Mayıs ve Haziran aylarında kanatlı karıncalar evleri istila eder. Bu yüzden Mayıs başlayınca beni bir korku sarar. Genelde tek tek değil, grup şeklinde dolaşan bu karıncalar asla vazgeçmezler. En az 1 ay evi ele geçirirler. Kanatları vardır ama pek de uçabildikleri söylenemez. Tavana çarpıp pıt diye düşerler yine. Eğer bir yere yuva yaparsa onları böcek ilacı bile durdurmaz. Onlar bir ölür, bin doğar.
Siz de bu ay kanatlı karıncalar tarafından istila edildiniz mi?
Atlı karıncayı biliyordum ama kanatlısını da yeni duydum. Henüz karıncalar uğramadı ama birileri sivrisinek büyüsü yapmış olmalı ki eve her gün bir adet sivrisinek geliyor. Geliş saati de hiç şaşmıyor.
inan bana sivri sinek bunlardan daha masum. en azından öldürüp kurtulabilirsin hepsinden. camları kapatırsın daha girmez. ama kanatlı karıncalar inatçıdır. üstüne 1 kutu zehir boşalt ölmezler :(
Aynı karıncalar tepemde geziyorlar , yemek yerken ekmeğimin üzerinde ve yemeğimin için de geziyorlar ama görselde ki o kişi gibi bu hakaretleri kullanmadım , dünya sadece bize ait değil
valla benim yemeğimde gezseler ben öldürürüm yalan yok. biz evrimimiz gereği hayatta kalmak için öldür mantığı genetiğimize kodlandı. yani büyük balık küçük balığı yer olayı var evrimimizde. ve bu bize kodlandı.
Yorumlarına baktım da tezat olan düşüncelerin var sana zahmet bir açıklar mısın , bir yerde yazmışsın doğayı Ve hayvanı sevmeyen benden uzak dursun onlara saygı göstermemek caniliktir diye burda ise büyük balık küçük balığı yer diyorsun Ve hayatta kalmak için öldürme mantığı genetiğimiz de var diyorsun , küçük kanatlı karıncaların seni öldüreceğinden mi şüphe ediyorsun
Şöyle yazayım kardeşim ; Bunun için öncelikle inandığımız Rabbimizi tanıyalım , ALLAH arşa istiva etti ayeti var ( ayet numaralarını yazamıyorum sen bakabilrisin istersen) arş en yüksek tavan demek yani göğün en üstü uzayın sonu diyebiliriz ve bir diğer ayet ALLAH zaman ve mekandan münezzehtir ayeti buda anlamamız gereken ikinci ayet. şimdi konuya şöyle giriş yapalım Evren nedir nasıl var oldu ve özellikleri , evrenin var olması big bang patlaması ile gerçekleşti ki bu teorinin sahibi Einstein uzaya baktığında bütün cisimlerin birbirinden uzaklaştığını fark etti bu demektir ki zamanı geriye alırsak her şey bir noktada birleşecek yani Kuranı kerimde ki "İnkar edenler bilmezler mi ki göklerle yer bitişik idi. Biz onları ayırdık" (Enbiya, 30) ayetini doğruluyor , evren var oluşu bu şekil devamında nedir diye sorarsak zaman içinde değişime uğrayan yıldızlar ve gök cisimleri var bunlardan birisi güneştir güneş hacmini kaybeder kücülür ama enerjisi ve ağırlığı artar cüce yıldıza dönüşü tabi bu dediğim milyonlarca yıl sürer devamında kırmızı dev yıldız olur ve bu durumda ağırlığı güneşten milyonlarca ton kat ağırlığına ulaşır bunun ne önemi var , şu önemi var zaman içinde bu ağırlık çöker ve kara deliği oluşturur nasıl mı? şöyle düşün bir yorganın üzerine bilyeler attığını düşün o bilyeler ağırlık yapar yorganın üzerinde değil mi işte bilim diyor ki kainat evren bir yorgan gibi gezegenler ve herşey üzerinde ağırlık yapıyor bu ağırlık artınca dibe çökme olur ve bizim bildiğimiz zaman , mekan ve fizik kurallarının dışında bir oluşum olur , yani şöyle ki bir kara deliğin çevresinde zaman nerdeyse hiç yoktur evrenin başlangıcında bir kara deliğin ortasında veya çevresinde olursanız bir kaç dakika geçtiğini sandığımız o dönemde dünya bugünkü dönemine girmiş olur bunu Hawking kitaplarında makalelerin de araştırıp öğrenebilirsin ve Hawking diyor ki kara delikler maddeyi yok etmiyor aksine bizim bildiğimiz fizik kurallarının dışında bir fizik kuralları işliyor yani ;
Kainatın o çökme noktasının arkasında zaman ve mekan kavramı yok oluyor var olma ve yok olma gibi bir durum söz konusu değil kara deliklerin başka evrene geçiş olduğu konusu burdan geliyor bu bilgi dursun. Var olma konusuna gelince evren de var olma big bang patlamasıyla başladı ki bu şöyle demek senin benim varlığımızı oluşturan her şey ve diğer her madde o an o patlamada atomdan daha küçük ama inanılmaz ağırlığı olan ilk maddenin içinde vardı yani biz kainatın başından sonuna kadar olan sürede hep vardık yok olma ise yine olmayacak çünkü bizim atomlarımız toğrağa karışır ordan bir başka canlıda devam eder peki evrenin sonu neresi? evrenin sonu yok kardeşim bunu da araştırabilirsin evrenin sürekli genişlediği ve bu genişlemeyi balonun şişmesi gibi düşün balonun altı ve üstü mevcuttur ama sürekli olarak şişer ve genişler buda şu ayeti doğruluyor '' Ve sema; Biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki (onu) genişletici olan elbette Biziz '' Zariyat 47 , yani ;
Varlık ve yokluk kavramı bu kainat sınırları içerisin de geçerlidir ki bu kainatın dışına çıktığımız da varlık ve yokluk zaman ve mekan kavramlarının hepsi bildiğimiz bütün fizik kurallarının geçersiz olduğunu hem ayetler hem bilim söylüyor. ALLAH arşa yani göğün en üstüne buda kainatın dışında bir yeri işaret eder istiva etti yani her şeyi dengeledi düzene koydu hakimiyetini kurdu anlamını taşır. Sen şimdi ALLAH kaç yaşında diye soruyorsun da ne yaşı? Yaş , zaman ve mekan kainatın her yerinde göreceli bir kavramdır ki sen bir kara deliğin çevresin de ilk başta yaratılmış olsaydın sana ne zamandır yaşıyorsun sorulduğunda bir kaç dakika diyecektin karşında ki kişi biz dünya mekanından geliyoruz dediğin de sen mekan ne diyecektin çünkü kara deliğin çevresin de mekan kavramı da kalkıyor, ki arş'ta yani göğün en üstünde yani kainatın dışında ki ALLAH için bu kurallar geçersizdir yani kainat için kurulmuş kurallara bakarak yaratıcıyı anlamlandıramayız bu en başta dediğim ;
ALLAH zaman ve mekandan münezzehtir ayetini anlamamız ve ALLAH'ın arş üzerinde olduğunu bildiren ayeti anlamamızı sağlar ki İslam dışında hiçbir din bunu bildirmez. Bu bir mesele diğer mesele şudur bir kitaba bakarız okuruz ve orada ki defterlerin yırtılmasına veya suyla silinmesine bakarak bunu yazan da bu şekil su ile silinebilen yırtılabilen birisidir demek ne kadar doğru olmaz ise bir sanat eserin de tabloya veya resime bakarak sanatçıda bu şekil yağlı boyadır veya sanatçı da bu şekil bir heykeldir yorumu o kadar yanlış olur. Diğer bir örnek Selimiye camisine giderek orda ki taşlar da Mimar Sinan'ı aramamız ve Mimar Sinan bu şekil bir taştır dememiz o kadar yanlış olur. Sanat eseri bir sanatçıyı gösterir ama sanatçının biçimini ve özelliklerini göstermez. Şimdilik aklıma gelen bunlar ben de zamanın da çok takıldım kendim kainatı araştırarak okuyarak şükür öğrendim.
Kanatlı katınca erkek karıncadır ve kraliçe döllenme çağına geldimi salgıadığı hormonlardan dolayı erkek karıncaların kanatları oluşur ve kraliçe artık hepsiyle mi yoksa içlerinden bir kaçıylamı bilmiyorum ama gökyüzünde çiftleşir zaten erkek karıncanında bu yüzden kanadı oluşur.. cinsellik karıncada olmayan kanadı meydana getiriyorsa o da senede bir döneml biz erkeklerin kraliçelrrin yaşadığı habitatta ağır taktik altında isteklerimizi sorgulamayın
zaten ilaca bağışıklık kazandılar ben de odama süpürge koydum. fişi de sürekli takılı. gördükçe çekiyorum gördükçe çekiyorum :D zaten uçamıyolar bir yerde sabit kalıyolar ben de kolayca çektiriyorum süpürgeye :D
En İyi Cevaplar