Ya pimapen olmasına rağmen pencereden acayip soğuk geliyor ve kalorifer pencere altında olduğu için yanına gidip oturamıyorum bile. bana çok mantıksız geliyor evlerin böyle yapılması. sebebini bilen var mı? kalorifer
Kaloriferi pencere altına yerleştirmenin bir mantığı var mı?
Isıl dengeyle alakalı bir durumdur. Bir de mimari açıdan yaklaşalım olaya.Eğer radyatörler diğer pencere altı yerine diğer duvarlara yerleştirilirse ilerde buraya dolap, mobilya, tv sehpası, kütüphane vs gibi ev mobilyalarını duvara dayalı sıfır olarak yerleştirmek hem mümkün olmaz hem de arada kalan açıklık nedeni ile temizliğini yapmak zor olur. Ayrıca bir mobilya petekten dolayı öne gelse ve kullanışsız olarak kalacağından kullanım alanı gereksiz bir şekilde daralır. Buna ilave olarak arada kalan peteğin yaydığı ısı mobilya ile duvarı ısıtacağı için büyük bir verim kaybına neden olur.
pencere altları ısı gecıslerının yogun yasandıgı bolgelerden bırıdır. cunku acık cephenın hemen hemen ortalarında bulunurlar. ayrıca pencere kasası montajı sırasında ıcerıye ısı yolları olustururlar. bu gıbı ısı kırıcı faktorlerın etken olmaması ıcın, ayrıca asagıda arkadasların belırttıgı hava perdesı olayını gerceklestırmek ıcın pencere altlarına gelır. genel olarak
Pencereler ne kadar kalınlaştırılıp çift cam yapılsa da, evlerde soğuk hava geçişi en çok pencerelerden olur. Bu yüzden evin içindeki soğuk hava sirkülasyonunu ısıtabilmek adına kaloriferler pencerelerin altına konur ki soğuk hava evin içine girdiği gibi çökerek kaloriferin sıcak hava duvarıyla karşılaşsın ve sonrasında ısınarak yükselebilsin. Bu nedenle kalorifer petekleri pencere altına yerleştirilir.
pencereden gelen soğuk havayla petekten gelen sıcak havayı birleştirip ılık hava gelmesini sağlamak için kaloriferler pencere altına yerleştirilir. ısı perdesi oluşturuyor bir anlamda.
pencereleriniz de çatlaklar var rüzgarı içeri alıyor. siz onu tamir ettirin. peteklerin orada olmasının en kesin bilgi ile en mantıklısı orada olmasıdır. çünkü hava sürkülasyonunda orası en uygun noktadır.
Hem isi yalitimi hem ergonomi bakimindan kalorifer peteginin koyulacagi en uygun yer orasidir. Eger hosuna gitmiyorsa yerden isitmali evlerde var tabi. Ama şu bir gerçek ko sobanin verdigi o iliklere kadar isinma hissini hicbir şey vermiyor :)
Dikkat ettiysen, marketlerde de hava perdeleri var ilk girişlerde..Soğuk havanın yanına sıcak nesneyi koyarak ilk etapta engellemek istiyorlar soğuğu..Benden tavsiye pencerelerine kalın fitiller taktır bir an önce.
dışardan gelen soğuğu kırması için ve diğer duvarları meşgul etmesin malum pencere önüne koltuk koyulmaz ama diğer duvarlara koltuk gelir. peteği de koltuk arkası yapmak mantıklı değil açıkta olmalı
petekler cama yakın yere konulur soğuğu direkt alsın diye,ya pimapen de sorun var veya sen cimrisin sıcaklık ayarını kısıyorsun,alt dairen ve üst dairende oturan olması da çok önemli
Bizde evimizi yaptırırken adama demiştim tesisatçıya camın altında olmasını istemiyorum diye bütün kaloriferler camın önüne koyulur dışardan gelen soğuğu engellemek için öbür türlü ev ısınmaz demişti
Mantık şurda cam soğuk olur illaki petek dengeler. Ama camdan soğuk giriyor ise lastikleri eskimiş olabilir kontrol ettirin bence ayarlanıp düzeltilebiliyor
Isı cam takılmamıştır. Isı cam : çift camdır ses ve ısı yalıtımını sağlar. Contalar kalitesiz olabilir. Büyük konutsa zaten hep ucuz dandik mal kullanılır. Bir mütayit oğlu olarak bilgilendirdim
Pencereden soğuk geldiği için kaloriferi oraya koyarlar ki soğuğu kessin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
PENCERE VS GİBİ YERLER SOĞUK GEÇİRGENLİĞİ DAHA HASSAS OLAN YERLERDİR. KALORİFERLER PENCERE ALTINA KONULUR KI SOGUL HAVA İÇERİYE NÜFUZ EDERKEN BİR NEVİ ISINMIŞ OLSUN. AMAC BUDUR.
En İyi Cevaplar