Çamaşır makinesine deterjan koymayı unuttum, tekrar yıkamam gerekir mi?

Şöyle düşün hani toprak, çayır-çimen lekeleri vardır. Makineye atmadan önce suyun içinde bekletirsin ve elinle çıkarabildiğin kadarını çıkarır lekeyi yumuşatırsın. Bu da onun gibi olmuş sadece yumuşatmış. Onu bir kez daha yıka ama bu sefer deterjan koymayı sakın unutma.

"Çamaşır makinesine deterjan koymayı unuttum" diyorsanız, neler yapabileceğinizden; çamaşır makinesi deterjansız iyi yıkar mı ve çamaşır makinesine sonradan deterjan eklenir mi bahsedeceğim. Çamaşır makinesine deterjan koymayı sık sık unutuyorsanız, makinenin üzerine küçük bir not yapıştırabilirsiniz ya da kullandığınız deterjanı makinenizin önüne koyabilirsiniz. Çamaşırlarınız uygun bir deterjanla, yıkama talimatlarına uyularak yıkanmalıdır.
Hiç deterjanınız yoksa, normal bir yükleme için bir fincan boraks veya kabartma tozu kullanın. Temizlik maddelerinin, suyun ve yıkayıcıdan gelen çalkalamanın etkisi sayesinde giysiler hayal ettiğinizden daha temiz olacaktır.

Çamaşırları deterjansız yıkarsanız, deterjanla yıkamış olduğunuzdan daha az temiz ve daha az güzel kokulu çıkarlar. ... Giysileriniz nemli ve kirli olacaktır. Ayrıca hala çıkarılması gereken kokuları olabilir. Onları kurutmayın, sadece çamaşır deterjanı ile tekrar yıkayın.
Çamaşır makinesinde çamaşırları yıkarken, deterjan koyulmadığında yeterli temizlik sağlanamaz. Çamaşır makinesine deterjan koymayı unuttum diyorsanız, makineyi tekrar çalıştırabilirsiniz ya da yıkamanın başında ise deterjan ekleyebilirsiniz. Evde deterjan kalmadıysa da sabun, boraks, karbonat gibi maddelerle kendi deterjanınızı yapabilirsiniz. Çamaşır makinesi, çamaşırlara uygun bir deterjan kullanılarak yıkanırsa iyi yıkar, deterjansız yeterince iyi yıkamaz ancak yumuşatıcı koyduysanız güzel kokabilir.

Bu çamaşır makinesinden, çamaşır makinesine de değişen bir durumdur. "Makineye deterjan eklemeyi unuttum" diyorsanız, yıkama başındaysa kapağı açıp deterjan ekleyebilirsiniz. Bazı makinelerde su aldıktan sonra programı sıfırlamadan kapak da açılmaz, bazı makinelerde ise kapağı açıp içerisine deterjanı ekleyebilirsiniz. Yıkama gözüne de su aldıktan sonra deterjan ekleyip kendiniz su dökebilirsiniz.
Ancak tavsiyem yıkamayı sıfırdan yani baştan başlatmanızdır, daha garanti ve makineden makineye değişen bir durum olmaz, içiniz de daha rahat olur. Çünkü yukarıda bahsettiğim yöntemler değişkendir ve bu soruyu sorduğunuza göre de içiniz rahat etmemiş. Kısa programda da olsa, deterjan koyup çamaşırlarınızı tekrar yıkayabilir ya da yıkamanın başıysa deterjan ekleyip, yıkamayı devam ettirebilirsiniz.
Tatlım hayır, bir kez daha yıka
Tabiki temizlenmiştir ben detarjan kalmayinca oyle yapiyorum fakiriz ama salak degiliz 😂😂
Temiz oluyor mu cidden
Ayıp ediyosun yalan borcummu var sana 😂
Cevap
10Cevap
Kısa program seçerek deterjan ekle tekrar çalıştır. Deterjan olmadan temizlenir belki ama kötü kokar gibime geliyor.
Bir kere bende oyle yikamistim bisey olmaz ya temizlenir bidahakine koyarsin 😅
Temizlemeezz. Al baştan 😊
Islanmış işte toz varsa gitmiştir😂
Tedavi oluyorsun değil mi? 😑
O çok kötü bee :( Maalesef :(
Hayır tabiki tekrar çalıştır
deterjanları boşuna üretiyorlar ki zaten
Temizlemez bacım, tekrar atıcan.
hayır yok suyla çamaşırmı yıkanır ak
Hayır yok temzlenmez
eh işte
tekrar yıkanmalısın.