Bilmeyen için Kabeyi yıkmaya gelen ebrehe ve fil ordusu ebabiller trafından helak olur. Şimdi sorun şu kabe ifadesi yani mescidi haram insan ifadesinden daha az geçmekte buda insanı kabeden daha değerli ve kutsal yapar mantık olarak ama uçaklar henüz yeni doğmuş günahın ne olduğu bilmiyen çocukları paramparça ediyor hiç bir ebabil taş atmıyor fil suresi mantık olarak yalan ya da Allah yok seçenek çok
Cevabın nedir?
+1 yılfil suresinde bir ispat bir güç meydan okuma var kabe islamda temsilidir orası kıblemizdir hatta kuran muslumanligin basi olmadigindan kabe ibrahim a. s zamaninda dinin kalintilari bilinenleri olarak ta bilinirdi onun devaminda baska ayetlerde onu izah eden hadislerde peygamber kabeyi korumak ve dusmanlara saldirmak istemiş vahiyle sen sadece koyunlarini ve kendinizi koruyun o evin Rabbi orayı korur diyede bir rivayet hatirliyorum zaten mecbur yıkılmayacak cünkü kabe nin yıkılması kıyamet alametlerindendir ve kel birisi yıkacak tarifi var her neyse şimdi diyer soruna geçelim sen bişey yaparken kafana silah dayıyan var mı zorla yaptiran? madem yok kimse kimseye zorla bisey yaptiramaz ve sen uyarildiysan banada oncekilerede sonrakilerede kuran varsa tevrat zebur varsa yük boynuna binmiştir sen ne istersen rabbin sana onu verir yaşadiklarini sen seçersin kulun yaptigini Rabbine maal edemezsin. yapanlar içinde hesspları dürülmüştür herkesin verdigini aldigini cizip yazmislardir ama kendi elleriyle yaptiklarini yazarlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMevzu ibretlik ve mucizedir..
Yani Peygamberimiz (asm) doğmadan 52 gün önce husule gelmiş bir hadise..
1 defa olur o..
Allah, Firavun'a da göstermiş büyüklüğünü Nemrud'a da, Kavm-i Lut'a da, Kavm-i Nuh'a da..
Her peygamberin böyle mucizeleri olmuş ki tasdik edilsin..
Şimdi neden olmuyor?
Çünkü “İşte bugün sizin dininizi kemâle erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.”(Maide, 5/3)
Bundan sonra din ve peygamber gelmeyecektir.. Kıyamete kadar geçerli olan bu dindir!
Yetmedi mi bu kadar ibret?
Bu kadar örnek?
Zalime de mazluma da..
Zalime anlatır: Görmedin mi zulmedenlerin sonunu?
Mazluma der: Ebabil mi bekliyorsun hâlâ?
#Vesselam10 Yorumla
+1 yılsana şunu söyleyeyim. Allahû teala ebrehenin kabeye saldıracağını biliyordu dimi?
o zaman neden durdurmadı?
bunu yapabilirdi hemen oracıkta öldürebilirdi ama o bekledi. ebrehe ordu topladı yine bekledi.
ebrehe o kadar inandı ki kabeyi yok edeceğine...
ama bir anda işler ters döndü ve gökten ebabiller geldi.
garip değil mi?
hani şöyle olay bir köpeğe uzunnnnn bir ip bağlıyorsun ve köpek koşmaya başlıyor o kadar emin ki oradan kurtulacağına..
sonra birden ip boğazını sıkıyor ve köpek afallıyor.
Allahın varlığına inanmazsan bahanen çok olur.
bütün sureleri yalanlarsın.
şimdi gelelim minik çocuklara.
onlar zaten birer melek bu imtihan dünyasından kurtulup cennette iyi bir yaşam sürüyorlarken sen bunu kullanıp "Allah yok. Olsaydı kurtarırdı" diyorsun. dinimize saygı duy.
sende böyle ilerlersin rahatça ama ip boynuna dolandığında ahirette bu kadar kolay konuşamazsın.83 Yorumla
Soran+1 yılYa fil suresi değiştirilmişse? Var mı kanıtı
- +1 yıl
değiştirilmişse diyen arkadaş.
peki senin değiştirildiğine dair var mı bir kanıtın? kendine müslümanım demişsin uzaktan bakılınca öyle değil gibisin dikkat et imanın zedelenmesin.
