Sokak köpeklerinden korunmak için kullanılan ultrasonik köpek kovucu cihazları kullanan var mı? İşe yarıyor mu gerçekten. Ya yaramazsa diye korkuyorum açıkçası, daha evvel saldırdıkları icin de korkuyorum. Bir de elektroşok cihazlar varmış onun çıkarttığı seste yaklaşmasına engel okul uzaklaştırıyormuş. Hangisi daha işe yarar acaba? Bilgisi ya da tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. https://youtu.be/aioL3kbNQ-g
Ultrasonik köpek kovucu kullanan var mı? İşe yarıyor mu?
Köpeklere düşmanca yaklaşırsan sana düşmanca davranırlar. Bizim mahalede onlarca köpek var hiçbiri birşey yapmaz bana. Önce onların gelip seni tanımasına izin vermelisin bırak koklasınlar sakince dur birşey yapmazlar. Zamanla sana alışacaklardır. Bu süreci kolaylaştırmak için onlara ufak ufak mama verebilirsin. Zamanla seninle dost olurlar sana mahalleden çıkana kadar eşlik eder korurlar. Sev onları düşman olma.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Düşman değilim fakat daha evvel bir defa bisikletimle giderken saldırdığı için korkuyorum. Kendimi korumak amaçlı alacağım bu önlemi zarar vermek niyetinde değilim. Malum yaya iken ses etmiyorlar zaten
Ultrasonik dediğin cihazların işe yaradığını hiç görmedim. Tam tersine daha fazla kızdırıp sinirlendiriyor köpeklerinizi. Elektroşok cihazları ile köpeğe zarar verirsin tıpkı insanlara verdiği gibi.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elektroşok cihazı temas ettirmeden uzaktan kullanmakda işe yarıyormuş, zaten onu temas ettirecek kadar yaklaşacak cesaretim yok. Lakin ondan çıkan o cızırtılı ses yaklaşmasına mani oluyormuş ancak duyduklarim bunlar. Emin değilim tecrübe edilmiş olması gerekir tabii. Zarar vermek değil amaç gerekirse yaklaşırsa uzakta tutmak yalnızca
Gece uyumadım, çok üzgünüm. Hata yapmış olabilirim sadece sana daha yakın olmak istemiştim. Yeni başlayan arkadaşlıklarda böyle hatalar olabilir. Seni üzdüysem de affola. seni ve arkadaşlığımızın bitmesini istemiyorum. Bence 1 şansı hakediyoruz. Seninde üzüldüğünü hissedebiliyorum. Tekrarı olmucak söz..
İsmini bile duvarına yamamaya dikkat eden birine karşı haksızlık yaptığını söylemek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır arkadaş gibi güzel bir şekilde sohbet ettik. Bu süre içerisinde elimden geldiğince güzel vakit geçirmeni sağlamaya çalıştım. Çünkü sadece bir arkadaşlık ve sohbet istiyordum. Bir gün dahi gurur yapmadım, her sabah günaydın mesajımı eksik etmedim. Tabi bu sende ne düşündürdü bilmiyorum. Karşımdaki insanın değerli olduğunu hissettirmeye özen gösterdim. Tek bir kötü cümlemi, kötü sözümü çıkartıp ortaya koyamassın
Bu yazdıklarımı bir suçlama ya da karşı bir atak gibi düşünme. Çünkü ben senin arkadaşlığını seni görmeden kabul ettim. Burdan biriyle konuşmanın saçmalığını söylediğin zaman bile uzatmadım sadece incindiğimi söyledim.
Senden birşey istemedim, bir beklenti içine girmedim. Dediğim gibi güzel bir arkadaşlıktı hepsi bu. Son yaşadığımız olayda bile olduğunca alttan aldım. İyi bekle derken kapıda bekler gibi muamele ettin. Yaa ben sana ne yaptım ALLAH aşkına. Sana hakaret mi ettim. Ağzımı mı bozdum! Kötü kelam mı ettim. Söylediğin her cümleyi dikkate aldım. Köpek kovucu diye bir soru sorduğunu söyledin. Şu an o mesajın altından yazıyorum. Burayı bile o şekilde buldum
Seni tanımaya çalıştım. Ama senden bunu görmediğim halde dert etmedim. Sabır çok önemli demiştim. Öğrenilebilir demiştim ama sen söylediğin son sözü bile sabır etmeden söyledin. Keşke biraz daha vaktimiz olsaydı da sana bir insan, bir arkadaş olarak birşeyler katabilseydim
Seni görmemin aslında bir önemi yoktu. Ama sen sanırım biraz farklı algıladın. arkadaşlığımızı güzellik için kurmak isteyen biri olsaydım. Bunu buradan yapmazdım. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. Kendine çok iyi bak. ALLAH a emanet...
Senin üzüldüğünü düşünüp uyumadığını, üzüldüğünü söyleyen bir insana, öfkeni daha sert te verebilirdin. Emin ol hiçbirşey değişmeyecek. Ben yine saygı ve ahlak çerçevesinde dinlemeye devam edecektim. Aynen yaptığım gibi. Umarım iyi insanlarla karşılaşırsın. Bunu canı gönülden isterim. Not:bir arkadaş
En İyi Cevaplar