Islamda bilindiği gibi kölelik cariyelik var. Hatta savaşlarda feth edilen bölgelerde ki malları ganimetleri toplamakta helal. Her neyse konuya dönersek hak din olduğunu iddia eden bir din nasıl kolelige ve cariyelige karşı durmuyor? Iki birbirini seven insanin cinsel ilişkiye girmesi zina çok buyük haram ama ! Nikah kiymaya gerek duymadan parayla satın aldığın cariyen istediğin gibi helal!
Kölelik ve cariyelik hakkında birsey sormak istiyorum?
kank ayetler peygamberın o an yaşadığı dönemın koşullarına göre gelır. o dönemde carıyere ve kölelere kötü davranılan bır olay yaşamıştır peygamber. bunun üzerıne bı ayet ıner. ama tabıı ıslamı savunmuyorum sadece neden ıyı davranın ayetının ındığın söylüyorum yanı sözde ındığını :D
Sizin bakis acinizda at gozlukleri var bir bardagin dolu degil bos kismanina bakarsiniz cunku beyninizi ona gore egitmissinzdr. aslinda sen aklindaki o dusunceyi kanit arıyorsun ama baska sebepleri araştırmadan kolelik cariyelik yazan yerde sonraki kelimeye bakmadan yargilarsin
Kölelik ve cariyelik - hak ve eşit din islam! ne kadar mantıklı bir din aman tanrım ! Parayla satilip hiç tanimadigin adam nikah kiymadan dilediği kadar seninle ilişkiye girse yine böyle savunurmuydun yine?
Osmanlı'da koleligin cariyelige en alakası vardı. Feth ettiği bölgelerdeki kadınları toplayıp saraylarda cariye yaparlardi. Onun için padişahların anneler ve eşleri hep yabanci
Cariyelik zaten tecavüzdur. Osmanlı da feth ettiği bölgelerde ki kadınları zorla ali koyup saraylarda cariye yapıyordu ve hemde nikahsiz ilişkiye giriyorlardi
Orda iyi davranin diyor demi zulum etmeyin zarar vermeyin diyor ama. senin aklında hemen tecavuz etsinler. yok züluma kuran izin veriyon o bu diyor ulan iyilik yazan yerde tecavuzu soyluyorsun inanmiyorsan sorgulamican kardesim
Sen biraz insanlarin zihniyetine bak allah akil fikir irade vermis demi bir insan birine tecavuz etmesi aklindan geçiyorsa engelleyemezsin kuranrada iyilik edin zulum etmeyin diyor aklini kullanmıyorsa sorumlusu kendisidir sen bu soruyu sorarken kendi iradenle yaptin demi dusundun ve sormaya karar verdin ama o insanların iki bacak arasinda anlıyor musun kuranda tecavuz edin diye birşey yazmiyor aklinda olanla kuranda yazanin hic bir alakasi yok
Yo gayette dediklerine gore cevap verdimde verecek cevap olmayınca cahillige bagladin bence acta turkceni geliştir anlama seklin gelisir ayrıca isine gelmedi tabi hemen uğraşma işte sen anca kacarsin gerceklerden kendi yalaninda bogulman dilegi ile bb
Tecavuze bagladin salak salak ulan orda tecavuz yazan yok gelmis o tecavüz etmek zaten diyorsun iyilik yapin diyor iyilik bir insan kotuyse ne yapipta zihniyetini degistirebilirsin ki
Kuranda kadınlara zulum yok erkegin emanetidir kadin cennet annelerin ayaklarinin altindadir diyen kur-an bu orasinin dinle alakasi yok kiz cocuklarini insan saymayip gomen ama kiz cocugunu sirtinda tasiyan peygamberin ummetiyiz biz esinize guzel sozler soyleyin hak taniyin diyen peygamberin ummetiyiz biz asil onlar dini peygamberi bilmeyip insanlari boyle yaparlar
bir kere dinle alakasi olsa kendi ulkesinde kadinlara bunu yapıp kendisi plajlarda bikinili kadinlarla gezmezler bazi devletin basinda olanlar ordakilerin
Yazdıkların kulaktan dolma ezber yorumlar. Afganistan'da, Pakistan'da ve diger arap ülkelerinde kiz çocukları okula gidemiyor. Erkek siz dışarı bile cikamiyor. Sen git 3 gün yasayamazsin arap ülkelerinde. Herneyse kendi hayal dünyadaki islam la yasamaya devam et sen
Ulan manyak ben kuranda diyene gore konusuyom kulaktan dolma. falan degil din diye insanlari boyle kandiriyorlar kiz cocuklari okula gidemiyor diyorsunda kuranin hepsini okudun mu da bu taniya vardin sen asil kendi inandigin dünyadasın sacma dusuncelerin var sen olana bakarsin yapilana gercege bakmazsin neyse kendi yalaninda bogulcaksin neyse bos insanlarla. konusamicam. saygisiz insanla bb yazma
Kadın ve erkek eşit değil, inanan inanmayan eşit değil, cariye-köle ve sahipleri eşit değil, kadın kocasından bir adım geride olacak :/ Sonra ama eşit yaratıldık (yersen) İslam eşitlik dini değildir
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Islam dunyanın en vahsi, en geri kalmış, en saçma dinidir
Cariyelik ve kölelik islamdan önce o topraklarda vardı. Toplumsal bir olgu öyle bir anda degismez. Devrimleri okuduysan bu islerde halki ikna etmen gerekir.
O köle ve cariyeyi özgür bıraksaydın birden ne iş yapacaklardı?
kendimi kandırmıyorum düz mantık arkadaşım kuranı çevirilerden meallerden öğrenmek yerine kendi dilinde okuyup anlamaya çalışman gerekli başkasının ne anladığı ile dini öğrenemezsin
Abi Elmalılı diyorum, Diyanet diyorum hala neyin muhabbetini yapıyorsun. Emin ol ki kuranda kölelik ve cariyelik var bunu kabul etmezsen dinden çıkarsın islam a göre. Islam'i araplar kurana göre yaşar ve halleri ortada. Eğer hak din, hak kitap olsaydı islam ve kuran. Bütün islam ülkelerinde ölüm, katliam, vahşet, fakirlik , geri kalmışlik yerine tam tersi durum olurdu.
Bana kalırsa kölelik kalkmadı çünkü köle Piskolojisine sahip olan insanlar her devirde var. Yani burada kendi rızasıyla köle olmak isteyenler kastedilmiş olabilir.
Tekrar oku. Diyorum nasıl hak ve eşit bir islam kölelik ve cariyelik var! Hatta iki birbirini seven insanin ilişkiye girmesi en büyük günahlardan ! Ama parayla satın aldığın cariyenle nikahsiz hersey serbest! Bu mantıklı geliyor mu sana?
Ancak sen direkt bir dini elestirmissin ve bu hos degil herkes istedigi dini secebilir bu bizi ilgilendirmez eger mantigina aklina yatmiyorsun hristiyan yahudi veya ateist olabilirsin
En İyi Cevaplar