Araca durk kalk yaptırmayı araç kullanmayı bilmek olarak gören bir milletiz. Bizde herkes araba kullanmayı biliyor. Ama şoförlük bu değildir etrafına saygılı olmak aracı kullanırken senin arkandan geleni ne duruma düşüreceğini düşünmek işte şoforlük bunlardır esasta. Ama yurdum insanı trafiğin ortasında aracı kaydıra kaydıra köşe dönmeyi iyi şoförlük zannediyor. Motorunu bas bas bağırtmayı marifet biliyor. MAŞALLAH ONLARA. Heskes ne hayranlıkla bakıyor arkalarından. Ah zavallım zannediyor ki herken ona imrendi saygı duydu.
11 yaşımda öğrendim @hezeyan_kaan ın dediklerine katılıyorum. 10 yıldır da motor kullanan biri olarak artık çok daha dikkatliyim. Ama motoru bağırtma olayına kısmen katılmıyorum. Çünkü motosiklet ve araba motoru mantık olarak aynıdır ama yapı itibariyle çok farklı olduğu için motorun tarzına göre motor sağlığı için gerekir. Örneğin "racing" dediğimiz hız motorları bağırmak zorundadır yoksa pistonu alırız elimize.
İhtiyaç farklı bağıran egzoz takıp zırıl zırıl öttürmek farklı ama. Yahu egzoz bir tarafa elin oğlu etrafına saygı dan sebeb korna bile çalmazken biz düğün konvoylarında zırıl zırıl klakson öttürüyoruz. Ne imiş evleniyormuş. Ulan evleniyorsan kendine evleniyorsun banan ne. Malesef medeniyetin bırakın kendisini artıklarından bile nasiplenmemiş bizim toplumumuz. Bunları söyleyince bana sen türk düşmanlığımı yapıyorsun diyorlar. Ne alaka ise?
Kısmen derken onu kastettim zaten anlamışsındır. Apaçileri öldürsem gram suçluluk hissetmem. Düğün/asker konvoyu da ha keza. Milletin uyuyan çocuğu mu var hastası mı var düşünen yok. Dediğin gibi medeniyetten oldukça uzak bir toplumuz maalesef
9 yaşımda arabayı yanımda kimse olmadan alıp gidiyordum desem hsstr dersiniz ama doğru :)) 13-14 yaşlarımda ist. bursa gibi büyükşehirlerde arac kullandım. rahmetli dedem sana ehliyet alalım artık dediğinde yaşım 15 ti :))
En İyi Cevaplar