Heyecanım yok ya hiç hayalim yok mesela. Sevdiğim biri yok. Mezun olmam bir sene var ama iş hayatı için de heyecanlanmıyorum.
İnsanlar nasıl mutlu yaşıyorlar?
İnsanlar nasıl mutlu yaşıyorlar?
Bak daha çok gencsin önünde güzel yıllar var, ama bu guzel hayatının temellerinin de şu an atıyorsun, temellerini sağlam at ki ileride düzenli mutlu bir hayatın olsun, seni mutlu hissettiren işlerle uğraş, arkadaşlarınla buluş, sinemaya gidin veya hafta sonu bir kaçamak yapın farklı şehirlere gidin kamp yapın ne biliyim bu tarz şeyler yapın, bak kendinin değerini bil hayatının değerini bil, sağlıklısin aklım yerinde kör değilsin o insanlar bile kendilerini mutlu edebiliyorlar senden kendini mutlu etmeyi bilmelisin.. bu hayatta ne için yaşıyorsun sonuçta?
Wittgenstein, ailesinin bütün mal varlığını red ederek önce felsefesini ortaya koydu, sonra felsefesini yaşadı... Gitti köylerde öğretmenlik yaptı, doğayı tanıdı...
Değer mi diye düşünmedi!
Nasıl yapılır? Yapıldıktan sonra başkalarına nasıl yol gösterilir? Kişi nasıl öğretmen ve öğrenci olur? Nasıl uzlaşır? Diye sorguladı ve yaptı...
Sorgulama biçimleri hayattaki gücümüzü gösterir...
Yaşamaya değer hayat nasıl olur? Kimler yaşamaya değer hayat yaşıyor? Hayatımızın yaşamaya değer olması için nelere değer vermeliyiz?
Bu soruların cevabını bulunca "değer" kısmını da bulmuş olur muyuz?
Kısacası ben de bilmiyorum. 😅
Bizde çok bayıla bayıla aşkımızdan okumadık hayaller kurup meslek çizip onu gerçekleştirip laylaylom gelmedik bu günlere önce ezildik büzüldük sıkıldık sonra sonra bide baktık ki biz böyle mutluymuşuz
Cevap
16Cevap
Hayatının bir heyecanı olmayabilir, geleceğindeki kariyer ve iş fırsatlarıda seni mutlu etmeyebilir. Sevdiğin felanda olmayabilir ama elbet sevdiğin biri çıkar. Evlenirsin ve çocuk olur. Bütün mutluluğunu çocuğunla yaşarsın.
Bazen hayatı ve mutluluğu çok uzaklarda ararsın. Oysa o yanıbaşındadır. Bazen sadece güneşin doğuşunu izlemek, bazen denizin sesi ve kokusunu içine çekmektir. Bazen paylaşmaktır sadece hayat..
Hayatına biraz heyecan sokmalısın gerçekten zevk almak istiyorsan yeni şeyler deneyebilirsin emin ol işe yarıyor.
Bu heyatıın heyecanı meyecanı yok zaten. Atraksiyonu kendin yaratmalısın
Asosyallesmissi gel sosyalleselim İstanbul dayim ben sen 😀
materyallare ve nesnelere bağlı kaldıkça mutlu olamayacaksın zaten. ben müslüman oldum iç huzurmu yakaladım. gerçi ondan önce de pek mutsuz bir insan değildim.
Mutluluk diye bir şey yok anla sadece yaşadığın an var
Olumlu şeyler düşün bir sebep bulursun elbet yaşamak için kız ayool
Minimalist yaşamaya çalış :)
Ne zamandır böyle hissediyosun
Zamanla bu dönemden çıkacaksın.
Aha da ben gibi birisi🤔
Hiç kimse mutlu değil bence sadece göstermelik.
Sen hayatı yanlış anlamışsın
Hedefler koy önüne o hedefle ulaşmaya çalış
Severek yapıyorlar işlerini ve mutlular
ayni bennn😂
Öl o zamandan
Neyin var ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar