Arkadaşlar sokakta iki yavru köpeğe bakıyordum sonra onları sahiplendim ama gezdirme tasmasına alıştıramadım nasıl alışır yürümüyor koşuyor beni sürüklüyor?
Arkadaşlar köpeği gögüs tasmasına nasıl alıştırırım?
Ipini kısa tutman lazim ve senin ne önünde ne de arkanda yürümesi lazim. Tam yaninda yurutmen gerek. Ipe asıldığında, hatasini durmadan düzeltip yaninda yürümeye alıştırmalisin. Yoksa sen kopegi degil, kopek seni gezdirir. Kangalim vardi, kopek egitimiyle alakali bilgim var. Bu dönem biraz itiş kakış olarak gececektir ama basarirsan cok rahatlarsin. Pes etmemelisin. Sen onun sahibisin, o senin degil.
Ip yerine zincir al, ipi kopartir. Benimki bir keresinde kirpi gordu sokakta zincire asilmasiyla zinciri kopartti hatta (manyakdi benim kizim biraz ama guzel hayvanlardir). Komutlari da ogret, olur da ipi kopartirsa bir gun geri donecegini bilirsin. Olmazsa maddi durumun yerindeyse egitime gotur ya da youtube da kopek egitimi ile alakali videolar ara. Faydali olacaktir.
Egitim ne kadar bir bilginiz var mi? Ankarada yasiyorum bir de zincir buldum ama cok kisa zincir hani kafasini cevirip isiramayacagi kadar kisa aliyim mi sizce bu arada cok sagolun yardimci oluyorsunuz
Oo 7 ayliksa ergenlik dönemindeler. Şimdi mutlaka ödüllendirme yöntemiyle sıkı çalışman lazim. Yoksa işin cok zorlaşir kangal veya kirmasiysa dişileri erkeginden delidir. Vurdum duymaz da olurlar bazen. Otur, kalk, dur, gel, yapma gibi kisa kelimeleri ogretmen lazim. Yolda yururken karsidan karsiya gecmeden evvel oturtmalisin sonra araba gelmeyince "gel" komutunu vermelisin. Oturmuyorsa kalçasindan hafif bastirip oturtmalisin. Pati vermesini falan ogretirsin yeri geldi mi eglenceli de olur. Hayvanseversin anladigim kadariyla ama ikisiyle birlikte cikma derim. Once birini sonra digerini cikart. Egitim fiyatlarini hic bilmiyorum ya.
Öyle yapıyorum biraz vurdumduymazlar önce birini sonra diğerini cıkariyorum olmadı bahçede gezdiricem yoksa beni araziye sokuyorlar her yerim çamur oluyor. Normalde dışarda besliyordum hayvanları ama 2 gün önce 3 tane belediye geldi burdakı köpekleri ve benim köpeklerimi uyutmuş ellerinden zor aldım karneleri var dedim kavga ettim dışarı bensiz çıkamazlar artık. Yardımcı olduğunuz için cook tesekkur ederim 😊
Seninle gurur duydum. Iyi ki ellerinden almissin birakma zaten. Bir de çok içli hayvanlardir, sakin baskalarina birakma tatile gidecegin zaman. Ben köpek pansiyonuna biraktim 5 haftaligina, durmadan sormama ragmen iyi oldugunu soyledir fakat ben olmadigim icin yiyip icmemis. 65kiloluk kangalim 40 kilo olmustu. Etini mamasini bolca birakmama ragmen, oldu bunlar. Pet siseden su iciyordu ben oldugumde elimden su icerdi hatta. En buyuk pismanligim hayatimda baskisina birakmamdir. Dondugumde tatlden cok ugrastim aylarca (dort veteriner degistirdim, klinige yatirdim iflah olmadi) ama kurtaramadim, bobrekleri iflas etmisti. O yuzden sen yokken bakabilecek birilerine de alistir, zaman zaman gezdirebilen falan.
Öyle yapicam çok üzüldüm köpeğiniz adına. İnanin neye uğradığımı şaşırdım ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştım köpeklerin gözleri açık dillleri dışarda öldürdüler sandım perişann oldum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Bahcede kaliyorlar ama kardesi ipi ceker surekli kemirir baska bir yontem var mi? Şey yapsam fotograftaki gibi herseyini takip bahcede yurutsem baktim benle birlikte yuruyor o zaman cikartsam olur mu?
En İyi Cevaplar