Beyaz Ayakkabıdan Yosun Lekesi Nasıl Çıkar? Beyaz Ayakkabıdan Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?Sulama kanalına girdim de 😜😂 Çok beğenerek aldım, şortuma da tam uydurmuştum o kadar para verdim adksj atmak istemiyorum 😒 Ayakkabıdan çimen lekesi nasıl çıkar?
Tekrardan merhaba. Yosun lekesini çıkarabilmek için 2 ayrı işlem yapman gerekiyor. Birinci işlem çamaşır deterjanı ve çamaşır suyunu karıştırarak bir solüsyon hazırlamak olacak. Ikinci işlem işe ayakkabıyı arıtmak için sirkeli su hazırlamak olacaktır.
Çamaşır deterjanı ve bir miktar çamaşır suyunu bir tekne içinde su ile karıştır ve köpürt. Ardından ayakkabılarını bu suyun içerisinde birkaç dakika beklet. Sonra ağzı yumuşak bir fırça yardımıyla lekeler çıkana kadar lekeli kısımlar fırçala. Lekeler tamamen çıktıktan sonrs hazırlamış olduğun temiz sirkeli su ile ayakkabılarını durula.
Beyaz Spor Ayakkabıdan Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?
Aslında çimen lekesi içinde aynı şeyleri uygulayabilirsin fakat bu sefer farklı bir şey önereceğim. İlk olarak ayakkabını nemlendir be su ile çimen lekesini çıkarabildiğin kadar çıkar. Ardından beyazlar için üretilmiş çamaşır deterjanını su kullanarak macun kıvamına getir ve ardından çimen lekesinin bulunduğu kısımlara sür. Sonrasında diş fırçası kullanarak leke çıkana kadar fırçala. Ardından temiz su ile ayakkabını durula.
Spor Ayakkabı Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?
Evet, en sevdiğiniz spor ayakkabıyı çamaşır makinesine atabilirsiniz, ancak bunu yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var: ... Bağcıkları ve iç tabanları çıkarın Bağcıklarınızın birbirine dolanmasını önlemek için, ayakkabılardan çıkarın ve yıkayıcıya atmak için ayrı bir çantaya veya yastık kılıfına koyun. Sıvı deterjan kullanarak, yıkayıcıyı soğuk ve hassas bir döngüde çalıştırın. Çamaşır makinenize bağlı olarak, yıkama süresi 30 ila 40 dakika arasında değişir. Spor ayakkabıları yıkayıcıdan çıkarın ve kurumaya bırakın. Ayakkabıları ASLA kurutucuya koymayın, çünkü ısı onları bükebilir veya bir arada tutan yapıştırıcıya zarar verebilir.
Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?
Bir gece önce, her ayakkabının içine 3 yemek kaşığı karbonat serpin ve bir gece bekletin. Sabah çıkarın.
Bağcıkları çıkarın ve dolaşmalarını önlemek için bir yastık kılıfına veya yıkama torbasına koyun. Yıkayıcıya yerleştirin. Bir fırça temizleyicisi veya eski bir diş fırçası ile spor ayakkabınızdaki çamur ve kalıntıları mümkün olduğunca silin.
Ardından, birkaç havluyla birlikte ayakkabılarınızı yıkayıcıya ekleyin. Yaklaşık 4 ila 6 tavsiye ediyoruz. Havlular yükü dengelemeye yardımcı olacak ve ayakkabılarınızın çamaşır makinesinin içine yüksek sesle çarpmasını önleyecektir.
Sıvı deterjan kullanarak, yıkayıcıyı soğuk ve hassas bir döngüde çalıştırın. Çamaşır makinenize bağlı olarak, yıkama süresi 30 ila 40 dakika arasında değişir.
Spor ayakkabıları yıkayıcıdan çıkarın ve kurumaya bırakın. Ayakkabıları ASLA kurutucuya koymayın, çünkü ısı onları bükebilir veya bir arada tutan yapıştırıcıya zarar verebilir.
Ben olsam önce bulaşık deterjanı çamaşır deterjanı koyup suda baya bekletir sonra fırçalar sonra da makineye atardım düşük devir programda ama işe yarar mı bilmiyorum çok korktuğum bir konu açıkçası beyaz ayakkabı temizliği