Bizim kedinin de akıyordu. Gunde iki kez demlenip soğumuş siyah çay ile siliyorduk. Ama her iki gözüne ayrı ayrı pamuk kullan. Bir kere kullandığın pamuğu da çöpe at. Bunu yapmadan önce ve sonra da ellerini iyice yika. Kisacasi hijyen kurallarına dikkat ederek bu dediğimi yaparsan geçebilir ama sen yine de veterinere götürmeyi ihmal etme.
Çok tatlı ya pijaması bile var😊😊 görüşleri okudum veterinerle ilgili sorununu gördüm en iyisi başka bir veterinere götür ve böyle olması normal mi diye sor normalse nasıl bakım yapacağını anlatsın ayrıca ıslak mendille siliyorum demişsin inşallah şu paketlerde ki ıslak mendillerden değildir
götürdüğüm veteriner sayısı 10 u geçti hepsi başka bir çözüm öneriyor hepsini uyguluyorum ama olmuyor bazen banyo yaptırıyorum öyle siliyorum çoğu zaman kulak çöpüne bir temizle ilacı var onu damlatıp öyle temizliyorum bazende paketteki ıslak mendil ile temizliyorum
Benim de bir kedim vardı 5 tane yavru doğurmuştu yavrulardan bazılarının da gözünde böyle problemler oluyordu. Sonra komşumuz kediler için göz damlası aldı belli aralıklarla ondan damlattı. Kedilerden bazılarının gözünün teki gri gibi oldu. Ama en azından sağlıklı bir şekilde görüyorlardı. Yapmasak belki de kör olacaklardı. Senin kedinin durumu bu kadar ciddi gibi görünmüyor ama yine de böyle hafif göz damlalarına bakabilirsin ya da daha iyi bit veterinere götürebilirsin. Geçmiş olsun 🙂
Kulak çöpüyle her gün temizle sertleşmesin. Arkadaşımın kedisininde gözlerinin altı böyleydi kendisi borik asit ve kulak çubuğu yardımıyla temizliyordu ( ne kadar sağlıklı bilemem)
ben günde 2 kere ıslak mendil ile temizliyorum sabahları çok fazla gözleri akıyor gözleri dışarı doğru pörtlek biraz uyurken falan tam kapanmıyor o yüzden akıntı çok oluyor
O kendini temizleyememe olayı annesiyle kurduğu bağdan kaynaklanıyor. Kimi kediler bunu yapamıyor. Var öyle göt veterinerler, ama yine de bir göstersen iyi olacak
başka yerlerede sorarım, bizim karşı komşuda veteriner ama onun dediği yöntemde işe yaramadı ne yaptıysam temizleyemedik azda olsa çıkıyor ertesi gün yine aynı
uyucağı zaman giydiriyorum hasta oluyor sonra götürdüm bir ilaç verdi oda kedinin gözlerini kör edicekti az daha göz bebekleri acayip büyüdü 1 hafta gündüz leri göremez oldu karanlık bir odada tutmak zorunda kaldım
çok götürdüm en son bir ilaç daha verdi oda az kalsın kör ediyordu, chinchilla cinsi bu gözleri büyük oluyor dışarı doğru pörtlek uyurken tam kapanmıyor göz kapakları o yüzden böyle oluyor sürekli temizliyorum ama nafile
En İyi Cevaplar