Elimde 6-7 tane osmanlıdan kalma olduğunu düşündüğüm para var, ama bunların hangi döneme ait olduğunu ve kaç kuruş olduğunu merak ediyorum. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim 😊 Bir kaç tanesinin önlü arkalı resimleri bunlardır;
1)

2)

3)

4)

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

2. fotoğraftaki para Sultan Abdülmecid oğlu Padişah Mehmed Reşad döneminde (1909-1918) bastırılan 10 kuruştur. Bugün ki değeri 250 liradır. Gümüştür.
1. Fotoğraftaki para yine M Reşad döneminin parasıdır değerini bilmiyorum ama bugünki değeri çok çok temiz olduğu için 30 liradır. Nadir bir para değildir. Nikelden yapılmış bir madeni paradır.
3. fotoğraftakini bilmiyorum ama arkasındaki sembollere bakarak arap yarımadasında kullanılan (muhtemen Mısır) bir para olduğunu tahmin ediyorum değeri 30 tl de olabilir 5000 tl'de olabilir.
4. fotoğraftaki yine M. Reşad zamanının parası ve çok çok temiz hali 30 tl eder sendeki 20 tl eder muhtemelen.
1327 ve 1392 yıllarına ait osmanlı dönemin baya başlarında geçen bir para..
Bende de var 1900lerin başı diye düşündüm. ama bilmiyorum
Cevap
8Cevap
Kaç kuruş bilmem ama osmanlı parasına benziyor. Dikkat et önemsiz diye atma altında olabilir😃
50 sikke bu. Abdülhamid zamanında osmanlıca olimpiyatları için bastırılmış bir tanesi. Diğeri de 15 temmuz yeniçeri şehitleri için özel olarak bastırılmış. Abdülhamidi yedirmeyiz içirtmeyiz yol yabtı
dikatli ol cok guzel yerlere bak bankalarda bak sana yardim ederler
osmanlı parası değeri nadirliğine göre ölçülür ama
100 yılsa her bırı 5000 tl bunların
2. Abdülhamid dönemi nerden buldun
10 tl veriyim pesin 😀
Ben okuturum bunları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar