Hz. Âişe (r. anhâ) anlatıyor: Esmâ bint-i Ebî Bekir (r. anhumâ), üzerinde ince bir elbise olduğu halde Rasûlullah (s. a. v.)’in huzuruna girmişti. Rasûlullah (s. a. v.) ondan yüzünü ters istikamete çevirdi ve; “Ey Esmâ! Kadın hayız yaşına girdi mi, ondan sadece şunun ve şunun dışında hiçbir yerinin görünmesi caiz değildir!” dedi ve yüzü ile ellerline işaret etti.(Ebû Dâvûd, Libâs 34) Yukarıdaki hadîs-i şeriften anlaşıldığı gibi, kız çocuğu adet görmeye başladığı andan itibaren yüzü ve elleri dışında kalan bütün bedenini örtmesi farzdır.
Dini eğitim doğru bir şekilde verildikten sonra ve çocuk mümeyyiz olduktan sonra yani doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek ve haklarını anlayabilecek düzeye geldikten sonra kapanıp kapanmama kararını kendisi vermeli.
Kızlar, regl olduğu zaman ergenlik dönemine girer. Ve dinen, regl olunca günahlar yazılmaya başladığından, örtünmek gerekir. Ha, çok küçük yaşında regl olduysa, en azından bluğ çağına erene kadar, giyimine dikkat etmesi yeterli. Fakat örtünmek farzdır, günümüz kadınları dapdar, kısa eteklerle geziyor. Üstüne üstlük kısa etek giyip, 'siyah çorap giydim birşey olmaz' diyorlar. Bu şekilde kapanacaksa, hiç kapanmasın daha iyi. Allah örtünmeyi affeder belki ama, peki ya namazı ne yapacağız?
He sen daha iyi biliyon yani. :D Kisi istegine gore yapacaksa millet neden namaz kiliyor. Kim seve seve sabah uykusunu bolecek. Kisi istedigi icin degil Allah istedigi icin yapilir bu isler. Bize kalsa ohoooo olme essegim olme.
Tamam da sen içinden gelmeyerek kapanırsan, namaz kılarsan bunun ne anlamı kalır? Ben bunu vurgulamak istedim. “Sen çok biliyon” demek yerine söylenmek isteneni anlasanız keşke önce. Gönülden gelmedikten sonra hiçbir şeyin anlamı olmaz.
Fetva vermiyorum zaten izin verirseniz kendi fikrimi belirtiyorum beyefendi kendi fikrinizi kendi yorumunuzda belirtin. Ben saçımı başımı Allah istiyor diye kapatıp davranışlarımı ona uydurmazsam, Allah istiyor diye namaz kılıp bir sürü insanın hakkına girip kalbini kırarsam bunun bir anlamı olacağına inanmıyorum. Bu benim görüşüm katılmak zorunda değilsiniz. Sadece benim dediğim doğru deyip islamı yok saysam ergenliğe girince kapanılır demezdim zaten.
İşine gelmeyen de olayı çarptırdın diyor güzel valla. Olayı çarptırmadım siz gelip benim yorumuma atladınız. İstediğim gibi yorum yapma hakkım var, bilgi dışında kendi görüşümü de belirttim bunun için de kimseden izin almayacağım. Güle güle.
En geç olum tarihini biliyorsa :D olmeden once ortunmeli tovbe etmeli belki Allah tovbesini kabul eder tabi o tovbe ne kadar hakiki olacaksa. Ergenlige girdiginde ortunmeye baslamali artik. Onceside makuldur.
İlk resim çok tuhaf o yaştaki çocuk kendi rızası ile mi kapanmış? İslamiyet kavramını biliyor mu? Soyut bile düşenemiyor sizin dininiz put dini gerçek İslam bu değil.
En İyi Cevaplar