1.Alman çoban köpeği
2.Rotweiller(daha önce besledım)
3.Doberman
4.Güney Afrika Mastifi
6.Belçika kurdu
2.Rotweiller(daha önce besledım)
3.Doberman
4.Güney Afrika Mastifi
6.Belçika kurdu
Sadakat ve asillik istiyorsan tabiki k9 ama güçlü görünüm istiyorsan doberman yani önce tercihi belirlemelisin ama apartmanda besleyeceksen tabiki 1 zira havlama sıkıntı yaratıyor hatta apartmanda isen golden ya da husky tercih et bence en sessiz husky geliyor bana sessiz sevimli ve güçlü
Tamam ama ben koruma ve goruntu olarak korkutucu bır kopek ıstıyorum guclu bır ırk olmalı
bence k9 uysal sezgisi güçlü kendi güçlü sakin neyi nerede yapmasını bilir. İyi eğitimli kaslı sportmen erkek gibi düşün alman kurdunu.
Bu anlatıma gore alman kurdunun benı kafadan tavlaması lazım :)) İşin şakasını bır yana bırakırsak bencede AÇK iyi bir secenek...
Tavlama işini bilemem kızları genelde huskyler tavlıyor (yakışıklı sessiz uysal ama içerde aslında bir dik başlı kural tanımaz bir asi) ama alman kurdu iyi bir seçim özellikle şehir yaşamında ayrıca şaka bir yana köpek seçimde karakter uyumu epitimi açısından da çok önemli ki k9 en iyi eğitilebilen köpeklerdir. Bayanlar her zaman sadık ve eğitmenin sözünden yani kendi sözünden çıkmayan erkekler ister ama işte keşke her erkek k9 olsa :)
Ayrıca son olarak alman kurtların tek sıkıntısı almanlara çok benzeyip dakik ve saatlik olmaları günün aynı saatinde yemek aynı saatte yürüyüş vs ile çok iyi eğitilirler ama serfest yaşamda onlarda türkler gibi salar kendini yarın ola hayrola derler. Yani alman yaşamında alman türk yaşamında türkk olurlar :)
:D Süperdi tespitin dibine vurdugumuz noktaydı bu :))
rica ederim yardımcı olduysa ne mutlu ama gerçekten her köpek ırkının bir krakteristiği var eğer bu uyum yakalanırsa gerçekten dost oluyorlar ancak karakterler uyuşmaz ise insanla hayvana eziyetten başka birşey değil.Sert uyuşuk bezgin şirret birine golden verdiğinizde köpeğin neler çektiği biraz empati ile anlaşılır sanırım. unutmayın bir erkek olarakta söylemekten hiç gocunmam erkeklerde köpeklerle çok benzer en açık bilinen örneği ikiside döner dolaşır aynı yere gelir
Bılıyorum aradakı benzerlıgı kımısı huyundan suyundan anlar yonetır kımısı takıpçi olur...Eee bunu bılemeyenler genelde kaybedenler oluyor ne yazıkkı :)) Nese ırk konusundan nerelere geldık :))
Haklsınız sonuçta alman kurdu iyi bir seçimdir bence :::) :)
Tamam önerınızı dıkkate alıcam teşekkurler.. :))
Rica ederim iyi bir eğitimle Alman kurdu sizi pişman etmez aksine çok mutlu eder :)
Eğitim şart tabi :))
Alman çoban..
evet en guclu seceneklerden bırı Alman çoban
Evet asillik akıyor :)
Zaten AÇK alırsam Almanyadan secereli getiricem.Çok buyuk çiftlikler var üst düzey aldım mı öyle bir köpek almak istiyorum... :)
Bende bir huy var zaten mesela bazen sokakta yalnız yavru kopek goruyorum dıyorumkı bıraz beslıyım salarım yok arkadas elım varmıyor benım oluyor o saatten sonra bıde bole ozenerek alırsam yanımdan ayırmam onunla yatar onla kalkarım valla :))
yok zaten bende köpek çok besledim bildiğin senden bir parça oluyo ne olursa olsun. çünkü onun sadakati gördükce çocuğun gibi oluyo. yemek veriyosun sana minnetini görüyosun. çok güzel bişey hayvan beslemek benim yerim müsayit olsa yine beslerim çok severim köpeği. alman çobanına aşığım zaten. erkek al bence :)
Erkek alıcam zaten daha iri ve yapılı olması hoşuma gıdıyor.. :)) Aynen o sevgı delisi hallerı benı benden alıyor...
