İnstagramda Butik Vanilya adlı sayfadan mezuniyetim için bir elbise sipariş ettim. Mezuniyetime çok az kaldı ve ürün hala gelmedi. Ben de siparişimi iptal etmek istiyorum diye mesaj attım ardından bana aşağıdaki mesajı gönderdiler yok sizi mahkemeye veririz elbise fiyatının en az 40 katını ödemek zorunda kalırsınız filan dediler. Böyle bir şey mümkün mü? Sonuçta sadece adresimi ve telefonumu verdim, hiçbir sözleşme imzalamadım. Bir fotoğraf şeklinde gönderdiler bu mesajı sonra internette araştırırken de gördüm aynı fotoğrafı başka yerlerde. Sanırım aynı fotoğrafı tehdit eder gibi gönderiyorlar herkese. Ne yapmalıyım? Lütfen bilgisi olan yazsın. Eğer kapıda ödemeli bu ürünü almazsam bir sorun çıkar mı gerçekten? Ben mi haksız durumdayım?
Fotoğrafta yazanlar aşağıda
:
Kapıda Ödeme ile teslim alınmış ürünlerin kargodan teslim alınması zorunludur. Teslim alınmayan ürünler iade edilemez. Teslim alınmayıp iade edilen paketler firma tarafından kargo maliyeti eklenerek müşteriye tekrar gönderilmek üzere bekletilir. Aynı şekilde ürün teslim alınmazsa satış sözleşmesi, onay alınması için telefon görüşmesi kayıtları ve alıcının beyan ettiği adresi, (IP adresi) delil olarak kullanılarak kapıda ödeme imkanını kötüye kullanma, tedarikçi kargo ve paketleme görevlisini gereksiz kullanma ve işgucunu yavaşlatma sebebleriyle, kargo yollarla tazmini için hukuki işlem başlatılır. Alıcı kapıda ödemeli olarak satın aldığı ve teslim almayarak şirketi zarara uğrattığı her malın kargo dahil fatura tutarının en az kırk (40) en fazla doksan (90) katı kadar tazminat bedelini site sahiplerine peşinen ödemeyi resmen beyan eder.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer