Hayyam şöyle diyor, "Tanrı bizi çamurdan yarattığı esnada biliyor dünyada işimiz ne olacak, işlediğim günahlar onun emriyledir, o halde kıyamette beni niye yakacak? Yolumun üstüne bir tuzak kurdun, bir de diyorsun ki yürü iznim var. Cihanda kudretin her şeye hakim. Beni yürüten sen ama adım günahkar. Ezelde bir avcı tuzak kurmuş, bir av yakalamış ve insan demiş. Ne yapsak bizlere kabahat bulur. Halbuki kendinden geliyor iş." Aylardır aklıma takılıyor. O her şeyi biliyor. Kimin cehenneme gideceğini bile biliyor. O zaman neden bizi yarattı? Apaçık bir tuzak değil mi bu?
Cevabın nedir?
+1 yılDeğil.
Allah insanı en mükemmel seviyeyr ulaşabilecek şekilde yarattı ve başlangıç seviyesi ile başlamamızı uygun gördü. Başlangıç seviyemiz cehenneme gidecek düzeyde. Kim kendisinin seviyesini yükseltebilirse cennete gidecek.
Zaten bunu da talep eden ezelde nefsimizdi. Allah ruhumdan isteyen var mı dediğinde dağlar dahi kabul etmezken, nefs atlıyor.
Allah nefs için çok cahil ve nankördür diyor zaten.
Şu da bir gerçek ki insanların ve cinlerin çoğu cehenneme gidecektir.
Allah cehenneme gidelim diye yaratmadı. O zamanı ve mekanı kullanmaz. O'nun nezdinde kıyamet koptu bile. Zaman da bir mahluk. Mekan gibi. Ruh bizde emanet. Onu ölmeden önce Sahibine geri göndermek zorundayız. Unutmayın ruh bize hayat vermez. Hayatımız mitokondrilerin elektrik üretimi ile devam ediyor. Ruhumuz biz daha ölmeden sahibine geri dönmeli. Bunun da bir tek yolu var. Allah'a böyle bir talepte bulunmak. Kalpten bir dua. Allah kalbimizi muhatap alır. Söz samimi olmayabilir. Ama kalp samimidir.310 Yorumla- +1 yıl
başlangıç seviyesi neden cehennem olsun... iyice saçmaladın
- +1 yıl
Anlamıyosun be abicim. Yukardaki yorumunuda okudum. Din işleri ile iç içesin farkındayım. Bu durumda Allah geleceği ve kimin cehenneme gideceğini bilmiyor diyemezsin değil mi?
- +1 yıl
@Potentiation çok biliyorsun değil mi?
Allah'a ve kurana inanıyorsan oku. Tin suresi 4 ve 5 oku. Sonrasını oku. Yeter ki oku.
Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Andolsun o incire, o zeytine,
2- Sinin (Sina) dağına
3- ve bu güvenli beldeye ki,
4- Biz insanı en güzel biçimde yarattık.
5- Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına kaktık.
6- Ancak iman edip yararlı işler yapan kimseler başka; onlar için kesilmez bir mükafat vardır.
7- O halde artık sana dini ne yalanlatabilir?
8- Allah hakimlerin hakimi değil mi? - +1 yıl
bu beni destekliyor işte seni değil ki... en güzel biçimde yarattık diyor... sen de en başta en kötü halde diyorsun...5. maddeye bakıyorsan o bazı insanlar için geçerli... geneli için değil
- +1 yıl
Allah kimin cehenneme gideceğini biliyor. Ama cehenneme gitsin diye yaratmadı.
Allah kuranda
Biz insanları ve cinleri ancak Bana kul olsunlar diye yarattım diyor. Ve yaratıyor. Süreç bizim için başlıyor. Ama Allah görüyor ki çoğumuz şeytana kul olmuşuz. Umarım açık yazmışımdır. - +1 yıl
@Potentiation oku. Öğren. Bazıları diye de uydurma. Ekleme.
Bilmiyorsun. Hem de hiç bilmiyorsun. Tahmin etme. - +1 yıl
6. madde yine beni destekliyor... Ancak iman edip yararlı işler yapan kimseler başka.. diyor işte... sen hala Allahın bütün insanları aşağıların aşasğısına kattığını düşünüyorsun
- +1 yıl
@Potentiation kuranı hiç okumamışsın.
- +1 yıl
senin yazdıkların üzerinden ispatlıyorum işte daha ne diyosun? bir insan bu kadar kör olabilir... kuranı okumadığımı nereden biliyor... bu yaptığın şeyin adı ZAN ve çok büyük günahtır... seni bişey biliyor diye yazdım yanıt... boş beleş birisin bye.
- +1 yıl
@Potentiation 6. ayet seviye yükseltenler diye anlattım ilk yazıda. Sen dalga geçmeyi seçtin. Bilenle bilmeyen bir olur mu hiç?
Muhalefet etmeden önce iyi anlamalısın.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kardeşim boşuna sorma kimse sana açık ve tatmin edici bir cevap veremez çünkü bu soruları bende sordum aldığım yanıtlar hep aynı oldu diyorlar ki külli irade Ve cüzi irade var Her şey önceden bellidir ama Allah sana irade vermiş örneğin senin kötü yolla gideceğini biliyor ama iradenle istersen iyi yolada gidebilirsin diyolarlar Fakat anlamadıkları nokta şu tamam benim kötü yola gideceğimi biliyor irade de vermiş peki benim bu irademi hangi yönde kullanacağımı bilmiyor mu yani bizim kendi irademizle yaptığımız seçimleri bilmiyor mu
33 Yorumla- +1 yıl
Dostum inan şu anda beni anlayan birisini gördüğüm için çok mutluyum
- +1 yıl
Hahaha farzedin ki ben sizin bir konudaki tercihiniz biliyorum ne olucak kötülüğü seçiçeksiniz ama şöyle bişiy elinizdeki iradeyi kullanarak kendinizi iyiye yönlendiredebilirsiniz nefsiniz var arada ona hakim olursanız iyi tercihe ulaşabilirsiniz bunu yapıcakmısınız dye bir deneme yapılıyo yani deney faresi gbi kullanıyorsunuz mesela bir labirente iki fare koyuldu bakalım bu fare aklını kullanarak labirenti geçip yemeğe mi ulaşıcak iyi seçim yani ama zor olan , yok dayanamayıp arkadaşını mı yicek kötülük seçimi kolay olan seçim, nefsine hakim olabilen aklını kullanır çıkar Diğeri de kolay olanı seçer ve bu yönde bahaneler üretir öyle işte.. iki seçimide yapsanız bilir anında fikir değiştir vaz geç geri değiştirseniz bilir kararında dur veya durma bilir.. Szin düşündüğünüz gbi olsa hayat bana cennet... dimiiii loserrrr😂😂biliyor ama sizi yinede deniyor demelisiniz..
''Tanrı Beni kötü biri olacağımı bile bile kendi Yarattı''
-İyi veyahut kötü biri olduğunuzu nereden biliyorsunuz ki öncelik ile? Belki de İyi birisiniz, belki de kötü...
Evet İyilik veyahut kötülük yapacak kişileri yarattı, bunda sıkıntı yok ama sizin şu kısımda sıkıntınız var ki;bizi yaratan tanrı, bize bir irade de verdi. Yani Bizim isteğimiz doğrultusunda yön veriyoruz Hayatımıza. Yani ''Akıl ve mantık''kavramı... Yani Tanrı bizim Hayatımıza yön vermemiştir, biz kendi hayatımıza yön vermekteyiz;davranış konularında... He mesela Tanrı bize irade vermeden direkt olarak Tanrı'nın isteği doğrultusunda gitsek amenna ama biz kendi doğrultumuz, seçimlerimiz üzerin de gidiyoruz.
Peki seçimleri biz yapıyor iken;iyilik veyahut kötülük gidişatın da Tanrı'yı mı sorgulamak gerekir, yoksa İyilik veyahut kötülük yapmayı seçen Bizleri mi? Düşünün derim.00 Yorumla
+1 yılCiddi söylüyorum düzgün hakikatli bir hocaya sor bunu okut hatta. Mantıklı bir cevabı yoksa kutsal kitabın türkçesini oku belki kendine göre bir şeyler bulabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Dediklerini yaptım bile. Mantıklı bir cevap bulamadım. Hep Allah tarafından tehditlerle karşılaştım. Sanırım O bu konuda soru sormanızı ve düşünmenizi istemiyor 😄
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
- Diğer konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılİrademiz var, yorumlardan onu anladık.
Peki islamla alakası olmayan bir ortamda doğup büyüsek ve cehenneme gitsek ne derece mantıklı oluyor?
‘İslamı araştırsaymış oda’ demeyin. Belkide hak din hıristiyanlık, ben size araştırın desem incilin kapağını açar mısınız?
Hıristiyan üçüncü dünya devletlerinin durumuna bakıp neden açsınki?
Onların gözünde biz vahşiyiz, bizim gözümüzdede ortaçağ hıristiyan dünyası olarak onlar vahşi.
Bu kavga insanlığın var oluşundan beri tartışılıyor, kazanan din primcileri oluyor.
Boşverin tartışmayı herkes kendi inancını kendi içinde yaşasın. İlla tartışacaksanızda ‘elini ateşe tut yanıyormu bak, cehennemde napacan bre kafir’ diyeceğinize adam akıllı bir argüman sunun. Bize yanacağımızı söylemeyin; cehennemi kanıtlayın. İnanmadığımız yerde yanacağımızıda düşünmüyoruz16 Yorumla- +1 yıl
Sonunda düşünen birisi 👏👏👏
- +1 yıl
Böyle sorular sorma taşlarlar. Türkiye burası. Burada ‘bilmiyorum’ denmez, ‘bilmiyorsun’ denir.
Bunlarla tartışılmaz. Şahsen ben diyorum islamda gerçek olabilir, başka dinde, dinsizlikte, tanrıyı yok saymakta..
Sadece düşüncelerim bunlar. Hiçbir şekilde iddia sunamam.
Şimdi biri gelir yine ‘yanacan şfsiz hahaha’ der. Hoşlarına gidiyor çünkü ölümlerinden sonra sonsuz bir yaşamda onlara ödüller sunulurken diğerlerinin yanması ya da yok olması. En güzeli dinide dinsizliğide içte yaşamak. Siyaset gibi bku çıkan ve sonu olmayan tartışmalar dizisi yani - +1 yıl
Aynen öyle kardeşim. Valla aklımdaki şeylerin aynısını söylüyorsun
- +1 yıl
Bak alttaki yorumda arkadaş ‘ya varsa’ hikayesini anlatmış.
Bende diyeyim o zaman ya yahudilikse? Ya budizmse?
O hikaye komedi zaten. Tamamen korku üzerine kurulu işliyor sistem + sonu görememenin verdiği avantaj.
Salla babam salla nasılsa ölen sana nasıl biryer olduğunu söyleyemiyor sjdkfkfk
Evreni yaratıyorsun, dünya evrenin yanında ne kadar küçük tarif bile edemem. Ve yaratanda evrenin dışından bize ‘31 çekmeyin cehenneme atarım’ diyor sjdk
Masturbasyonunda sıkıntıları var tabiki ama konudan sapmadan söyleyeyim, bana göre tanrı var ama tek bir din yok. Tek birtane din olamaz, olsa da o zaman tanrı tüm insanların ödüllendirilmesini istemiyor, global değil yerel bir kitleye ayrıcalık yapıyor demektir.
İngilterenin göbeğinde doğan insan napsın aga. Ona verilen eğitim, empoze bambaşka bir hayat oluşturuyor ona, bize verilen eğitim ve empoze bambaşka..
Ben deist sayılırım ama tanrının dinleri sevdiğinide düşünüyorum. ‘Multi prayer’ terimini şimdi salladım hayırlı uğurlu olsun 😂 - +1 yıl
Ben multi prayer im aga. Tanrının tüm dinlere kucak açtığını düşünüyorum skckfkmd
- +1 yıl
Hacı öyle bir inanış vardı da hatırlayamadım şimdi ismini. Tüm dinlere inanıyorlar adamlar 😄
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEğer seni düşünmekten , sorgulamaktan , seçim yapmaktan yoksun bıraksaydı haklı olabilirdin ama öyle birşey yapmamış gördüğün gibi. Kararlarını kendin düşünerek veriyorsun kötü veya iyi biri olmak senin elinde.
15 Yorumla- +1 yıl
Benim düşündüğüm ve sorun ettiğim şey bu değil. Allah gaybı biliyor olmasına rağmen yani kimin ateşte yanıp yanmayacağını bilmesine rağmen yinede yarattı değil mi? Ve biz bunun hakkında sormayalım diye bize özgür irade verdi. Anlatmak isterdim de gerçekten anlayamıyor kimse benu
- +1 yıl
Yok ben seni gayet iyi anlıyorum kardeşim ama inan nasıl vize sınavından önce cevapları elimize alamıyorsak bunuda öyle düşün sınav bu da öldükten sonra hiçbir sorumuzun cevapsız kalacağını sanmıyorum ben :)
- +1 yıl
Kardeşim ben bizim için olan kısmı sorgulamıyorum. Hayat bize sınav gibi geliyor. Ama şunu bir sor kendine. "Allah bana yarın ne olacağını bildiği gibi kıyamette ne olacağınıda biliyor. Eğer cehennemde yanarsam ve Allah bunu biliyorsa neden beni yarattı ki? " Bunu kendine sormalısın ilk önce
- +1 yıl
Kardeşim sen kendini bir çıkmaza sokmuşsun dönüp duruyorsun kendi etrafında. Benim sana diyebileceğim tek şey Allah hidayet versin :)
- +1 yıl
Bilmesine rağmen değil. Yarattıktan sonra kimin nereye gideceği belli oldu. Bunu nefsimiz belirledi
Zaten kendisine inanmadım diye niye beni cehenneme atıyor asıl garip kısım o :D çocuk psikolojisinde falan sanırım "sen bana nasıl inanmazsın gör o zaman seni cehenneme atayım da beter ol" falan tarzında mı düşünüyor ne? :D
10 YorumlaDiğer konusunda 509 cevap paylaştı. Cehenneme gidip gitmeyeceğin nasıl biri olup olmayacağın belli olan bişey değil kader işte yaşıyoruz diyemezsin kesinlikle mutlak olan değişmeyen doğum eşin ve ölümün hariç herşey senin elinde ve kontrolünde o yüzden bunda anlaşılmayacak bişey yok 🙂
00 Yorumla
+1 yılAslnda cennet ve cehennem diye bir şey yoktur hayyam aydınlanmış birisi kimse yanmayacak öteki dünyada bütün yangınlar bu dünyaya ait
01 Yorumla- +1 yıl
Buda olabilir aslında. Henüz hiç bir şey bilmiyoruz
+1 yılAllahın senin kötü olacağını biliyor olması senin kötü olmandan sorumlu olduğunu göstermez ki... cüzi iraden var ve o sorumlu yani sen sorumlusun
04 Yorumla- +1 yıl
Ya şu iradeyi bir kenara bıraksak artık. Ben Allahın gaybı bilmesi konusuna odaklanarak soruyorum bu soruları
- +1 yıl
Sen şunu demek istiyorsun : Allah geleceği biliyor... bir insanın kötü olacağını bildiği halde onu yarattığı için kötülüğü haşa allah yaratmış oluyor bu nedenle var olan kötülükten Allah sorumludur... doğru mu?
- +1 yıl
Tam olarak öyle değil. Allah kimin ne kötülük yapacağını ve bu kötülükle birlikte gelen günahlardan dolayı cehennemde yanacağını biliyor. Bunu bildiği halde neden yaratıyor?
- +1 yıl
Allah bunun yanıtını vermiş işte : Siz bilmessiniz ben bilirim diyor... insanlar mevcut kapasiteleri ile bunu bilemez... sadece siyah ve beyazı görebilen bir hayvana gördüğü cisimlerin bu iki renk dışında bir çok rengi olduğunu anlatmak gibi bir şey bu... anlayamaz... biz de anlayamayız... ve bunu bilemiyor anlamıyor olmamız bu yaratılışın saçma olduğunu göstermez...
+1 yılHayyamm ahh hayyam 😃 insanların kafasını karıştır mistir hep. Yaratan bize irade vermiştir. Iyiyi kötüyü seçmek bizim elimizde. Insanlarin kaderi yine insanlarin cabasina bağlı kılınmış. Biz programlanmis bir makine değiliz.
05 Yorumla- +1 yıl
Aslında ben hayyamla az önce karşılaştım. Bu düşünceler çok öncesinden beri vardı kafamda 😄 Hayyam daha açıklayıcı anlatmıştı kitapta. Bende biraz kendime göre uyarladım ve sordum burada. Ama haksız sayılmam çünkü bugün hic bir müslüman gelip bana Allah kime ne olacağını bilmiyor diyemez değil mi? Bu durumda yarattığı her insanın doğumdan ölümüne ve nereye gideceğini en başından beri biliyor. Ama biz bilmiyoruz. Biz bu yüzden buna imtihan diyoruz
- +1 yıl
Cok ince bir çizgi var şöyle açıklayayım. Umarım anlarsınız. Aracinizla yola çıkacaksınız diyelim
Iki yol ayrimina geldiniz. bir yolun sonu kötü diğerinin sonu iyi. Siz bunu biliyorsunuz ve Allahın size verdiği akil ve iradeyle bir seçim yapıyorsunuz. Allah bu kismi size bırakıyor. Amaaa gel gelelim sizin iyi yolu mu kötü yolu mu sececeginizi önceden biliyor. Kendinizi düzeltip iyiye yönelmek yine sizin elinizde. Allahın 99 isimlerini ve anlamlarını okuyun belki de okudunuz. Ama hayyam i okumayin bence 😃😃😃 - +1 yıl
Ya benim irade ile bir sorunum yok lütfen anlayın artık şunu 😂 hangi insan kötü olan bir şeyi seçerki zaten. Şimdi biraz ileri gidicem ama şunu bir düşün. Kendini tanrının yerine koy. İnsanları yarattın ve hangi insanın cehenneme gidip hangisinin cennete gideceğini biliyorsun. Ama bunu insanlara söylemiyorsun çünkü söylesen bir sürü insan yaratılmayı istemeyecekti. Ama sen yarattın ve gün geldi sonucunu bildiğin halde bir sürü insanı cehenneme gönderdin. Onların yanışını acı çekmesini izledin. Bu seni vicdansız yapar değil mi?