Bak şimdi. Burası bir imtihan dünyası, o çocukların imtihanı bu ve onlar direk cennete gidecekler. Hatta belki bu sorgulaman da senin imtihanın. Eğer Allah kabenin yıkılmasına izin verseydi ve onların cezalarını cehenneme erteleseydi İslam diye bir şey kalmazdı. Burayı tekrar tekrar düşün lütfen. O olay Allah'ın varlığını doğruladı. Sonuçta Kabe neden bir imtihana tutulsun ki? Ayrıca sen dualarının kabul olmadığını sanar yine Allah yok dersin ama, Allah o istediğini senin önüne bambaşka bir şekilde getirir, ya da cennette mükafatın olarak verir 😊
15 Yorumla
Soran+1 yılTamamda ben Allah'a inanıyorum ayrıca kabeden öncede İslam vardı sonrasındada islam vardı
Soran+1 yılBizim dinimiz kabe belirlemiyor Allah belirliyor ve dinin sahibide odur kabe bir taş yığını baktığımızda kabe kaç defa yıkılıp tamir edilmiştir kim bilir ebrehenin ordaki amacı daha derin ben ordaki o amacı öğrenmek istiyorum ebrehe ne yaptı ne yapmaya çalıştı sadece kabeye mi yıkmaya çalıştı yoksa kabenin sahibinide burda bitirecem mi dedi?
- +1 yıl
Ebrehe Habeş Krallığı'nın Yemen valisi idi. İnsanların Kabe'ye gitmesi canını sıktı ve Yemen'de devasa bir kilise inşa ettirdi. Kiliseyi kimsenin takmaması ve aynı yere gitmeye devam etmesi onu kudurttu ve Hristiyanlığa rakip gördüğü Kabe'yi yıkmaya gitti. Sonucu da biliyorsun zaten.
- +1 yıl
Muhammed Hamidullah-İslâm Peygamberi kitabını öneririm.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yılBizden önceki ümmetler de alenen Allah gücünü ve cezasını gösterirdi peygamberimizin dönemin den sonra artık kıyamete kadar hak gizlendi ona bakarsan Lut kavminin yaptığı şeyide yapan bir sürü insan var onlarıda helak etmesi gerekir şüpheli can cennete girmez diye söz vardır dostum bence dikkat et güneşi düşün milyonlarca yıldır yanıyor ne odun atan var ne kömür muhakkak bu ateşi bir yakan oldu
03 Yorumla
Soran+1 yılSebeb Allah bizi mi trollüyor?
- +1 yıl
imansızlar ve münafıklar için gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne ertelendi bütün cezalar o yüzden sen hakka inanıyorsan bu yapılanların cezasız kalmayacağını bil
Soran+1 yılBiliyorum kalmıycak ben burda doğruya ulaşmaya çalışıyorum
+1 yılGerçekten bıktım. Nasıl bir kafaya sahipsiniz siz ateistler/deistler? Sizi sapitan o kitapları okuyup okuyup gaza geliyorsunuz. Islama düşman etmek için dört dönenler ne dese inanıyorsunuz. Senin gibi binlercesi müslüman olup sonradan dinsizligi seçiyor ve sen de diyorsun ki neden ebabil gelmiyor. Neden gelsin ki?
06 Yorumla- +1 yıl
Çoğu da okulda popüler olmak için saçma sapan işlere giren fikirlere kapılan unuversiteliler
- +1 yıl
Hayatları ise tamamen barlarda eğlence içip kafayı bulma ve seks üzerine kurulu
- +1 yıl
Toplu halde
+1 yılNe saçmalıyorsun Ã. mına koyum. bir bitmedi İslâma karşı öfkeniz. İnanmıyorsan canın cehenneme. Ama sırf inanmıyorsun diye dine laf atma kepazeliği de neyin nesi. Kim oluyorsun ki sen kalkmış yalan diyosun kardeşim
14 Yorumla
Soran+1 yılKüfür ettin ve bana çok güzel din anlattın susta cevap ver önce müslüman olduğumuda bil cahil
- +1 yıl
Sen kimsin ki sana kendimi yorucam alayınızın anasını s. keyim
Soran+1 yılKendi sülaleni tek tek yaptın dışarımı kaydı gözün
- +1 yıl
Alakaya bak ya söyleyecek lafın yok hiç alakası olmayan şeyler söylemeye başladın
+1 yılO çocuğun diğer dünyadaki yeri burdan daha iyidir bunu bilemezsin ve acı içinde ölmemiş de olabilir ölüm e bu kadar kötü bakmayın burasi imtihan dünyası herkes bir şekilde ölecek zaten
20 Yorumla- Diğer konusunda 695 cevap paylaştı.
+1 yılFiller mi saldırmış anlamadım? (Kötü amaçla sormuyorum bu Arada zaten Müslüman değilim ama sorgulaman hoşuma gitti) Hiç duymamıştım fil bildiğimiz anlamda filse, ondan sordum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet normal fil ebrehe diye bir kral var fillerden oluşan yıkıcı büyük bir ordusu var bir tapıbak yaptırıyor herkes buraya gelsin para kazanalım diye ama işler istediği gibi gitmiyor kabeye gidiyorlar oda sinirlenip kabeyi yıkmak için yola koyuluyor ebabiller taşlarak onları orada helak ediyor
- Diğer konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılSadece mucizeler devri bitti. Ama küçükte olsa halen belirtiler var. Misal o bahsettiğin uçaklara ölüm emri veren arıel sharon 7 yıl komada kaldı daha ne olmalı
00 Yorumla Bir şey kuranda az ya da çok geçmesi onu değerli yapmaz. Kuran insan yazmasıdır ve için de bir dünya hata vardır. Allahta yoktur.
011 Yorumla
Soran+1 yılAllah yoksa yaşadın varsad boqu yedin kısaca :)
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Ramazan da oruç neye göre açılır? Verdiğin cevabın kaynağı nedir? Kendim gittiğim bir şehirden örnek vereyim, rusyanın batı yamal (sibirya) novy urangoy şehrin de yazın 3 ay güneş batmıyor ve kimi ramazanlar yaz ayına denk geliyor. Peki burada yasayan kişiler orucunu neye göre açacak? Git istediğin hocaya sor ama şunu da söyle hocam kuran da ayet var oruç ile ilgili nasıl değiştiriyorsun? Sana 50 tane cevapsız veya çelişki yazarım.
Soran+1 yılÇelişki akıllardadır ben Kur'anın değiştirildiğini düşünen bir müslümanım şimdi diyeceksin o nasıl müslümanlık şöyle ki Allah her zaman İslam dinini indirmiştir bikaç farklılıklar hariç. Hristiyanlıkta yahudilikte aynı dindi ama değişime bozulmaya uğradı hepsi kimi 50 yılda kimi 2bin yılda ama bozuldular ha diyincede bozulmaya uğramıyor zaten şöyle ki imandan eden söz girmedikçe misal hristiyanlarda genel inanç Haşa yaratıcı çocuk edindi aynı şey yahudiliktede var aynı durum neredeyse duyacağın tüm dinlerde var ama İslamam mevlananın evliyalar Allah'ın çocuğu diyerek sokulmaya çalışılmış bir miktar başarılı olmuştur onun dışında islam diye yaptıkları çoğu rituel tarzı davranışlar arap müşriklerin bire bir uygulamasıdır misal erkek çocuklarının sünnet edilmesi yahudililerin adetidir dinleri ile alakası bile yoktur bize islamda var gibi geçmiş mantık olarak saçma bişey zira İslamda böyle bir uygulama varsa peygamber 40 yaşından sonra kestirdi demek
- +1 yıl
Kuranın değiştirildiğini düşünüyorsan, islama göre müslüman değilsin. Değiştirildiyse demek ki yanlış ve allah yeni bir kitap göndermelidir. Eğer değiştirilmediyse neden yanlışlar var? Oruç, ilk mümin kimdir, kuran da namaz 3 vakit geçer, içki ile ilgili 4 ayet vardır, miras ile ilgili iki farklı ayet vardır. Bir yaradan diyor ki ölmeden önce mirasını paylaştır sonra ise, ben vazgeçtim herkesin hakkı bu diyor. Sen de müslüman değilsin.
Soran+1 yılmüşrik müslümanlar gibi değilim zaten ben onların dininden uzağım benim dinim İslam aklet düşün diyen sorgula öğren oku oku diyen bir dinim var benim... Din değişime uğrar taki iman esasına bulaşıncaya kadar yeni peygamber gelir şu an islam ne yazıkkı iman noktasından uzaklaştırılıp etten kemikten putlara yönlediriliyor. Bu durun 1500 yıllık bişey ama emevilerden osmanlıya nice bozulmalar var misal ilk ayet nedir oku bu bir emirdir şeriat kanunu olsaydı eğerki emevilerde okuma oranı %5-6 bile değilken %90 filan olurdu aynı şey osmanlıdada vardı okuyan kişi bilinçlenir ve dindeki değişimi anlar dini kullanamazlardı sence sağlam din mi ulaştırcaklardı sana? ya da ciddi manada bundan dünyanın gelirini sağlayan devlete büyüğüne itaat Allah'a itaat diyerek kendileri ilah yapıp kontrol etmelerimi sana sağlam bir din mi bırakacaktı bu çıkarcılar? Din değişime uğramış olması dinin var olduğunun kanıtıdır Allah'ın 99 isminin hepsi arapça ama sorsan evrensel derler ve bir çoğu ayetlerde yok
Soran+1 yılMüşrik Allah'a inanan ama onun yanında ortak koşan şirk işleyen kısaca (bunlar ortak koştuklarını çok zor anlar ve doğru yola sokulmaları çok zordur kuranda inatçı olarak tarif edilen kesimdir şuanki çoğu musliman öyle )
Münafık müslüman gibi davranan ama müslüman olmayan
99 isim meselesi (esmaul hüsna deme ) 99 isimin kuranda geçenleri hariç çok az zaten araplardan kalmadır ve cinsiyet vermişlerdir Allah'ın isimleri eksiz erkek ismi iken ek verip kadın ismine çevirmeye çalışmışlardır rahim mesela rahime aynı şekilde kadir kadriye bu böyle gider kaldıki Allah'ın isminin sınırı yoktur çok ama çok sorgulamanı isterim isterim ki önüne sununlan şeylerin uydurma olduğunu gerçekleri saklamak için kullandıklarını görmeni isterim
- 00 Yorumla
+1 yılBen nicelerini bilirim Allah'a inanmıyorum dediği halde uçakta giderken uçak düşmeye başlayınca ya da bir depreme yakalandığı zaman bina beşik gibi sallanırken Allah'ım sana geliyorum Allah'ım sen koru vb ifadeler kullananları...
01 Yorumla
Soran+1 yılBen Allah'a inanıyorum ve müslümanım bu sorgulamalar beni kafir yapmaz aksine doğruyu görmeme olanak sağlar bir ayette melekler Allah'ın insano neden yarattığını sorguluyor davranışı sorgulamak bu Allah'ın tabi ki Allah en doğrusunu bilir melekler Allah'ı haşa köşeye sıkıştırmak için değik öğrenmek için soru soruyorlar ben kimim ki Allah'ı köşeye sıkıştırmaya çalışayım benim tek gayem doğruyu en doğruyu bulmaya çalışmak bunuda sorarak öğrenebiliriz
Her ikiside doğru. Ama sistem diye bişey var ya tesadüf ya da Allah var ama iradeye karışmayan ve sadece yağmur kar gönderen biride olabilir. ya da kendini imha etmişde olabilir.
00 Yorumla
+1 yılSen fil suresini yalanlarsan Allahı inkar edersin zaten eğer Allahı inkar ediyorsan tüm kitabı yalanlarsın zaten boş yapma bnc
00 Yorumlakendine bir beyin alsın allahın varlığına inanmayanlar
12 Yorumla
Soran+1 yılİnanlarda beyinler alsın bence yoksa müşrik gibi yaşayıp müslüman gibi ölceğini sanıyor
+1 yılSankın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma ! Sadece Allah onları, korkudan gözlerini dışarı fırlayacağı güne erteliyor.(ibrahim suresi 42. Ayet)
17 Yorumla
Soran+1 yılLut kavmi ve diğer helak olan lazim kavimler neden bu güne ertelenmedi ya da Ahiretten bahsediyor olamaz mı ayet
- +1 yıl
Eğer Allah dünyadaki tüm zalimlere ve azmışlara müdahale etseydi. Dünyanın sınav özelliği olcağını düşünmüyorum
- +1 yıl
Onlar gelecek topluma ayet olsun diye yapıldı. Ve Allah son peygamber hz. muhammedi göndererek kemalini yani görevinin sona erdiğini insanlığa bildirdi.
- +1 yıl
Ayrı olarak şunuda belirteyim. Eğer kuranı kerim insan yazması olsaydı böyke bir iddiada bulunamazdı. Çünkü hz. muhammed olmayan bir şeyi kitaba yazsaydı halk ona güvenini yitirirdi.
Soran+1 yılşu an en büyük sınavı veriyoruz binlerce bilgi kirliliği içinden islamı temizleyip çıkarmaya çalışıyoruz uçan kaçan şeyhler (şeytanlar) yüzüne İslam bozuldu bozulcak son evrensinde muhtemelen
Soran+1 yılKur'an kitaplaştırılırken hz. muhammed dünyada yoktu
- +1 yıl
Kardeşim geç gördüm yorumunu kuranı kerim ilk günden yazılmaya başladı bunuda belirtiyim sonradan iki kapak eklendi sadece
+1 yılPeki demezler mi adama insanlar ne güne duruyor diye Her şeye allah cevap verirse bizim varlığımız ne ise yararki
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah azap indirdiği toplumlara baktığımız zaman aslında hepsinin bir ortak yönü var uç nokta olmasınad kavminin kibirde bir insanın gidebileceği en uç nokta olması aynı şekilde lut kavminin eşcinsellikte uç noktaya gitmeleri bu ebrehe hangi noktada uç noktaya gitmiş onu anlayamadım ondan soruyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılnasıl bir düşünme sistemi bu
10 YorumlaKuranda hic bir yalan ayet yoktur,
00 Yorumla
+1 yılSen deistmisin
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır müslümanım bu soruları sormak dinsiz olduğum manasına gelmiyor bu sorular doğruya ulaştırır amacın sapıtmak değilse
- +1 yıl
Bu sorduklarınin cevabı Kur'an'ı Kerim'in içinde de detaylı şekilde geçiyor Müslümanım diyorsun ama bu yaptığın küfre girer yalanmi demek bile seni inancın hakkında şüpheye düşürür bence inancın tam olsada sorus şeklin yanlış
Soran+1 yılHayır fil suresinin değişime uğrayıp uğramadığını öğrenmeye çalışıyorum
Soran+1 yılAyrıca mekkeli müşriklerin hac ibadetini bire bir. Kopyalayıp kur'ana yazılması mekkeli müşriklerin kabeye yönelip secde etmesi ve bir çok olgu aynısı islama geçmiş kabe yokken o kadar insan nereye yönelip secde ediyor muş? ya da Allah bir noktada mı ki kabeye dönün diyor
- +1 yıl
Fil suresi değişime ugramadi ozamanlardaki ebrehe Araplar için kabeye gitmesinler diye kilise yaptı Araplar itibar etmeyip içine pisleyince sinirlenip kabeye saldırdı bunun üzerine ebabil kuslariyla başlarına taş yağdırdı ve iki hafta sonrasında peygamber efendimiz dünyaya geldi
Hepsi yalan hepsi
10 YorumlaTamam
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri