Nefsi köreltmek için hangi zikirler var bilen var mı
Aklıma geldikçe kolaylıkla çekebileceğim
Aklıma geldikçe kolaylıkla çekebileceğim
Öncelikle boş işlerden yüz çevirmen lazım. Boş işlerde akıl zayıflar. Akıl zayıflayınca da nefis azar. Sürekli düşünmen lazım. Akıl arttıkça nefis kontrolünü kaybeder
Ve onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Boş yere söylenilen sözden ve işlerden sakınırlar." (Mü'minun, 23/3)
Fazla yeme, fazla uyuma, çok konuşma. Açlık nefsani istekleri kıldığı için oruç tut. Helalinden kazan ve ye.
Nefsi köreltmekten kasıt şehevi duyguları azaltmak mı?
Allahın isimlerini zikret
Gerçekten nefsine galebe çalmak istiyorsan bol bol oruç tut.. ve kesinlikle bir yol gösterici alimin manevi terbiyesine gir. Gerçekten niyetin Halis ise sana yardımcı olabilirim..
Cevap
17Cevap
Estağfurullah el azim de gadasi
Cümlemizden gadasi
Süphanallah
Ellamdülillah
Allahuekber
Ve namaza başlamak nefsini koreltecektir emin ol
Birde kötü olan herşeyden allaha sığınmak ve uzakndurmak
Anladım. Zikir çekersen en efdali Kelimei tevhidi söylemek ve subhanellahi ve bihamdihi demektir. Estağfirullah çekmekte güzeldir günahların yok olur. Bunların dışında sure ezberle ve boş anında tekrar et ben öyle yapıyorum.
Namaza yeni başladıysan boş zamanlarda kaza namazlarını kılmayı ihmal etme.
Kaza Kılmaya başlarsan ömrün yetmezse bile başladığın için affolma durumun ve mazeretin olur. Allah yardımcın olsun
Yaşın doğru ise 30 sene borç yoktur. Özel günlerin kazası olmaz ve mükellefiyet yaşınıda 15den hesap edersen daha düşük olur
YÂ VAHİDÜL BAGİ EVVELÜ KÜLLİ ŞEYİN VE EHİRÜHÜ
Tek olup ortağı, benzeri ve dengi bulunmayan demektir.
Mânâsı:Ey ezelî, ebedi, bakî, daim ve vahid olan Allahım! Zuhuru esma ve sıfatı vâhidiyetin tecellisiy-le zahir olan eşyanın evveli ve ahiri Sensin
Etkilidir ama bu iş sadece zikirle olacak iş değil
Saygılarımla
İlim irade amel samimiyet ve gereksiz şeylerden soyutlanman ki buna insanlar da dahil
Saygılarımla
Zikre gerek yok. Direk beş vakit namaza başla kendiliğinden körelir
Allah kabul etsin.
Bol bol estagfirullah çek
Her şeyi yaşadıktan sonra kolay gelir baş etmek ana yaşamadan başa çıkmak daha zor tabi ve mükâfatı ona göredir
Ben de merak ediyorum aynı şeyi :(
Yoksa kötü hallerde kalıyorum.
Evet; bakacağım :) Teşekkürler.
Oruç tut. Bir de yerin ve göğün yaratılışı hakkında düşün.
Nefsini köreltmek için takıldığın ortama bunuda geçtim fikir almak istediğin ortama bakarmısın? Bir yerde Sencede tutarsızlık yokmu? Bu sorunda ciddimisin?
mesela sosyal medyadan uzak durarak başlayabikşrsin en kestirmesi o
mast yap düzenli olarak akşamları aklına gelsede pek etkilemez seni gün içersinde
onu kast ettin sandım
Abla ne yaparsan yap olmuyor
Nefsi niye köreltiyon kafayimi yedin 😊
Nefsini köreltip hayati boyunca hic birsey yapmayacakmisin, yani onla bunla yatma deyil, illaki Canin ister ve evde kendi basina birseyler Yapmak hicte kötü deyil ve günah oldugunuda sanmiyorum,
kafınların köreltmesine gerek yok
oruç tut
Hangi konuda?
Ya da boşver vazgeçtim.
Köreltme boşver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar