Merhaba muhabbet kuşum bugün sabahtan beri tüylerini koparıyor boynu bir tuhaf oldu çok korkuyorum sanki boynu kopacak gibi :( ne yapmam gerekiyo lütfen yardımcı olun neden böyle yapıyo
Ben yıllardır beslerim şu an yine bir tane var 1 aylıkken aldım şu an 3 aylık. Kuşların bu mevsimler tüy değiştirme dönemi tüylerini dokemiyor kaşınıyor veya rahatsız oluyorsa koparıyor dur veterinere götürecek kadar kötü bir durumu yok biraz gözle yemeden içmeden kesilmediyse sorun olmaz ve birde sürekli uyuklamiyorsa birseyi yoktur. Biraz izle onu yem yemesi ve su içmesi nasıl ayrıca Muhabbet kuşlarına kesinlikle tatlı ve tuzlu birşey yedirmenin gerekiyor sadece yemini yemeli ve içtiği suyu günlük taze su ile her gün değiştir ve iki üç damla limon damlat bir gün limonlu bir gün normal su ver. Korkma
eğer evde başka bir hayvan varsa o yüzden yapar rahatsız olmuştur veya da stres yapıyor olabilir bir süre kısık sesle konuşun bağırmayın yakınlarında da ayna varsa kaldırın
Eğer bir muhabbet kuşuna tek olarak bakmakta iseniz ve sürekli olarak çok yoğun şekilde ona bakıp ilgilenemiyorsanız, tüylerini yolmak zorunda kalacaktır. En iyisi, ona mümkün olduğu kadar kısa sürede eş almak olacaktır. Bu, onun tüylerini yolarak kendine zarar vermesini önler. bak bir sitede bunu yazmışlar umarım işine yarar
En İyi Cevaplar