- +1 yıl
O kadar anlattım vicdansız. Anlamadın mı hâlâ? Yoksa konuda cümbüş olsun diye mi yapıyorsun?
- +1 yıl
Hakkaten ileri gittiniz. Bir tövbeyle bile affolunan bir dinden bahsediyoruz. Cennetlik cehennemlik olmak senin elinde bunu anlamak niye bu kdr zor? Dediğin gibi bir vicdansiz olsaydi tobe haşa bir tovbeyle affedilir miydik bir düşün.
+1 yıl1500 yil once adam nasil bu kadar detayli dusunsun
Sevistin gunah, ictin haram, caldin ayip, bitti gitti iste00 Yorumlaİnsanın karşısına iyi yolda çıkar kötü yolda o bunlardan birisini seçerek geleceğini oluşturur. Makine gibi her şeyimiz kurulu gelmedik bu Dünyaya.
02 Yorumla- +1 yıl
Aslında bize öyle geliyor. Halbu ki Allah sana ne olacağını biliyor. Değil mi? Eğer sen "Allah bana yarın veya kıyamette ne olacağını bilmiyor" dersen bu durumda Allah'a karşı gelmiş olmaz mısın?
- +1 yıl
Biliyor ama zamandan münezzeh olduğu için biliyor. Cennetlik veya cehennemlik yarattığı için değil. Allah Adildir. En yücedir. Tek yücedir. O nu sevin. O sizi seviyor. O na ulaşma talebinizi bekliyor.
+1 yılIrade sendemi. sende ise buraya nasil yazmadin.
Yazdin ise irade sende.
Irade sende iken gel bu felsefi vesveselerden
Vazgec. Ölüm gelmeden14 Yorumla- +1 yıl
Bu zaten ayrı bir aldatmaca. Yarın öbür gün O'nun huzuruna çıktığında şu soruyu sormanı istemiyor. "Rabbim. Benim ne olacağımı, ne yapacağımı ve şimdide cehenneme gideceğimi beni yarattığından beri biliyordun. Çünkü sen her şeyi bilensin. Şimdi neden beni ateşinle yakıyorsun?" O'da sana diyecek ki, "Ben sana irade verdim. Sen her ne yaptıysan kendin yaptın." Yani bize verdiği irade sadece işin içinden çıkmak için yarattığı bir şeydir. O kendisinden sual etmemizi istemiyor çünkü
- +1 yıl
Hz Ali krv biri geldi ve soyle dedi.
Obur dunya var amel var cennet var cehennem var
Diyorsunuz. Ya yoksa sizin bütün yaptığınız boşa gidecek. Değermi diye sorunca
Alimler babasi şöyle cevap veriyor..
Senin dedigin gibi ise biz zaten hayati yaşıyor
Ve kendimize zulum etmiyoruz.
Obur taraf bize sizin gibi boş gelecek.
Amaa
Islam dini dogru diyorsa sizler ne yapacaksiniz?
Hayat senin be aabim - +1 yıl
Ya anlamıyorsunuz ki. Sen şimdi bana diyebilir misin ki "Allah benim cehenneme veya cennete gidip gitmeyeceğimi bilmiyor." Bunu söyleyebilir misin?
- +1 yıl
Alimler
Kaza ve kader e
Fazla takilmayin der.
Sen ilmin olmadan
Basindaki iblisi susturamazsin.
Illa bunlara cevap bulacagim dersen
Islami. kurani hadisleri. sahabeleri. tabiinleri
Butunu ile okuyup anlayip
Sonra nedir nw degildir bilirsin...
Hak yolu aranmakla bulunmaz
Bulanlar ancak arayanlardir!
Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. diyor kötü sana ve bana göre var mutlak kötü diye bir şey yoktur her şey ondandır her şey kusursuzdur
00 Yorumla
+1 yılHer şey zıttıyla vardır
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani anlamadım?
Hadi lan ardan her halti ye sucu tanriya at
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. sensin.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler