Adam olsun diye demeyin askerlik yapmakla adam olmanın uzaktan yakından alakası yok çünkü.
#Herbokkolog
#Herbokkolog
Askerliğin adamı adam yapmadığı doğrudur. Ancak bir erkeğe çok şey kattığı da kesinlikle inkar edilemez. Askerliğini yapmış bir erkekle yapmamış bir erkek arasında denizler dağlar kadar fark vardır. İki arslan gibi delikanlı düşün. İkisi de iyilikte ve doğrulukta örnek teşkil etsin. Bu iki gençten askerliğini yapmayan 1 ise askerliğini yapan 1000 dir. Haliyle eskiler askerliğini yapmış olan erkeği daha bir benimser ve sever.
Aklında bulunsun diye söylüyorum, hani bazı deyyussslar yok askerde adamı şöyle zikerler yok böyle canından bezdirirler diyerek insanı askerlikten soğuturlar ya! Emin ol tamamı yalandır. Ne kadar böyle konuşan adam varsa cehennemde ateşi bol olsun. Zira gittiğinde fark edersin sivil hayatında görmediğin değeri, kardeşliği , saygıyı askerde görürsün.
Çünkü dostum askeriye kişinin olgunlaşmasında büyük rol oynadığı için
Yok be kanka hurafe onlar mal adam her zaman mal olur 😂
Ahahahaha istisnalarda çıkabilir tabi😂😂😂😂
Burda biri var dövüyorum sürekli erkek olduğunu hatırlasın diye kız gibi mk 😂
Gama istiyodur o mq oğlu 😂😂😂
Gama ne oluyo ki 😅
encrypted-tbn3.gstatic.com/images bu oluyor knk ama baska bisey ima etmistim😂
Anladım ben ne ima ettiğini 😂😂😂
😂😂😂😂
A) Uzun bir sure hele bir gitsin gelsin bakalim evlilik istegi her ikitaraf icinde hala devam ediyor mu?
B) Hele bir askerligi yapsin duzenini kursun oyle adi konsun!
C) Ya bundan bize damat olmaz hele bir askere gitsin sogurlar bunlar..
Sanirim alt neden bu 3 maddeden biri ama bence b şıkkı dır sebep☺
Kız babalarıda çok şey istiyor 😄
biraz saçma neden her şeyı erkek yapmak zorumunda kalıyor harbiden kadın olmak güzelde becerilmek iyi değil tek sıkıntı bu yoksa kadın da güzeldir neyse bunu onu bırakalımda asıl konuya bu saçma bu vatan tek erkegin vatanı değldir bu ulkede yasana her ınsanın vatanıdır aslında kadında erkekte vatan görevını yapmalı tek erkek olamaz bu çok saçma
@reaxsy cidden hastasin sen. Neden sevinelim manyak miyiz psikopat miyiz biz. Bu kurallari biz kiymadik kadin askere gitsin ya da gitmesin. Siz hayatinizin 15 ayi askersiniz emir altindasiniz. bir toplum baskisi nedeni ile bir ömür. Kiz evlatsin baban icin, evlenirsin kocan icin, anne olursun cocuk icin surekli tetikte kısıtlı ve hazırsın gerekirse ölmek icin. bir de bu acidan dusun..
Not: sen zaten askere gitme cigersizsin..😅
Engelledim slağı merak etme
Cahilleri bırak kanka
Evlendikten sonra askere gidip 12 ay hatun herifsiz kalmasın diye.
Güldürdün 😂😂😂
Doğrusu bu 😂
Siz hatunlar çok şanslısınız türk heriflerine sahip olduğunuz için 😂
Evet şanslıyız 😂
Cevap
6Cevap
Oo kankii çoktandır görüşemypruz ya sen yaşıyomydun 😀
Efsaneler ölmez bebeğim sadece nick değiştirir 😂
Anaa yanlış yptm yaptm pardon 😀
Nedeni belli işte askerden geldikten sonra rahat rahat evlenirler kız beklemek zorunda kalmasın diye ve askere gitmeyen biri iş bulurken bile zorlanır çünkü görevi yapıpta gelmesi istenir ve bunun dışında Vatan görevini yapıpta gelmesi istenir.
Vatanına karşı görevini yapmayan benim kızıma karşı görevini hiç yapamaz diye düşünüyorlardır
Eski toprağın boş düşünceleri diyebiliriz. Askerliğini yapan kişinin daha fazla sorumluluk sahibi olacağına falan inanıyorlar. Bu düşüncenin dışında, askerlik sürecinin ilişkiye ve her iki tarafa zarar vereceğinden doğan bir düşünce de olabilir.
Bende askerlik yapamayanla evlenmem elimde çocuğumla asker yolu bekleyemem. Bişey olur mu diye ölemem
Evlilik demedim hani kız isteme söz falan olabilir en azından
Eskiden neden vermezlermis diye arkadaslar guzelce aciklamislar ama ben kendim de askerlikten kaçmış bir adamla beraber olmak istemem , vatan görevi bu yapsin gelsin
Askerdeyken biraz dahi olsa duzelenler var. Hem bir yillik bir bosluk yaratacak birine neden kiz versinler
Askerde nişanlı veya evli olmak çok zordur. Zaten psikolojin allak bullak birde geride bıraktıklarını düşünür durur kafayı yersin. Çok gördüm askerde nişan atanları, firar edenleri o yüzden sanırım.
Askere gidince kiz icin tek başına yaşamak zor olur diye
Koca askerdeyken kız tek başına asker yolu beklemesin diye
Yalan o, paran varsa her türlü evlenirsin sıkıntı değil. Ben askerlik falan düşünmüyorum
Olm ne acelen var git askere vatani borcunu öde sonra evlen daha uygun olur böylesi
Kızlar asker beklemeyi sevmezler çünkü.
takıp eder mısın yazamıyorum sana
Zoru görsünler ve kızlarını zorlamasınlar diye.
Bende istemem gitmeyeni
Askeri gidince kız napacak onu düşünürler
Ne bileyim 😂😂
Babana sor bakalım ne diyecek 😂
Niye iddaa mı oynuyonn şimdi 😄😄
Verirler.
Bana vermediler 😠
Evet
Kendall Jennerla evlenirim o zaman kendileri kaybeder 😂
Adam olmalı zorluğu görmesi gerek
Askerlik yapan adam olsaydı ülkedeki her erkek üstün adamlık ödülü alırdı. Fakat durum hiç de öyle değil. Biraz mantık.
@Hemuellist askerlik. kolay değil bence olgunlaştıriyo
Hala havadan ve bencelerle konuşuyorsun. Soruma makul bir cevabın var mı? Yani bu ülkedeki heriflerin "adam" olmuş halleri mi bu?
@Hemuellist askerliği yapmadan evlenince ne olacak? Eşine yazık değil mi kız ailenin yanında seni bekleyecek 6 ay 1 sene kolay mı dursun babasının evinde
Askerlik öyle kolay değil duyduğuma göre belli bir disipline düzene sokuyor olgunlaştıriyo bu daha iyi bişey evlilik. icin
Yahu kadın ad hominem yapma! Ben askerlik yapmadan evlensin mi diyorum? Evlenip, eşini babasının evinde mi beklesin diyorum? Hamileliğini tek başına mı geçirsin diyorum?
Benim eleştirdiğim nokta askerlik yapmanın er kişisini "adam" haline getiriyor algısı. Madem askerlik erkekleri "adam" yapıyor, bu ülkedeki erkeklerin sorunu ne o zaman?
Tekrar tekrar açıklatma basit bir sebep-sonuç ilişkisini.
@Hemuellist farklı düşünüyorsun belkide adam etmez ama çok şey öğretebilir
Bence var ama sen bilirsin
Çünkü askerde ölme riski var.
Adetler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar