Arkadaşlar, otobüs kartı çamaşır makinesinde yıkanırsa bir şey olur mu? Ben İstanbul kartımı yanlışlıkla hırkamın cebinde unuttum ve hırka yıkandı, kredi kartı makinede yıkanırsa bozulur mu? Dolayısıyla kart da yıkanmış oldu. Sizce istanbulkart makinede yıkanırsa bozulur mu, bozulmuş mudur? Bu durumla aşina olan var mı? dmakyxsmzkhistanbul kart
İstanbul kart çamaşır maki̇nesi̇ne atılırsa ne olur?
Otobüs kartı çamaşır makinesinde yıkanırsa... Soru süper aslında buna bozulmaz deyip geçmek de var ama geçemeyeceğim. Bu tür kartlar aslında yapı olarak suda etkilenmezler ancak üzerlerindeki dijital bantlar ya da çip sistemleri etkilenmeye müsait. Bir kredi kartı ıslandığında, manyetik şeridin işlevine hiçbir şey olmaz. ... Bir kredi kartı herhangi bir sorun olmadan suya dayanabilecektir. Suyun içinde herhangi bir aşındırıcı kimyasal varsa, kartın üzerindeki şeffaf kaplamanın soyulmaya başladığını görebilirsiniz.
İstanbulkart makinede yıkanırsa bozulur mu?
İstanbulkart makinede yıkanırsa bozulur mu?
Kredi kartı ya da manyetik tüm kartlar gibi İstanbul kart da benzer mantıklarla üretilir. Selefonlu ya da pvc kaplamalı olurlar. Fakat özellikle İstanbul Karta baktığımızda çalışma prensibi olarak NFC özelliğini görüyoruz. Yakın Alan İletişim (NFC) özelliği bulunan Android işletim sistemli telefon kullanıcıları bakiyelerini özel alanlar dışından anlaşmalı bankalardan da kontrol edip yükleme de yapabiliyorlar. Yakın Alan İletişim (NFC) özelliği kredi kartları ya da yeni nesil telefonlarda tuşlara dokunmadan temassız ödeme yapabilmemize olanak sağlayan özelliktir.
İstanbul Kart
Yıkanmaları durumunda etkilenmeleri suyun sıcaklığı, yıkama süresinin uzunluğu suyun içerisindeki kimyasalların oranı ve etkisi ile kartın baskı kalitesine göre hasar görme oranları değişir. Soğuk suda az kimyasal ile karta bir şey olmaması gerekir. Ama 90 derece suda deterjanla 1 saat yıkanınca kart bozulma ihtimali çok yüksek hatta bozulmama ihtimali daha azdır.
O nedenle kartı yıkandıktan sonra kullanıp bakmak lazım. İstanbul kart çip sistemi sudan kolay etkilenmez ama ısı ve dış yüzeydeki selefon ya da pvc ne malzeme kullanılmış ise onda hasar olma şansı var. Bazı durumlarda kartlar çalışmaya devam ederken ömrü kısalabiliyor. Geçmiş olsun diyorum umarım bozulmamıştır daha dikkatli olmak lazım ya da bu tür kartlar için extra koruma kılıfları jelatin kaplamalar kullanılabilir.
Korona virüs sırasında İstanbul kartınızı nasıl temizlersiniz?
Kredi kartlarını yıkamak uygun mudur? Ellerinizi temizlemek için kullandığınız malzemelerle - sabun ve su - kredi kartlarınızı temizleyebilirsiniz. Veya kartınızı, Çoklu Yüzey Temizleyici gibi bir ev tipi spreyle veya Activex ve Purell gibi markaların sterilize edici mendilleri gibi daha güçlü bir dezenfektanla temizlemeyi tercih edebilirsiniz.
İstanbul kart 13 Mhz NFC teknolojisi ile çalışır. Çip ve anten plastik pvc katmanlarının altına gömülüdür ve hava ile teması bulunmaz. Bu yüzden mekanik olarak kırılmadığı, çok kuvvetli X ışını, EMP gibi elektronik darbelere maruz kalmadığı sürece çalışır...