Tamam geldıklarınde paylasırım :) Teşekkur ederım verdıgın fıkrın cıdden yardımı dokundu.. :))
Rica ederım..
Kardeşimim 2 tane akitası var.Fakat kocaman bahçeli bir evde oturuyorlar ve şehir içindeler.Bahçeli eviniz varsa her yerde beslersiniz.Şehir içide olsa dışıda olsa.
1. link
2. link
küçükken çirkin oluyorlar yoksa çok güzeller.
hmm evet karakterı nasıl bu ırkın tıplerı guzel duydum bu ırkı lakın karakterlerı hakkında bılgım yok
Neden bir kangal almıyorsunuz? En güzel ırk. Soyları tükendiği için yurtdışına çıkarılmaları yasak fakat kaçak olarak yurdun malını dışarı satıyorlar. Güzel hemde kuvvetli bir hayvandır.
Ama kangal şehır hayvanı degıldır.Kangal sürü ister toprak ister genıs bır alanda yasamak ıster..
Hayvan barınaklardan birine gidin. O kadar güzel köpekler var ki ne yapacaksınız yabancı ırkı falan. Labrador alın.Uysal bir köpektir ama güzeldir.Onlarıda rahat rahat evde bakabilirsiniz.
Cevap
19Cevap
Tam cevaba Belçika Kurdu yazıcaktım ki sona koyduğunu gördüm :) Benim 2 tane Belçika Kurdum var harika köpekler ya. Hem güçlü hem oyuncul hemde gerçekten itaatkar.
Evet kurtlarda bende takılı kalıyorum çoban kopeklerıde guzel belçika kurtlarıda iyice kafam karıstı..
Vallahi bizimkiler çiftlikte duruyo. Normalde çoban köpeği alınması lazım çiftlik gibi biyere. Bizde öyle düşünüyoduk ben bunları bir gördüm bayıldım. Onlar bambaşka ya tüğlü müğlü harika hayvanlar. Yavruları olucak 3 ay sonra :)
Oyy süper ben her ırkın yavrusuna hastayım ama kurtlar cok asil oluyorlar bence...
belçıkalar harıcındekılerle ılgılı yeterlı arastırmayı yapmıstım :)
Sokak köpeği al sahiplen iyi birşey yap melez oldukları için saydıklarının hepsinden biraz var
2 tane sokak kopegım var zaten ama ırk kopek beslemek ıstıyorum..
çoban köpegi al...
bende iki tane var yeni aldım tombik popolu koca patikli oluyorlar bebeyken çok tatlılar yahu :))
Evet bende Çoban köpeği düşünüyorum çok tatlılar ama karar veremedım genede :))
bence almalısın kangal candır çok sevecen çok sempatik büyüyene kadar seversin büyüyüncede o sana sal.ça olanları sever :))
Tamamda kangal şehır hayvanı degılkı sehırde beslenenlerı goruyorum bacaklarında sorunlar oluyor.Sıkıntılı oluyor benım baba tarafım sıvaslı istesem bugun getırırım en kral yavruyu ama işte sonucta benım istedıgım ırk olması kadar o ırkın sehıre uygun olmasıda onemlı :))
bizim bahçe yeterince geniş ve bölgemiz soguk...yaz içinde havuz planımız var :)) bakalım nolcak :)
:)) Umarım planladıgınız gibi olur..
bir barınaktan al da bir işe yara bari
sokayım cins köpeklere
cayırt
Tamamda benım 2 tane sokak kopegım var zaten bılmeden bole bır yorum yapman hoş degıl..Onlar köyde ailemızle kalıyor ben şehırde benımle yasıcak bır kopek alıcam hepsı bu yanı bende senın kadar bılınclıyım bu konuda...
tamam bir tane daha sokak köpeği al onların daha çok ihtiyacı var, o cins dediğiniz yavşakları alan insanlar bir sürü var zaten, bu kadar bilinç yetmez daha bilinçli olman lazım
sokayım cins köpeklere
Bence para verip almak yerine bir barınaktan sahiplenmelisin.
1. tabiki benım ufaklık
link
Çok tatlı bende kurt dusunuyorum aslında ama karar veremedım tam
rotwiller beslemişsin daha önce o zaman alman çoban köpeği hem akıllı oluyorlar hemde şirin enerjik
Evet bende öyle dusunuyorum aslında ama buyuk bır kararsızlık içindeyim.
Beagle al koku alma duyusu cok iyi hatta diyabetli köpeği deniliyor
Tamam ama küçük ırk ıstemıyorum ben ..
arastırırım bu arada neden Türkıyede bakılmasına karsısınız kurtların onu anlayamadım..
Sibirya tabıkı o tarz sıcak yerlerde bakılmamalı bende karsıyım soguk ıklım kopeklerının sıcak ıklımlı yerlerde bakılmasına ama İstanbul yeterlı bır sehır bence iklim acısından yazı atlatırsak kış uzun...Zaten ben sırf kopegım serınlesın dıye hergun yıkarım bole soguk soguk serrın serın yazın kotu kokuyo sureklı yıkayınca ama en azından rahatsız olmuyor sıcaktan yazları..
Ya var ya vicdan yaptırdın ıkı dkda he :D
:D
Rotweiler uysaldır aslında,çocuklarla arası en iyi olan cinslerden bir tanesidir diye biliyorum...yada Alman/Belçika kurdu
tek yaşıyosan rot ailenle yaşıyosan lab bahçede bakacaksan kangal sttaffordshirede olabilir evde köpek kokusu olarak çok az kokuları var
hiçbirini alma sokak köpeklerinden birini sahiplen
IRKÇILIK YAPMA ARKADAŞIM.
eheheh :D bu ıyıydı :))
dogo argentino al
:D
yasaklı ırk...
kangal alsana kız
kangal bana gelmez bıde şehır kopeği degıl kangal yanı olmaz sehırde :))
Peki köydeki köpeklerinizin cinsi nedir?Ben kangal alın dedim de, köyde yoksa oraya bir kangal daha alın.
köydekı kopeklerımden bırı ALMAN ÇOBAN İLE ROT KIRMASI DİĞERİ İSE AV KÖPEĞİYLE SOKAK KÖPEĞİ KIRMASI :))
O zaman Alman çobanı şıkkını eleyin.Zaten varmış.Yani kırma olsa dahi.Akitada alamazsınız zaten. Türkiye'de var mı bilmiyorum. En azından barınaklarda var mı onu bilemem. Çünkü onlarda ırkları tükenen cinslerden bahçeli bir eviniz olsaydı iyi olurdu.Ama akitalarda evde yaşayabiliyorlar. Kardeşim 2 tane aldı çiftleştirdi.6 tane yavrunun 5 ini yuva sahibi yaptı.1 ve anne ve babası kendinde.Dediğim gibi bahçeli evi var ama şehirdede yaşarlar olmadı bir tane terrier alın ufacık olsun bitsin.
Bahcem var ama kucuk yanı sehıre nazaran kucuk sayılmaz ama enerjı duzeyını bılemıyorum tabı akıtaların..
Doberman
evet onuda dusunmuyor degılım aslında.
Dogo argentina
Dogo çok guzel ırk ama ülkemızde yasak ne yazıkkı...
Yasak mi var milletin elinde ! Besledigin kopegine ne oldu ?
7 Dogo argentino =)
Yasaklı onlar :)) ben secerelı alabılecegım bır ırk ıstıyorum..
At al.
yuhh :D abartmanın son deliği heralde bu :D
golden derim =) çok akıllı ve sevimliler
Labradoru öneririm. Sahibine aşırı sadık.
Husky al derim
yok huskylerı sevmıyorum ıtaat etmıyorlar
Ya kusura bakmayın atladım araya, ama bu hayvanlar hep bahçeli evde büyümesi gereken bir hayvan.Onların evlerde tıkılı kalması zor gibi geliyor.
benım evım bahcelı ole cok buyuk bahcelı degıl ama bu soledıgım hayvanlara yetıcek bahcem var..
Husky iyi ya :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar