Kandil'in manası " aydınlatmak" lamba gibidir. Bu güzel günlere toplu olarak verilen bir manadır. Bu günler bize verilen büyük fırsatlardır tövbe etmeye ibadet etmeye ve tesbih çekmeye bir davettir. Özellikle miraç kandili Peygamberimiz ile ilgilidir. Onun göke çıkması ve 7 kat semayı gezip dahada ötesine gitmesidir. Ne değerli bir gün ki o günde müslümanların bu güzel günde olan olaylardan aydınlanmasını istiyor ALLAH c. c " biz insanlar birbirimize vesile olmamız için kandilleri kutluyoruz. Unutan daldıran insanlara hatırlatmak ve dua istemek için kutlarız. Birbirimize mesaj atmamızda bu sebepten dolayı:) yani kandil sadece bu günlerin değerini anlatan süsleyen bir kelimedir. Dinimizdeki özel Günler zaten kutlanmak için yeterli bir sebep değil mi?
Sen doğrusunu gerekçeleriyle açıklamiş ve demişsen yapabileceğin başka bir şey yok. Kızma öfkeli konuşma laf sokma o sekilde. daha çok itersin. Ağzından kötü bir söz çıkmasına vesile olmamalısın. Sonuçta o da müslüman. Kafirle münakaşaya girer gibi öfkelenmek olmaz. Hayırlı kandiller : )
Bunun defalarca dini kötülediği paylaşımları oldu umursamadım sona aldım ama olacak gibi değil ya sınırı zorluyor. Şimdi komşu olmasa hadi neyse ama aynı site içinde yaşıyoruz ve kadını silecem sebebi öyle bir şey olmalı ki konuşmasın benle.. Yüzsüz biri yani sussam da olmuyor..
İnanmayan biriyse dinde zorlama yoktur Müslüman olmak zorunda değil. Ama rahatsız oluyorsan ve bunu bilmesine rağmen yapıyorsa Allah hidayet versin de içinden geç. Kaldır gözünün önünden. Öfkelendirmesine izin verme.
Ha ama müslümansa yani açık açık inanmiyorum dememişse , yani müslümanım diyene de kafir olmaya sebep olmayan günahları var diye sen kafirsin diyemiyoruz.
Tavsiyem yapacak bir şey kalmamışsa silin o zaman. Anliyorum dini hassasiyeti daha fazla olan insanın kanına dokunuyor böylesi ama kalpler Allahın elindedir kardeşim.
Bu konuda da ayet var. O gibi durumlarda bu tip kişilerden hemen uzaklaşın, cevap bile vermeyin diyor Kuran... Din hakkında kötü konuşması dine değil kendisine zarar verir. Nezaman? Kıyamet sonrasında..
@Pussycats "Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer) ler." --- Furkan Suresi 63. Ayet---
Kandili kutlamak bir bidattir ve şimdi çoğunlukla Türkiyede kutlanıyor ve İslam dünyası kutlanıyor. Tabi bir çok sahte hadisde bulunmaktadır ancak ne sahabalar ve ne peygamber sa bunu kutlamış. Yani demek Türkler sahabalardan daha müslümanlar😂😂
Sen binlerce kitap okumuş bi' alimsin Elbet kanıtları ile birlikte Nasrettin hocandan hallice cevap verirsin. İstediğin kadar kendini doğrulamak için saçma sapan insanların saçmaladığı şeyleri önüne sun
Kadir dışındaki gecelerin kutsallığı hakkında Kur'an' da bir bilgi gecmez. Dileyen duasini eder secdeye varir af diler. Bunu gunluk yasaminda da Kur an ilkelerine gore yasayanlar tabi ki yapiyor ancak kandil kutlamak kur an vecibeleri esas alinirsa bid'attir.
Bizim milletimiz boydan boya deforme olmus mutasyon gecirmis resmen bugun kutlar ve ya kutlamaz ama sosyal medya da primini kasar ertesi gun hic bir sey olmamis gibi yoluna devam eder...
Bu ulkenin herseyi celiskili acaba kandil ayagina bizi mi dolandiracaklar diyenler bile var uzucu mu hayir... Insan akli kadar yasiyor.
Kadir gecesi ve berat kandili var sadece normalde ayet ve hadiste ama onemli gunler oldugu icin muslumanlar arasinda kutlana geliyor. Yasak bulan, kutlanmaz diyen bir hadis veya ayet yok. Hem 5vakit namazi olmayan bile camiye gidip ibadet ediyor dua ediyor. Bence iyi yani.
Ahaha kuranı baştan sona kadar iki kere okumuş ahaha bir de sayı söylüyor kuzum senin yaşın kadar okudum ben hem arapça, hem türkçe kim cahil acaba diye sormuşsun cevap vereyim; sen. 😂😂
Kandili yoksayiyorsun sandim. Kuranda kutlamak yazmiyor zaten sorumda bununla alakali değil. İslamda yok diyor ama islamda taaa hz Muhammed'in döneminden beridir bu gün dualarla kutlanir kuranda geciyor demedik zatrn. Bu arada o kadar yorumdan sonra yorumu yanlis anladim ama sen de sorumu yanlis anladın islam diyorum yani müslümanlik. Sorumu başka yere cevirip kandil yoktur diyenler oldu o sebepten sorunu oyle anladim.
Önce burda ahkam kesenlerin baştada paylaşımcının Kuranı alıp okuması gerekyor. Tarikatlardan. cemaatlerden kurtarın kendinizi.. Mübarek günler vardır, isteyen gider ibadetini yapar ancak KANDİL olarak ifade edilmesi yanlıştır. Kandil-mum yakmak hristiyanların önemli günlerinde vardır. Bizde Allaha dua edilir..
Yahu cahil cahil insanların uydurması bunlar. Kandil ismi belki sonradan konulmuş olabilir ama o gecelere sen söylenti diyemezsin. Kur'an'ı Kerim'de var hepsi, buna miraç gecesi bile dahil..
Kandil sadece tümünü kapsıyor yabancılar kandil demiyor onlar da ayrı bir terim kullanıyor şimdi terime takılıp olan bir şeyi neden yoksayalım?
Allaha kul olmak demek.. Yani ne dediğinizin farkındamısınız? Kuranda yok İslamda var diyorsun. Kuran başka bir dinin kitabı mı? İslamı anlatan kitaptır Kuran. Sadece sevaplardan, günahlardan, yasaklardan bahsetmez. Cemaatlerden tarikat şeyhleri gibi şaklabanlardan değil Kurandan öğrenin İslamı!
Kitap sanki bizzat sana elden teslim edilmiş gibi konuşuyorsun İslam ın tek kaynağı Kur'an ı kerim değildir ama ana kaynağıdır İslam'ın bir adı da sünnet tir 120 binden ziyade peygamber gelmiş bunlara verilen kitap ve sahifeler toplamda 1000 de biri ancak vardır. sizin gibi 3 beş meal ezberiyle alim kesilen yontulmaz cahiller ; Allahu Teala nın habibim diye halilim diye bahsettiği peygamberleri aleyhisselam bir postacı gibi görüyor sanki kitap kapalı bir kargo paketiyle gelmiş gelmiş de kargocu veya postacı size getirdiği paket hakkında yorum yapıyor gibi bakış açınız var onlar postacı değil bu dini bize kadar getiren şehitler alimler evliya lar Enbiya lardır. Zırzop
Bak yine yanlışsın. Kuran der ki : "Hiçkimse için dindar demeyin, dinsizde demeyin. Bilinizki Allah kalplerde olanı bilendir." Ya ateist dediğin kişinin yüreğinde Allah sevgisi, ianancı çok yükseklerdeyse ve sen ona ateist dediğin zaman ortaya çıkan sonuç nedir?
En İyi Cevaplar