bugün gittim sorun olmadığı halde başka mikrop vardır diye sadece tetanoz yaptırdım
Köpeğim elimi ısırdı, böyle durumla karşılaşıp aşıya gitmeyen var mı?
bugün gittim sorun olmadığı halde başka mikrop vardır diye sadece tetanoz yaptırdım
Acaba iğneyi ne kadar soktu.. Normalde enseden 2 omuz kemiği arasındaki deriden yapılır, ve hayvanların canı oradan acımaz.. Bazı aşılarda Sol ya da sağ kalça kemiğinden yapılır.. bunlar genelde acı verir ancak kasların içine çok girdiyse acı verir.. Ben kendi kedime tek başıma aşı yapabiliyorum.. Hiç canı yanmıyor.. 6 aylık bile değil halbuki..
Eline gelince.. Birşey olmaz.. Ama farelerden uzak tut.. Onlarda bırak kuduzu, her tür hastalık var..
2.5 yaşında şuan köpeğin tasmasından tuttum veteriner köpeğin sol kalçasına vurdu iğne demirimsi ve uzundu nasıl - nereye denk getirdi anlamadım hergün uslu takılan köpek can havliyle elimi yakaladı refleks yaptı tam ellimi kurtardım belimden ısırmak istedi denk getiremedi ben gayet soğukkanlılıkla köpeği izledim yaklaşık 3 dakika ayağını alamadı 2.5 yaşında baya yüklenmiş olacak elim hala ağrıyor ben ise köpeğimin kuduz taşıyıcısı olmadığını düşünüp iğneye gitmiyorum
O veteriner hekimi şikayet et.
köpeklerden tırstığım kadar hiç bir şeyden tırsmadım gördüğüm zaman tüylerim diken gibi oluyor özellikle sokak köpekleri kabus gibi geçenlerde bir komşumuzu hastanelik ettiler olay gazeteye bile çıktı benim favori hayvanım kedilerdir
benim rottweiler'ım var. neredeyse hergün boğuşurken elimi ısırır. (istemeyerek) şimdiye kadar bi sorun yaşamadım. ama tabiki aşıları tamsa.
Cevap
3Cevap
Köpeğinin aşıları varsa sorun olmaz büyük ihtimalle. Yine de bir veterinere sormalısın. Ayrıca köpekler aşıdan sonra canı acıdı diye ısırmazlar. Bu veterinerin hatasından değil, köpeğin davranış bozukluğundan. Hem de sahibini ısırmış. Kedi ve fare öldürmesi başlı başına kötü bir durum.. Köpeğine sahip çıkman gerek.
kopek senın kopegınse zaten asılarını yaptırmıs olman lazım ama bısı olmaz zannetmıyorum yınede bı acayıplık gorursen hemen doktora gıt ...
bu arada sıvas kangallarına bayılırım resımlerını koyarmısın profılıne merak ettım tabı bı mahsuru yoksa
Ne kadar önyargılısınız ya arkadaşlar
Kedileri falan öldürmesine izin mi veriyorsun?Bravo,söz kalmadı.
Kendi köğpeğin ise aşıları yerinde ise bir halt olmaz ..
Kedilerin üstüne salma hayvanı..
Hiç köğeğim olmadı ve tiksiniyorum bu hayvandan .Olaki karşıma çıkarsa biber gazı sağolsun:=)))
Sana sıkmalı o biber gazını! İnsan ol önce!
Aşıları varsa korkma,aşıları yoksa farelerden kuduz kapmış olabilir,bi doktora git...fareler tamam da kedileri öldürmesine izin verme..
tam parmağını ısırdığı sırada veterinere sorsaydın ya
bence her ihtimale karşı doktora gitmenizde yarar var sonuçta hayvan bu ne olacağı belli olmaz geçmiş olsun..
10 gün olmuş köpek yaşıyosa sorun yok.
kuduz değil yani onu diyorum.
hahahaha ilahi :D
aşısı var mı varsa salla bişi olmaz
Isini garantiye al, asini yaptir.
Kuduz olabilir aşı ol
Aşıları tamamsa sorun olmaz.
bişi olmaz. ama kedileri öldürmesine izin verme.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar