule bisey her kose basinda küflenmis limonlar vardi 😅 bence en garanti çözüm evcil karıncayiyen almak evde dolansın karnını doyursun ekolojik dengeye yardım ettigin icin sevap bile kazanabilirsin 😅
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
58
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Mutfakta yemek kırıntıları olmasın yemek yenilen yeride yemekten sonra süpür bak o zaman geliyolarmı bida? sakın sakın karıncaları öldürmeye yönelik yollara basvurma!!! olmadık belalar başına gelicektir yakınen yasadım bunu? yiyecek kırıntıları olmassa gelmezler, ayrıca ben evimin icinde karınca görünce mutlu oluyorum
Ilactan başka hiç birşey fayda etmiyor. Ne yazıkki saklandıkları yerleri kapatabiliyorlar. Gerçekten şok olmuştum görünce. Marketlerde satılan karincasavar var zaten onla da dolu dolu gitmiyo 1 sene anca kesiliyo
Yok etmek Allah'a mahsustur. Tuz ya da şeker dök yere. Karınca gidiyor. Ama tuz mu, şeker mı onu hatırlayamadım. Viledanin içine su koy, suyun içine sirke kat. Evini süpür, sil. Bu yöntem de iyi geliyor karıncaların gitmesi için
Karincalari uzak tutan bir toz var ayni sarimsak gibi kokuyor yani birakin karincalari siz bile kacarsiniz o derece. Oldurmuyor direkt kokudan kaciyorlar.
Bunun tek bir yolu var. David copperfield den rica edeceksin. Bir hokus pokus yapacak hepsi yok olacak. Ama o adam bu iş için bir milyon dolardan aşağı gelmez Türkiyeye haberin olsun.
En İyi Cevaplar