Kaynanama ayıp mı ediyoruz?

Biz yurtdışındayız sene de bir kere tatil için Türkiye’ye geliyoruz orda evimiz var daha doğrusu kaynanamın evi var biz de onlarla kalıyoruz iki senelik evliyim iki senenin ikisinde de kavga etmeden dönmedik buraya geçen yıl kayınbabam babamın taklidini çıkarıp aşağılayınca karşımda bende seni babamın tırnağına kurban ederim dedim biraz tartışıldı sonra konu kapandı biz eşimle dışarı çıkacaktık kaynanam birden odaya girdi o senin büyüğün dedi bende 2 yıldır bir defa ağzımı açıp tek kelime etmedim ne kahpeliğimi koydu ne orospuluğumu dedim bana ne derse desin ama anamın babamın dalgasını geçer aşağılarsa kusura bakmayın dedim kaynanam üstüme yürüdü kocam durdurdu gücünüz bu kıza yetiyor ezdirmem size dedi biz evden çıktık gittik 1 hafta boyunca bu konu yüzünden kavga bitmedi biz kapattık kaynanam kapatmadı en sonunda ben yokken bunlar kocama bana kötü davranmasını söylemişler o da beni koruyunca babası onu dövmeye yürümüş kalk toplan gidiyoruz dedi ben sakinleştirdim ne oluyor dedim anlattı durumu olsun dedim anneni bir sakinleştirelim öyle gidelim gideceksek dedim gittim kaynanam öz teyzem olur bu arada aldım teyzemi karşıma bir gün de şu kızın şöyle iyi yanı var demediniz küfür ettiniz sustum hakaret ettiniz sustum dövmeye yürüdünüz sustum hiç mi iyi bir yanım yok dedim sonra sakinleşti şimdi yine gideceğiz ama eşim ayni evde kalmam otelde kalalım diyor annesi de elalem bizi kınar olur mu diyor bugün gelecek oğluna birşey diyemiyorlar gelip bana bağırıp çağırıp gidiyorlar kocamın gönlünü mü etmeliyim yoksa kaynanamı karşıma mı almalıyım
Kaynanama ayıp mı ediyoruz?