Yıllardır hiç geçmiyor bu his, sanki bir fil yemişim ve o boğazımda kalmış gibi. Hareket edip duruyor sanki içeride. Acı çekiyorum ama içsel bir acı bu. Aldığım nefes sanki ciğerlerime ulaşmıyor gibi. Ağlamak istiyorum her an. Mutlu olamıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Yardım edin, hangi doktora gitmeliyim. Dayanamıyorum artık...
Cevabın nedir?
+1 yılDeğerli arkadaşım aynısı hep bana oluyor. Gece uyurken bir nefes kesilmesi ve kalp çarpıntım. Nefes almaya çalışıyorum. Öldüğümü zannediyorum o an resmen gerçekten. Bence iç keşfimize çıkıp sıkıntımızın ne olduğunu bulmamiz gerekecek. Derinlerde bir şeyler var...
144 Yorumla- +1 yıl
İç sıkıntı zaten cehennem gibi be arkadaşım. Ona çözüm bulunmuyor zaten. Ama bilmiyorum ya neden böyle anlayamıyorum bazen, ne yapılmalı ki sence?
- +1 yıl
Aynısını yaşıyorum. Bence içimizde bir ukte kalmış olabilir. Hayatımız istemediğimiz gibi gidiyor olabilir, beklentilerimiz farklı ve hayat farklı olabilir. Ben kendimden örnek vereyim. Bu sene üniversiteye başladım. İnsanların sahte olduğunu görünce hayattan soğudum. Aşk, sevgi, dostluk. İleride evlenmeyi düşündüğüm düşünce yok oldu, iş bulduğumda yapacağım heves ülkede yok, ülkede huzur yok, saygılı insan yok. Dostluklar da çıkara dayalı. Hep dert ediyoruz biz ama sahte insanlar ortama ayak uydurduğu için mutlu. Bence probleme problem olarak bakmamaya çalışmalıyız ki çok zor çünkü sahte olamıyoruz. Eğer bir şeye anlam yükleyip o derdi bastırmaya çalışırsak yüzüstüne geri çıkar. Ona problem gözüyle bakmazsak o su üstünde öylece akıp gider bence..
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum sana. Soyutladım zamanla herşeydyen kendimi. Kendime de uzağım insanlara da.. bazen boş bir binanın içinden kapkaranlık bir dünyayı izliyormuşum gibi hissediyorum. Yabancılaştık herşeye. En başta kendimize ama. Zaten içimizdeki beni yaşayamadığımızı düşünüyorum. Farklı insanları tanıtıyoruz her defasında. Ya da ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum..
- +1 yıl
Hayır, yanlış olan insanlar. Sen çok haklısın...
Sana sonuna kadar katılıyorum ben. Bazen o boş karanlık izleyişimde içimde de o karanlığı hissediyorum. Gökyüzüne bakıyorum oradaki yıldız benim umut ışığım oluyor, yağmur mesela.. Yağdığı zaman sanki beni koruyor da başka her tarafa yağıyor. Belki de düşüncelerim yeterince ıslaktır. Gerçekte bulamadığımı hayallerde bulmaya çalışıyorum. Ama, felsefik yaşamak da gerçekleri gözardı etmek demektir. Gerçeği görünce içimiz kan ağlıyor. Bir hayal kırıklığı. Kendimiz sahteliklere karşı bir duvar ördük ondan kendimizi soyut hissediyoruz, artık hiçbir şey izleyemez olduk. Hayay her zaman güzel çerçeveden baktırmiyor bizi dışarıya. Biz de tüm bakış açılarını bilerek bu duvarı kurduk bence. İçimizdeki beni ne dışarıdakiler görüyor nede biz yansırıyoruz. Ama, bırakalım da saydam camdan izleyelim her şeyi. Görelim tecrübeleri, onlar yine dokunmasa da olur bize - +1 yıl
Kesinlikle.. ne derin bir okyanustur bu. Suyun içinde yaşayan bir balığız ama bu su bizi boğuyor. Belki suyun dışına çıkarsak nefes alabilirim diyoruz ama oksijen de bizi öldürüyor. Böyle saçma bir yaşantının içindeyiz işte..
- +1 yıl
Kesinlikle, belki daha başka bir boyut vardır nefes almamız gereken. Belki o boyuttan çıkmıştır hayat. Bu sahtelikler de o insanların ölüm çığlıklarıdır. Biz bu çığlığı nefes almaya çalışarak başarmak istiyoruz ama onlar öldü bile. Onlara bakarak yasamak da kendimizi ölmüş gibi kıldırıyor, öyle aks ettiriyor. Olamaz mi?
- +1 yıl
Olabilir mümkün bence. Simülasyon gibi gerçek bir hayat değil sanki. Off değişik ya beynimi deşiyor düşünceler
- +1 yıl
Benim beynim de yandı. Ama, kül olmadı. Yanmak istediği için yandı. Küllerinden geri doğacağını bilerek. Kül olan beyin, bu devirde yıkanan beyinler. Medya ve Amerikancı sistemden. Aslında yıkanmıyor da. Kirletiliyor.
- +1 yıl
Temiz kalan ne kaldı ki zaten, medya hergün rengarenk makyajla çıkıyor karşımıza, insanların beyni ne kadar yıkansa da pis hala..
- +1 yıl
Pisleten şey nasıl yıkasın ki. Amaç pisletmek
- +1 yıl
Yıkayıp içine daha iğrenç pislikle doldurmak için
- +1 yıl
Kirli sularla yıkayıp kirli bezle silerek daha kirlilik bulaştırma imkanıyla bir de.
- +1 yıl
Ah kesinlikle.. en temiz okyanusları bataklık onların.
- +1 yıl
Biz de çırpınan balıklar...
- +1 yıl
Temiz kalmaya çalışan...
- +1 yıl
Kalmaya çalıştığımız için çırpınan. Kirli sular bizi kirletmez ama arkadaşım. O kire alışmak bizi kirletir.
- +1 yıl
Ne kadarımız temiz kaldı acaba?
- +1 yıl
Temiz kalan kisimlarimizi birlestirerek temizliği oluşturmalıyız
- +1 yıl
Bunu başarabiliriz umarım, güçlü kalabilirsek pes etmezsek eğer
- +1 yıl
Pes ettiğimiz an o kısımları da kirletirler. Kirlendiğimiz an temiz kalmak istesek de kaybetmiş oluruz. Belki de zamanında temiz insanlar da herkesin böyle olduğunu düşünerek bu düzene ayak uydurarak kirlendiler
- +1 yıl
Sistemin kölesi oldular zamanla, biz de kaçmaya devam ediyoruz ama nereye kadar kaçıcaz o da bize kalmış
- +1 yıl
Bizi yakalayamayacak hep bir başkası kendini kurban edecek. O kurbanlar tükendiği anda belki hayat bizi kutlayacak ha?
- +1 yıl
Hayat bizi kutlar mı ki? Yapar mı bunu bize? Belki de bizler kalırsak sadece hayatta olabilir ama herşeyin bir bedeli var, onlar olmadan da yaşayamıcaz
- +1 yıl
Kendilerini kurban edenler erken pes ederse... Hayat bizi de içine çekebilir belki evet. Ya hayat iradesizleri kendine ceime oyunu oynuyor ise.. Güçlülere dokunmaya korkuyorsa?
- +1 yıl
Korksun bence, korkmalı. Belki de biz boşuna korkuyoruz ya da sadece çekiliyoruz
- +1 yıl
Korktuğumuz an başımıza gelir olacaklar. Beyin neye inanırsa onu yaşar
- +1 yıl
Herşey inançla başlıyor zaten, beynini uçtuğuna inandırırsan o an uçtuğunu hissettirir sana. Sanırım neye inanıp neye inanmayacağımızı iyi seçmeliyiz
- +1 yıl
Inanamadıklariza da inandığımiz zaman beynimiz uçar
- +1 yıl
Sanırım önemli olan havada kalmaya çalışmak ya da bazen yere çakılmalıyız mı
- +1 yıl
Yere çakılmasak nasıl yükselecek olacağımızı bulamayız.
- +1 yıl
Kötü olmazsa iyi de olmaz, haklısın kalbin bile bir ritmi var düz oldu mu o çizgi herşey bitiyor zaten
- +1 yıl
Evet bazen çok şiddetli atıyor duracak gibi...
- +1 yıl
Yaşam ve ölüm arasında ki ince çizginin altını çizercesine. Bazen göğsünü delip çıkacakmış gibi çıldırıyor
- +1 yıl
Göğsünü delip çıkarsa o çizgileri de siler geçer ve sınırların tamamen sinirsizlasmis olur
- +1 yıl
Sınırsızlık istiyor muyuz acaba
- +1 yıl
Biraz
- +1 yıl
Neden biraz çünkü korkuyoruz içten içe
- +1 yıl
Belirsizlik ve sınırsızlık korkutucu
- +1 yıl
Elbette korkuyoruz ama korkunun faydası yok
- +1 yıl
Evet malesef yok
- +1 yıl
İyi geceler ben uyuyorum
- +1 yıl
Huzurlu geceler :)
- +1 yıl
Günaydın
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim en iyi cevap seçtiğin için.
En İyi Cevaplar
Öncelikle sebebin kaybağına bir inmek lazım
Sonrasında yasadıgın kötü seylerin hepsinin dinlenmesi lazım
Doktora gitsen antidepresan verir gönderir ama önemli olan kalbinde çözmek12 Yorumla- +1 yıl
En zor çözümü sundun sen şimdi, bunu yapamam ben çünkü yüzeye çıktım tekrar dalarsam derine boğulurum
- +1 yıl
Şöyle düşün bundan fazla daha nasıl üzülebilirsin ki?
Öldürmediyse güçlendirir unutma
Muhtemelen depresyondasın uyanmak istemiyorsun sadece rüyalarda mutlusun onun dışında hayat sana işkence
Sebebi bence zamanında sevilmedin cok darbe yedin aldatıldın veya terk edildin. Yanında kimse olmadı birinin elini tutmak istedin tutmadılar
+1 yılHastaneye gitmelisin, hangi doktora gitmelisin bilmiyorum ama gorunmelisin.
17 Yorumla- +1 yıl
Ben be bilmiyorum hangi branş bakıyor. Ya gerçekten hastayım ya da acilen psikolojik tedaviye ihtiyacım var...
- +1 yıl
Hastaneye git, seninle ilgilenicekler ilgili alanida ogrenirsin..
- +1 yıl
Bakalım randevu almam lazım sırayla gidicem bununla ilgili branşlara... hangisi bulursa sorunu artık
- +1 yıl
Anliyorum, gecmis olsun..
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum ilgin ve yardımın için.. herşey gönlünce olsun
- +1 yıl
Sağol, seninde öyle :)
- +1 yıl
Sağol 😇
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
KBB ye bir gorun. Onlarla alakali degilse baska bir bolume yonlendirirler de sen sanki psikolojikmis gibi anlatmissin.
14 Yorumla- +1 yıl
Öyle hissettiriyor çünkü ama buna bağlamak istemiyorum. Çünkü bu his göğsüme yuva yaptı artık, birşeyler var ama hangisi daha ağır basıyor onu bilmiyorum
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum tamam, randevu alayım o zaman :) ilgin için sağol
+1 yılSakınleş ve stres yapma.
12 Yorumla- +1 yıl
Sakin yaşamaya çalışsam da olmuyor. Aile içinde huzur yok pek. Ah bir anlatabilsem ne hissettiğimi
- +1 yıl
Dm atabilirsin dinlerim.
Gogus, bisey yok derse psikiatri
134 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatri ilaç verip erenköy e sevk ediyor hep ama ben oradan oraya git yoruldum. Artık tek bir doktora gideyim bitsin istiyorum.
- +1 yıl
Ah bilmiyorum, son kez şansımı denicem.
- +1 yıl
Psödohipoparatiroidizm va
ğ bende o etkiler mi? Pth 700 benim, normali 11-83 arasındaydı galiba - +1 yıl
Annem ve abimde var. Kısa 4 parmak derken?
- +1 yıl
Yok baktım şimdi google dan :) öyle bir durum yok
- +1 yıl
Bana doktor öyle dedi, hormonların yanıt vermiyor dedi. Kalsiyum d vitamini hep düşük mesela, ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini ve tedavisi olmadığını söyledi
- +1 yıl
İsmimizi de aldı hatta amerika da kongrede sunacakmış
- +1 yıl
Bilmiyorum doktor öyle söyledi, nadir görülen bir durum dedi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Ellerim kasılıyor bazen o zaman kalsiyumumun düştüğünü anlıyorum. Yüzüm gözüm seyiriyor. Kramp giriyor ama ilaç alıyorum o zaman
- +1 yıl
İlkler iyidir :) tedavisi de yok, psikolojik olarak iyi hissetmiyorum açıkcası ne olacak bilmiyorum
- +1 yıl
Bilmiyorum olabilir ama ben bu değerleri nasıl yüksek tutucam hep bilmiyorum:) demir anemisi de var, kansızım. Mide problemi ve eklem ağrıları çekiyorum hep :) yaşamak deniyor işte buna :)
- +1 yıl
O da var, herşey midemi rahatsız ediyor neredeyse
- +1 yıl
Üre ye falan bakılmadı daha, böbrek konusunda bir fikrim yok korkuyorum da açıkçası :))
- +1 yıl
Bilmiyorum sistemde vardır o zaman, dur bakayım hangi değerlere bakayım
- +1 yıl
Fotoğraf atabiliyor muyum buradan, ekran fotoğrafı aldım da tek tek yazmıyim:)
- +1 yıl
Test Adı
Test Sonucu
Parathormon (PTH) 658,3 15 - 68,3 pg/mL
Vitamin B12 227
187 - 883 pg/mL
25-Hidroksi Vitamin D 5,7
11 - 70 ng/ml
Albümin 4,09
3,5 - 5,0 g/dL
Fosfor (P) 4,5
2,7 - 4,5 mg/dL
Kalsiyum (Ca) 6,6
8,4 - 10,6 mg/dL
Magnezyum 1,8
1,9 - 2,5 mg/dL - +1 yıl
Bunlar normal değerler, diğerlerini de atıcam
- +1 yıl
Tamam
Dahiliye doktoruna git
19 Yorumla- +1 yıl
Gittim ama sadece kan değerlerim düşük biraz ve saçma bir genetik hastalığım var ondan olduğunu zannetmiyorum. Bilmiyorum çaresiz kaldım kanser gibi hissediyorum kendimi.
- +1 yıl
Para para para
- +1 yıl
Öyle yapıcam teşekkür ediyorum:)
- +1 yıl
Teşekkür ederim:)
+1 yılPsikolojik bu
15 Yorumla- +1 yıl
Özel bir psikoğa falan mı gideyim? Devlete çok gittim, en son lustral’la intihar etmiştim ters tepmişti bana. Çok ilgilenmiyorlar ayrıca
- +1 yıl
Özele git evet.
- +1 yıl
Ah ah pekala, yeter ki iyi olayım...
- +1 yıl
Evet inşAllah.
- +1 yıl
İnşAllah.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılPsikiyatra git..
18 Yorumla- +1 yıl
Devlet psikiyatrisine gittim, mmpi testi yapıldı, sonra görsel test. İlaç verdi ama durum yine bu.
Cevap sahibi+1 yılNe yasadin da bu durumdasin?
- +1 yıl
Geçmişe dair birşey hatırlamıyorum. Kesik kesik. Bilinçaltına gömdüm çoğu şeyi. 5 sene önce intihar etmiştim, kafamın içinde o kadar çok kötü düşünceler var ki kaldıramıyorum o zaman. Hissettiğim bu şey o kadar iğrençki
- +1 yıl
İnsan neden değişemez sence? Benim içimde hep bu engel var, tedavi istiyorum artık 23 yaşındayım ama 86 yaşında gibi hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılSeni intihara iten yasadigin sey , su anki durumun da oyle.. nedenini bilemedigim icin yardimci olamiyorum.. Calismiyorsan bir ise gir, seni mesgul edecek ugraslar edin, seni eglendirecek , iyi hissettirecek insanlarla vakit gecir..
- +1 yıl
Sosyal bir ortama giremiyorum bunu aşmak için birinin yardımına ihtiyacım var sanırım.. yardımcı oldun yine de teşekkür ederim:)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.. Mevcut durumdan kurtulmak istedigini belirtmissin.. bunun icin mucadele etmen gerekiyor, cabalamalisin..
- +1 yıl
Şöyle düşün, önümde bir merdiven var ama gökyüzü ulaşmam gereken yer. Eğer daha uzun bir merdivene sahip olursam ulaşırım ama elimde olan birşey yok. Engelleri kıramıyorum, ben de diyorum kendime ama olmuyor
büyümü yapıldı
11 Yorumla- +1 yıl
İnan bilmiyorum ama kendimi lanetli gibi hissediyorum.
+1 yıldiş doktoruna
05 Yorumla- +1 yıl
“Boğazıma bir parça köpek dişi kaçtı doktor, yardım edin”
- +1 yıl
ha ha ha, süpersin
- +1 yıl
Sen de süpersin
- +1 yıl
teşkür yapirem
- +1 yıl
Ben de teşkür yapirem u zaman
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında