Doğal Gaz, Su ve Elektrik tasarrufunda nasıl bulunuyorsunuz ?
Ev kombi doğal gaz ile ısınıyor tasarruf için neler yapıyorsunuz ?
Ev ısı yalıtım sistemli.
Ev kombi doğal gaz ile ısınıyor tasarruf için neler yapıyorsunuz ?
Ev ısı yalıtım sistemli.
evin yalıtımı çok önemli çok farkediyor.bide kombiyi açıp kapamakta.mesela bzim ev dört katlı,yani villa,kombiyi hiç kapamıyoruz çook kısıkta olsa çalışıyor,eve gelince birazcık yükseltmemiz yetiyor zaten evde belli bir ısı olduğu için.ama kapatınca,eve gelip açıyorsun ısınması uzun sürüyor ve çok yüksekte açıyorsun daha çok yazıyor.prizleri öutlaka çe, cihazlar çalışmasa bile prizde olunca elektrik yiyor.aklıma gelenler bunlar
beyazeşyada A+ alırsan yaklaşık elektrikte 20-30tl farkediyor sadece buzdolabı için bu.suyu kimse açıp önüne oturmuyordur heralde.doğalgazda aynı şekidle yapılacak pek birşey yok zaten her ay zamlı :)
Yaklaşık 3 aydır Kot 3 'te oturuyorum ve altımda daire olmadığından ev ısınmıyo. Burdan çıkmayı ve bir daha altında daire olmayan bir yerde oturmamayı düşünüyorum. Arakat zaten kendinden tasarruflu. Geçen sene 3 arkadaşla öğrenci evinde kalıyoduk ve doğalgaza ihtiyaç duyan tek bir oda vardı. O daire de arakattaydı. Yalıtım da vardır muhtemelen ama arakat olması şart.
youtubedan Ankara havasını açarak ısınıyoruz :D faturalarada o kadar geçiriyorlarki son yıllarda seçim vaadi diye hiç zam yapılmıyor diye yandaş medyada haberler servis edilsede bütün şehirleri büyükşehir kapsamına sokarak dayadılar vergiyi ey güzel ülkemin insanları napsın kombiyi yakıyormuki tasarrufu düşünsün
Cevap
20Cevap
Doğalgazı sürekli açıp kapatmaktan sakınıyorum genelde düşük seviyede sürekli açık kalması önemli.. ama güneşli bir günse kapatıp 7 8 saatliğine akşam soğuk olunca tekrar açmayı tercih ediyorum
ortalama fatura ne kadar geliyor...
Vallahi az gelmiş ben kombiyi eve yeni bağlattım ev sıfır ev en son kat sadece iki odası güneş görüyor apartman sıcak ısı yalıtımı güzel... iki gün yandı ilk kez yandığı için herhalde 29 metre küp gaz yemiş :)
Evet ondan olsa gerek...
Evet ev sıfır bina sıfır daha tam dolmadı... Ev güzel sevdim kiraladık ama işte kuzey çephe olması kötü
dolu gibi sanki
eve sıdıng yaparak, ızolasyon yaparak . gece 10-02:00 arası elektırı dah ucuz camasırları o zaman yıkayabılırsın. kullanamdııgn odaların peteklerını kapatarak...
Ketlee, fön makinası, vantilatör falan cok elektrik harcıyor . Babanızn hayrına çabucak işinizi hallettiğini düşünmüyorsunuz umarım..
ketlee nedir ? bruce lee vardı bir şimdi birde bu mu çıktı ?
kettle - ketıl
ne kadar tasarruf edersen et doğalgaz su elektrik e yapılan zamlar tasarrufu etkisiz ve yersiz yapıyor sonuçta zam tasarrufu egale ediyor
bizde yalıtım var ama fayda etmiyor angaranın bu sğuğunda ayda 200 lira kombiye yediriyoruz
Çoğu zaman başkalarının evinde kalarak kendi elektirik, su, doğal gaz ve yemek masraflarımdan tasarruf yapıyorum :D
Doğal gaz mebur veriyoruz.Su da söylemiyim bir yolunu bulduk elektirikte kaçak çekiyoruz hacı hayat bize güzel oyş :D
Kürtlerle eşit haklara sahip olmak adına, kaçak kullanıyorum.
Yaşasın halkların kardeşliği!
hepsinimi be kardesim insaf
Bir dağ evine yerleşmek en iyi çözüm gibi :D elektriğin olmadığı suyun olmadıgı doğalgazın olmadığı . :D suyu nehirden ya da gölden ısınmayıda odunlardan .
Doğalgaz peteklerinn önünü kapama her zaman açık olsun ..Tersinde ısıyı engellersin
Gereksiz petekleri yakmıyorum.Bulunduğum odanın ki yanıyor sadece.Gece uyurken ya da evde olmadığım zamanlar tv,radyo tarzı eşyaların fişini çekiyorum.
Babamın parası erisin diye fazla kullanıyorum hele doğalgaz çünkü parasını kendi kendine yiyor keyfine zalim biri
dogal gazı bilmemde elektrik aksam saat 10dan sonra %70 daha az yakıyormus.yani geceye bırakın kullanımlarınızı :)
Evet güzel teşekkrler
ne demekk
reaktif güçle ısınmayı dene konutlar reaktif güce para ödemez :S
Kardeş babam evin içine izolasyon yaptırdı şu an evin içi şantiye gibi :D ama faydası oldu ;)
HAYALDİ GERÇEK OLDU DİYORUM TAYYİP ABİNİN OĞLUNUN 8.İNCİ GEMİSİ İÇİN ÇALŞIYOR TÜM TÜRKİYE NE GÜZEL :=) başbakanın kılıyız biz baboooo :)
akşamları komşuya gidebilirsin, :)
çok para kazanarak bu proplemi çözebilirsin
evet
bulunmam..
Hiiç dikkat etmem
Bulunmuyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar