Türban takan kadin sacini sifira vurdurdugunda türban takmak zorunda mi yinede?
Sonucta saclar gittikten sonra takmasada olur galiba?
Sonucta saclar gittikten sonra takmasada olur galiba?
O dediğin Hıristiyanlık dininde mevcut
Normalde Hristiyanlıkta kadınlar başını acamaz açmak isteyenler de saçlarını tras etmek zorundadır
Ancak İslam'da öyle bir ibare yok.
Hayir böyle bisey var demiyorum. Soruyorum islamda kapanmak var sonucta
İslam'da kafanı kapat diye birşey yoktur örtünmek vardır bunun saçla alakası yok zaten
Saçını kesip açabilir diye birşey denilmedi o yüzden doğru denilemez
Beğenmeyen arkadaşta neyi beğenmedi anlamadım Hristiyanlıkta kadınlar için başlarsınızı örtün açanlara saçlarını kazitsin denir ve bu incildede yazar şimdiki kendine hristiyan diyenlerin bunu yapmaması Hristiyanlığı bağlayan birşey değil
Neden kapandığına göre değişir bu durum.
Gerçekten düşünceleri için kapandıysa tabi ki takmalı.
Bikere dinimizce kadının saçı erkeğe benzeyemez yani omuzlarını geçecek ve göğüslerini örtecek kadar uzun olmalı kadının saçı yanı sıfıra vuramassın bile
Troll soru olduğunu düşünüyorum, iğneleme yapılmaya çalışıldığinida. O yüzden ciddiye alıp cevap dahi vermeyeceğim
Oda senin soruda aradigin art niyet
Sorunlu musun?
Eksi veren ben deglim. Bu soruyu senin ve benim disimda okuyanlar da var herkes diledigi gibi görüs yazar ya da eksi verir
Hazmedemiyorsan oda senin sorunun
Aynen öyledir :) hazmedememek değil, tabi ki herkes aynı şeyi dusuncek değil. Herkes herkese saygı duymak zorunda da değil sadece saygı duymadigini dile getirmeyip, saygısızlık yapmamak zorunda. Benim sitemim sanaydi
Soruyu da kendimce cevaplayiyim. Kapanmak sadece baş kapatmak olmadığı gibi, vücut kapatmak da değil. Amaç dikkat çekmemek, haramdan sakınmak. Burda anlaştık. Sana şunu söyleyeyim diyelim ki senin arkadaşın ferace giyiyor, ama başı açık. Ona kapalı diyebilir misin? Diyemezsin. Çünkü İslama uygun değil, tesettüre girmiyor.
Sen kel birine de vücudu kapalı olduğu halde başı açıksa bu da tesettüre uygun değil.
Anladın mı?
Cevap
12Cevap
Tabbikide takmalı akillim
Neden?
Sevgili dostum. Allah (C. C) Bize öğüt olarak göndermiş olduğu ayetlerinde Kadınların Yüz Çizgisinden Ayak Bileklerine kadar
Örtünmenizi emretmiş, ve kapanma işini sadece saçlarının görünmemesi olarak göstermemiştir. Bunun için saçları vurdurup saçların açılma olayı imkansızdır
Anladim tsk
Ortunmekten bahsediliyor dinde. Maksat sadece sac degil.
Süslerini kapatmaktan bahsediyor evet
ama kel olunca süs kalmiyor?
Evet takmak zorunda. Mesele sadece saçların görünmesi değil adap mahhallerinin ortulmesidir
Mü’min/İnanan kadınlara söyle: bakışlarından kıssınlar, iffetlerini (1) korusunlar. Ondan zahir/görünebilen (2) olan dışında süslerini (3) göstermesinler; örtüleriyle (4) açıklıklarının (5) üzerine vursunlar/koysunlar (6). Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, yeminlerinin sahip oldukları (7), taabiyetindeki/hizmetindeki arzu sahibi olmayan erkekler veya kadınların avretine (8) henüz zahir olmayan çocuklar dışında süslerini göstermesinler (9). Süslerinden gizledikleri bilinsin diye ayaklarıyla vurmasınlar (6b). Hepiniz Allah’a yönelin, ey mü’minler/inananlar ki kurtuluşa eresiniz.
saclari kestikten sonra süs kalmiyor?
Ok tsk
Tesettür sadece saçı örtmek değil ki kazıtınca mükellef olmayasın
Peki tsk ederim
orda kapanması gerekn yer sadece sac degıl
o yuzden sac sıfırda ıse bıle ırgalamaz tesettruru
Peki tsk
Bu soruyu soran beyinsiz, baş örtüsü takan insanlar saçı için mi baş örtüsü takıyor?
O türbanı saçı için değil de dini için takıyorsan sıfır da olsa takar.
Turban takmak zorunluluk degil nefsinin verdigi birseydir kapali birisi zorunlulukdan degil kalbinden gectigi icin takar
Baştan takmayın türban. Kendinize biraz saygınız olsun.
Bir sığır daha
Amcamın kızı takıyo günah sonuçta başının kapalı olması lazım
Ben böyle bir şey görmedim ya güzelim ne içtin
Şöyle buglar bulanlara hasta oluyorum be 😂
Olay saçı kapatmak mı önce onu öğren
Bandana takabilir gorunmesin yani tenin
Alaycı tavır hiç hoş değil.
Zorunda
Neden?
Tayt giyinmene izin veremem 🙂
Kafalar foraaaa.
Evet