Ölecem meraktan ya bende gülmek istiom. At hırsızı ne demek? herkes gülüyor bir ben anlamıyorum.
At hırsızı ne demek?

Ölecem meraktan ya bende gülmek istiom. At hırsızı ne demek? herkes gülüyor bir ben anlamıyorum.
Selamm
Günlük hayatta at hırsızı kelimesini bazen duymamız mümkün. Özellikle sokak jargonunda bu tür kelimeler sıklıkla kullanılıyor. At hırsızı tipi genellikle belli bir kıyafet ve tarza sahip kişiler kullanıyor. Bazen mizah bazen ise aşağılamak için bu kelimeye tercih ediliyor.
At hırsızı kelimesinin TDK'ya göre anlamı ise şöyle: Kıyafeti yani görünüşüyle ve davranışları güven vermeyen kimse.
Ayrıca bu deyimin Rus- Çerkes Savaşı'na uzandığı da düşünülüyor. Çerkesler, savaş sırasında Rus askerlerinin atlarını aldığı düşünülüyor. Getirilen atlardan dolayı evlenmek isteyen gençlerin Rus birliklerine baskın yaparak at getirmesi istendiği çeşitli iddialar arasında yer alıyor.
Ancak günlük hayatta at hırsızı deyimini genellikle güvensiz davranışları olan kişiler için kullanıyoruz.
Yawww ne sallamışsınız be arkadaş
İşi olmayan açlıktan ağzı kokmuş katnı sırtına yapışmış, toplum tarafından hırsızlığı tescillenmiş ancak arkada delil bırakmadan kuyruğu dik. Haftalardır aynı elbiselerle toplumda gezen, iş bedenleri tutuk çalışmayan, günlerce aynı çorspla yatan ve çorabı çıkarınca çizme gibi dik duran ayağı kokmuş ve delikanlı bitirim traşsız tiplemelere denir.
At çalıyorsun at hırsızı oluyorsun bu kadar basit.
:D:D
Deme la öyle :D
Sana yeni bir fren almak lazım :D
Navigasyon falan :D
Anlaştık :D
at hırsızı hmm şöyle dağınık çirkin saçı sakalı birbirinekarışmışlara deniyo diye biliyorum :D aslında Trabzon Sürmeneliysen Sürmenilelere at hırsızı deniyo :D
at çalan adama at hırsızı denir. öğretmen olacak gacıyım vesselam ...
Cevap
47Cevap
Açıklayayım!!! Eskiden at yapılırmış ama her seferinde hırsız yakalanırmış, ama zeki Sürmeneli atı alıp geri geri çıkartmış ahırdan ve bir süre daha geri geri sürmüş, ta ki ahırdan oldukça uzaklaşana kadar herkes atın gidiş yönüne ayak izine baktığından bir türlü bizim Sürmene'li yakalanmamış olay bu
Bak şimdi at hırsızlari varmis zamanında tipleri ne olduğu belli belirsiz neye benzedigi belli olmayan tipleermis o yüzden tipi biseye benzemeyenlere at hırsızı benzetmesi yapılmış burdaki espiride la at hırsızı gibi olmussundan gelir yani neyin nesi kimin dedi hesabı :))))
eskiden at hırsızları varmış tabi bizim gibi medeni ülkelerde değilde
hani özendiğimiz! Avrupa Amerika gibi zamanın barbar ülkelerinde
zira şimdi araba hırsızları varda ama onlara benzemiyorlar kanımca
işte o hırsızlar bir atı yürüttümü günü kurtardı ya doğru şaraphanede alır soluğu
ne traş olur ne banyo yapacak sıkıntısı var bu günü gün etdimi gerisi boş
dünya yansa ne ala...
benzetebildinizmi kendinize ya da hak ediyormusunuz sıfatı
siz hırsız değilde sanki at olmaya daha uygun gibisiniz
mecazi anlamda yani
At hırsızı görüntüsü ve şaftı kayıp gözlerinin içi kanlı pis işlerle uğraşanlara denir ama normalde çocukluklarına dönme gibi bir terapi yapıldığında yani özü iyi insan demek boş sayfa, ayrıca çok boş işlerle uğraşıyorsun saman kağıdı mısın A4 A5 misin bilemedim gitti. :)
At hirsizinin anlami yok herkes götünden element uyduruyo hadi ordan et diyenleri esmerliklede alakasi yok at hirsizinin halk arasindada anlami yok ilk kez duyuyorum xd sana şaka yapiyolar.
tıpıne bakımına ozen gostermeyen berdus gıbı yasayan cırkın suratlı ole suratındada hırsız tıpı olan karakterlere denır
bole kası gozu oynayan fırlama tıpler e de kullanılır da ondan guluyodur mılet . bı canlandır gozunde hırsızlar genelde bıraz elı ayaıg sayko olurlar hareketlerı acayıp .. ondandır gulmelerı
ya cok espırı sı olan bı durum deıl genelde zıpır tıpler ıcın kullnılır tıpıne onem vemeyenler ıcın
tabıkı haklısın... bende lakap takma ve allahı yaratıgı ıle dalga gecmeyı sevmem
dunya gorusume aykırı . aıleden ole yetısıtrıldık. aldıgımız aıle degerlerı bunlara ızın vermıyor. ama bole cuk oturdugu zmn lar olur ıster ıstemez guluyoruz ama abartmamak sartı ıle
At hirzisi gorim sana link atarim mrak etme gulmtekten yarilirsin ya da ganyan bayii cikisina git orda birden fazla at hirzisi mevcut
Masallah ufaklikta cok seker nazar degmesin ins
şekli şemali kaymış insan olduğu tartışılacak tiplere denir at hırsızı diye
haha
kime dediler at hırsızı diye
yoksa sana mı ?
Saçı sakalı birbirine karışmış kıro tipli tabiri caizse tipi kayik erkekler için kullanılan bir benzetme yani gülüncek bisey yok
😅😅😅😅 at hırsızı bir benzetme ,
Tipsiz biçimsiz culsuz ne dersen de genelde bu tür bir benzetme yapmak için at hırsızı diyorlar
Çok sacma lan at hirsizi adi ustunde at calmayla alakali bisey tiple alakasi yok burda yazan trolleller seninle kafa yapmis.
at hırsızı böyle pis görünümlü saç sakal birbirine girmiş insanlara deniyor benim bildiğim.başka bir anlamı da mı varmış
bizim sınıftki karslılara diyolar :D adamın birine at mı emanet etmişler o da çalmışmı neydi ordan geliyo diye biliyorum:D
Genellikle biz karadenizlilerde kullanilan bir tabirdir arakli ve ya surmelilere denir
Şimdi bildiğin hırsız anlamında kullanılırda adlında at hırsızı eskiden başarılı övğnç duyulacak işmiş. düşmanın en iyi atlarınınçalmak için kullanılırmış
meraktan ölme diye link
Bak bu çok komik :D tipi bozuk kişiler için kullanılan bir deyiş işte. Sana bunu diyemezler zira tipin süper.
At ve hırsız sıfatından türeyerek Belirtili isim tamlaması olan kelime. ( At hırsızı )
Soruyu okurken bile yarıldım dusun yani o kadar komik ;-)
genelde tipi kötü olan insanlar için kullanılıyor diye biliyorum örneğin -şunun tipine bak athırsızı gibi ..
En İyi Cevap