Muhabbet kuşunun cinsiyeti nasıl belirlenir diye araştırdığımda gaga renginin önemli bir etken olduğunu okumuştum. Sizce kuşumun cinsiyeti ne 8-9 aylık falan ve gagası koyu kahverengi.

Bu bildiğimiz erkek gagası renkli olur erkek olanın dişinin şade olur
Dişi ve kızışmış..
ya internette de öyle okudum koyu kahverengiyse kızışmıştır diye şimdi ona eş mi bulmalıyım
Kuşlar çift olduktan sonra bütün ilgilerini birbirlerine karşı gösteriyor, yani size karşı ilgisi azalacak ve daha ürkek olacaktır. Yine de kişisel görüşürüm yalnız kalmasın yazık hayvana.. Yaşına gelince bana 1.5-2 yaş gibi geldi..
*görüşüm
ya bir süredir kafamı kurcalıyor bu düşünce... çift olduklarında artık bize ilgili olmadıklarını duymuştum beni üzen de bu zaten ama şöyle bir şey de var ki şu an da ilgili değil benim vefat eden kuşum omzumdan inmezdi hep elime gelirdi ama bu hem kendine dokundurtmuyor aldığımda kaçmaya çalışıyor hem de dışardayken elime omzuma uçup gelmiyor :( yani zaten aşırı insancıl değil bari yuvası olsun diye düşünüyorum ben de. empati kuruyorum ormanda goriller beni kafese kapatsaydı ordaki tek insan ben olsaydım ve başka bir insana ihtiyacım olduğunu yalnız olmak istemediğimi söyleyemeseydim çıldırırdım kesinlikle. yalnız kalmasını istemiyorum o nedenle eş alayım madem. yine de insan değişir diye korkuyor :( bu " kızımı asla evlendirmem onu çok seviyorum hep benimle evde oturmalı dizimin dibinde durmalı başka biriyle gitmesin asla evlenmeyecek" demek gibi bir şey olurdu 🤣 yaş konusunda da tam bilmiyorum aslında ben eylülde aldım ve aldığımda bebekti şu an tahminimce söyledim öyle de olabilir
Dişi muhabbet kuşları erkeklere göre kendini daha az sevdirir erkek kuşların da kötü bir özelliği var çok ses çıkarır :) Baya kuşunu seviyor olmalısın seni anlıyabiliyorum çünkü benim de mubişlerim var. Şöyle düşün muhabbet kuşları aslında ele avuca alınacak hayvanlar değil çünkü tüyleri hemen bozuluyor ve bu durumdan rahatsız oluyorlar ve tüylerini düzeltmeleri günlerce sürebiliyor. İlla sevmek dokunmak değil ben zaten kuşlarıma bakınca gözlerinden anlayabiliyorum beni sevdiklerini :)
Eig için teşekkür ederim..
Cevap
8Cevap
kendisine sordunuz mu :D
bu konuda konuşmaktan hoşlanmadığını söyledi 😄
Ya bende yem kuş kafes var. Onu birine hediye etmek istiyorum
ben de para biriktiriyorum daha büyük bir kafes için
İzmir
Bu kuş. Dişi. Gaga rengine göre değişiyor..
Dişi
pipidi varsa erkektir
Bilgim yokk
Eşcinsel
Bu gordugum erkek
Dişi
Disi ise bana gonder
niye
Erkeğimle ciftlessin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar