Ben bu hayatta sürekli bir seyler icin ugrasmak, oldukten sonra cennet ya da cehennemde sonsuza kadar yaşamak istemiyorum. Varolmak istemiyorum. Kimse bana fikrimi sordu mu hayir. Hicbir şey yapmak istemiyorum. Yok olmak istiyorum. Neden varım?
Cevabın nedir?
Bunlara, (Siz dünyadan gelmiyor musunuz?) denecektir. Kurtuluş ümidi kalmayan kâfirler, (Keşke toprak olsaydık) diyeceklerdir. (Nebe 40)
Kardeşim ben sana kafir demiyorum ama insan ibadetten uzak kalınca ahiret için çabalamıyorsa zamanla bitkinlik geliyor insana ama düşünsene biz okula gittiğimizde ödevlerimizi gerekli şekilde yapsak sınavlara gerektiği gibi hazırlandığımız zaman sınavlar bize zevk veriyor çok mutlu oluyoruz ama hazırlanmadığımızda nerden ben okula geldim bu nasıl rğitim sistemi felan diyoruz buda aynı bunun gibi ALLAH ın emir ve yasaklarını yaptıkca bu hayat zevk verir bize ayrıca sormak istediğin bir soru varsa yazabilirsin aşağıya.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
İşte insanın eninde sonunda soracağo soru bu: "neden varım".
Peki sen bu soruya ne cevap veriyorsun?12 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle babam istedigi icin varım ya da Allah yarattigi icin varim. Ama bunlarin hepsi benim iradem disinda
- +1 yıl
Hepimiz aynı durumdayız dostum. Banada kimse sormadı. Bak bu ks de yazan kimseye de birisi bişey sormadı. Dünyadaki tüm insanlık aynı durumda.
Peki biz neden bunu sorun etmiyoruz?
Bir dini inancın yoksa bu dünyadaki yaşam bitince herşey biter senin için. Yok olacağına, doğmadan önce nasıl bir hiçsen yine aynı şekilde hiç olacağına inanırsın. Dünya hayatından da tad almaya ve mutlu olmaya çalışırsın. Bu soruların ve bunalımların içinde boğulmazsın.
Eğer dini inancın varsa, ozaman bu soruyu hiç sormaman gerekiyor. Çünkü inanç açık bir şekilde Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı ve bir imtihan için dünyada olduğumuzu belirtiyor.
Bıktım bu cevaplardan yemin ediyorum yok sana sorulmuş gelmeden de hatırlamıyormuşsun nerden biliyosun? saçma sapan şeyler sana Ömer hayyamın rubailerini okumanı tavsiye ederim
beni uzene bezene yaratan kim? sen
ne yapacagimi da yazmissin onceden
demek gunah isleten de sensin bana
o zaman nedir o cennet cehennem12 Yorumla- +1 yıl
owwwwwwwwww çok iyi
hayyam okuyan bir kız
allahım şükürler olsun bunuda görüdm ya - +1 yıl
Sorgulayan zeki biri alkış
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonunda yaşamını sorgulayan biri. Bu düşünceler kafanda geziyorsa tamam doğru yoldasın demektir. Çünkü sorgulamak gerekir. Benim de sorularım vardı. Birkaç link bırakayım bakarsan videosunu yolladığım kanallar
https://youtu.be/E-Ovx1MWexAhttps://youtu.be/i8LmWTy5KWk21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
29Cevap
- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılKimse sana sormadı ama işte buradasın, varsın. Gerçekleri malesef değiştiremezsin. Karamsarlığı bırakıp şuanki durumda elindeki imkanlarla her şeyi nasıl daha iyi hale getirebilirim ona bak. Onun için çabala. Zararın neresinden dönersen kardır. Pes etme şansın yok.
10 Yorumla
+1 yılNeden sorusu anlam arayışı içinde olmaktır. Farkına varman gereken şey anlamın mistik olduğu ve dil sınırlarını aştığıdır. Anlam bu dünyaya ait birşey değil. Karanlık bir oda da aradığın siyah kediyi bulamayışının sebebi siyah olması değil var olmayışı😉
10 Yorumla
+1 yılSeni anlıyorum
Simi açıdan gelip sana bişiler söyleyecekler karu belada ruhlarımıza soruldu falan diye
Şimdi aklındaki bu kısmı kenara koy hayatı zorlukları olsada istediğin gibi yaşamaya çalış umursamaz olarak10 YorumlaNeden varım? Can alıcı noktaya gelmişsin ya bu çelişkileri aşacaksın ya aşacaksın. Umarım güzel bir enerji ile çözersin. Güzel kal mutlu kal.
10 YorumlaVar olup olamamana karar vermen için var olman gerekir. Var olduğunda da karar vermek için artık çok geç olduğu için bu bir zorunluluk. Her şey isteğine göre gerçekleşmiyor, Yüce Allah'ın sonsuz ilmiyle karar verdiği şeyin yanlış olma imkanı var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynı duyguları yaşadım , bu video ile Bilmiyorum anlatabildim mi , umarım için rahatlar
İşte düşünebildiğin için varsın bu dünyaya Allaha ibadet etmek için gönderildik
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyle diyordum keşke hiç doğmasaydı. Hiç varolmasaydım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimseye fikri sorulmadı, ama hayat güzel yaşamak guzel, hepimizin bir geliş sebebi var dünyaya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSordu tabi sen dünyaya gönderilmeden önce sana soruldu şunları şunları yaparsan sana cennet şunları şunları yaparsan sana cehennem diye sende kabul etmişsin ki gonderilmissin zilli ama hatirlamiyorsun biraz araştırın dini
021 Yorumla
Soran+1 yılRuh ayni ruh degil mi kabul ettiysem neden fikrim degisti
Cevap sahibi+1 yılRuh aynı da beyin yapın farklilasti... Sana cennet cehennemi söyledi anlattı eğer bana ibadet edersen seni melekten üstün kılarim dedi seni zorluklarla karsilastircam dayanıp kulluk edersen cennette gideceksin dedi kabul ettin
- +1 yıl
@Poweroil Cahiliyet zamanında bir kimse kendi üvey annesiyle bile evlendiği halde azatlısı olan bir kölesinin vefatından veya boşamasından sonra eşiyle evlenemezdi. Bunu caiz görmüyorlardı. İşte bu cahlliyyet âdeti de bu ilâhi emir ile ortadan kaldırılmış bulundu, (ve Allah'ın emri yerine getirilmiş oldu) Zeynep Radıyallâhu Anha'nın nikahı hakkındaki ilâhî takdir yerine gelmiş oldu. Mesele zeyd ya da zeynep değil mesele burdaki sadece bir örnek
+1 yılBu his bende de oluşuyor bazen aynısı oluyor. Sonra geçiyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimki gecmiyor
- +1 yıl
Geçerrrrr
Sıkılmak içindir belki insanlar zebaniler ve bilimum mahlûkat tarafından
00 YorumlaDiğer konusunda 636 cevap paylaştı. Neden var sen piskoloji sıfır altına inmiş kusura bakma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten ölünce, doğmadan önce ne isen o olacaksın.
Yani yok olacaksın.00 YorumlaBu fakir ondan böyle düşünüyor
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahahajaja 😄
+1 yılGelecekteki çocuğum temsili değil
16 Yorumla- +1 yıl
evlendin mi sen
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
nasıl evlenebiliriz senle?
- +1 yıl
22 yaşındayım evlilik düşünmüyorum heleki bu hafta yaşadıklarımdan sonra bir 5 sene böyle tek tabanca
- +1 yıl
ben de her saniye seni düşünüyorum halbuki:DDDDDDDD
- +1 yıl
Ahahah 😂😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini inancin var mi? Bu sozleri ettigine gore yok yani ahiret inancinda yoktur kendi oldur kurtul
16 Yorumla- +1 yıl
kendini öldür kurtul ne a.. q salağı senin vereceğin tavsiyeyi s***yim o... cocuguna bak ya
Cevap sahibi+1 yılAhirete calis o zaman. elif bos yapma
Cevap sahibi+1 yılYalaka
Cevap sahibi+1 yılYaw heheh tamam.
Cevap sahibi+1 yılFunan kardes trol sandim ondan boyle cevap verdim yazdigima pisman oldum. Sordugunda ciddi oldugunu anlasaydim dini crvap verirdim.
+1 yılCidden neden varsin sen? Bu dusuncelerdeb sonra yoklugun daha iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni adam yerini koyup yaratmış Allah, yer içer güler eğlenirken iyi biraz sıkışınca ben niye yaratıldım,, yok öyle bir dünya vazifeni yap
00 Yorumladünyaya geliş amacını bilmedğinden böylesin
10 Yorumla
+1 yılNeden bu kadar isyankar sin
03 Yorumlakocasız
Soran+1 yılYasamak istemiyorum. Sorumluluk alip, bir şeylerle ugrasmak istemiyorum. Hadi bu dunya gecti gitti, olumden sonrasiyla da ugrasmak istemiyorum
- +1 yıl
aga öyle bir dünya yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen bende aynı şekilde
24 Yorumla- +1 yıl
sebep?
Cevap sahibi+1 yıl@capkin_kuru_fasulye Hayattan sıkıldım çok zorlanıyorum acı çekiyorum
- +1 yıl
PARA ÇÖZER Mİ
Cevap sahibi+1 yıl@capkin_kuru_fasulye İnsanlar değişmedikten sonra para olsa neye yarar
+1 yılNeden var olduğunu bulmak senin kişisel mücadelen.
00 Yorumla
+1 yılHalbuki bir hiç tin değilmi?
00 Yorumla
+1 yılEşeğin zikinden dolayı.
00 Yorumla
+1 yılkimse secmedi ki bunu..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de keşke babam dışarı boşalsaydı diyorum bazen
25 Yorumlabütün suç babandı yane
oh missssss
Cevap sahibi+1 yılO da olurdu ya
- +1 yıl
Aynen bendede. 😣
+1 yılGel benimle ol o zaman 😂😂
00 YorumlaVarlığın gerekli olmasaydı var olmazdın
00 YorumlaDiğer konusunda 3,2b cevap paylaştı. E e e napcan
14 Yorumla
Soran+1 yılIste yokoliyim siliniyim
Soran+1 yıl21 yasindayim. Okulum 2 yil uzadi daha uzar. Odamdan cikmiyorum. Dunyayi ben kurtarcam
Bu soruların cevabını bulucaksın
030 Yorumla
Soran+1 yılNasil
- +1 yıl
@Poweroil adamım bir ama hep sorgu altındaki bir gün pişmanlık duygunuzdan terinizde boğulduğunu gün herşeyi anlıyacaksınız tıpkı firavunun tam ölürken ALLAH a secde etmesi gibi ama iş işten geçecek. Hakaretlerinizden seviyeniz anlaşılıyor bu din yüce bir dindir ALLAH u teale herkeze nasip etmez duvara skışınca kaçarsınız çünkü savunduğuz şeyi destekliyecek fikirleriniz ve delilleriniz yok.
- +1 yıl
@633-666 ben allah yok ya da bu dünya dan ötesi ya da başka boyut yok demedim kardeş objektif sorgulayıcı bir gözle okursan sende anlarsın ben dinlere inanmıyorum yüzü aşkın din var hem sen nerden biliyorsun seninki doğru hepsi kendi dinine inanmayan cehenneme gidecek diyor hadi inanalım ama hangisine
- +1 yıl
@633-666 kardeş ezber konuşuyorsun ispatın yok verem aşısını bulan yahüdi şu an elinde bilgisayar ya da telefonu icad eden hristiyan şu an senin faydalandığın şeyleri yapan adamlar müslüman olmadıkları için cehenneme gidecek hacı amca abdest almak sakal uzatmaktan başka işe yaramaz ama müslüman ibadet ediyor diye cennetemi gidecek aklın alıyormu
- +1 yıl
@Poweroil kardeş sen ne icat ettin bugune kadar tarih bilginin 0 olduğu anlaşılıyor tarihtr harezmi farabi galata kulesinden ilk ucağı uçuran müslüman peygamberimizin suyu ayakta içmeyin demesinin faydalarını bilim adamları şimdi açıklıyabilyor tualette aykta ihtiyacınızı görmeyin diyor bilim adamları şimdi açıklıyor embiryo insanın anne karnında şekillenme sürecini yıllar önce açıklıyor ben ezber kpnuşmuyorum delilli konuluyorum
- +1 yıl
@633-666 soruyu bile anlamadın ben ecdadımıda tarihimide iyi bilirim sen rahat ol ama sen bir arap bedevisinin zırvalarına inanıyorsun soruyu bidaha soracam. Verem aşısını bulan adam yahudi islama göre Müslüman olmadığı için cehenneme gidecek hiç bir faydası olmayan müslüman cennete gidecek bu tezatı sordum sana
- +1 yıl
@Poweroil ALLAH u teale kafire bu dünyada mükafatını verir ama müslümana ahiret yurdunda ona iman etmediği için dünyalık nimet verilir ama belkide bu iyiliğiden dolayı ALLAH u teale ona İslama girmeyi nasip eder ha grip aşısı demişken bugun senin çoçuguna girip aşısı yaptırdığın aşı çocugunu kusırlaştırıyor içindeki maddeleri açıklamıyorlar bide domuz gribini de yaydıkları gibi onlarda yahudiydi oldu o kadar kötülük yapacak onlarca insan öldürrcek yahudi sonra bir aşı buldu diye cennete gidecek (buna güldüm işte :) )
- +1 yıl
@633-666 kardeşim bence de gül cidden uçmuşsun grip demedim verem dedim. Hep komplo teorisi biz çok çalışıyoruz dış güçler engelliyor kısırlaştırdığını kendin test edip anladın sanırım bidaha hastaneye gitme dua et muska yazdır iyileş cahillik çok güzel bişi herşeyi biliyorsun bu sohbet bitmiştir
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıldinlerim konuşmak istersen
00 Yorumla Aydınlanmış biri daha bravo
00 Yorumla
+1 yılVarlık felsefesi...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen iki dakikalık zevk ürünüsün 😂😂
10 Yorumla
+1 yılen kolayı misssssss
00 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. Aynen ya yorgunluk
00 Yorumla
Devamını Gör(22)