dip not ; mutlulugu aramaktan asla vazgeçme...
Gece demek ne demek sizin için ?
dip not ; mutlulugu aramaktan asla vazgeçme...
En azından bir yıldan beri iki gemi yan yana Salacak sahilinde kıyıya vurmuş, kısmen yan yatmış duruyor. Ne zaman yeniden denize açılıp bu sahne içindeki terk edilmişlik, kaybetmişlik, bitmişlik duygusunu sona erdirecekler bilmiyorum. Gündüzleri sıradan görünen bu manzara, geceleri şehre ışıkların düşmesiyle çok daha etkileyici bir hal alıyor. Uykusuzluğun ağır bastığı gecelerde, sakınlıklerın sadece sabaha karşı üç ile altı arası şüphe duymadığım İstanbul sakinlerinin azımsanmayacak kadar çoğunluğunun, yataklarında olması fırsat bilerek ne zaman hava almak için Salacak sahile gelsem, kendimi bu sabahçı kahvesinde boğazdan geçen gemilere bakarken ve sigara içerken buluyorum.
Oturduğum kahvede, garsonlar her şeye çok ilgisiz, mönüdekilere bile. Aslında mönü benim pek umurumda sayılmaz, ben sadece çay içiyorum böyle sigara tükettiren görüntüler karşısında. Umut’un bir gün rakı masasında otururken “Baba, seni en çok kısmen umursamadığın şeyleri görmezden gelme yeteneğinden dolayı takdir ediyorum. O kadar güzel idare ediyorsun ki gereksiz insanları ve gereksiz durumları şaşırıyorum.” cümlesi aklıma geliyor. Bir ay kadar önce kaptanı olduğu gemiye dönen Umut’u çok özlediğimi fark ediyorum. Çoğu zaman bu gereksizlikleri umursamama yeteneğimi bile umursamıyorum.
Arka masada bir kızla bir erkek oturuyor. Kızın telefonu çalıyor ve telefonda, sevgilisi olduğunu düşündüğüm insanla tartışıyor. Kız telefonda şahsa ilişkilerinin bittiğini ve artık bunu anlaması gerektiğini söylüyor. Bu konuşmayı yaparken karşısında oturan, gömlek altı siyah kumaş pantolon giymiş, kirli sakallı, göbekli, arabasının anahtarını çevirerek o telefon konuşmasından ne denli rahatsız olduğunu gösteren bir adamın kıllı ellerini tutuyor. “Ne acı böyle bir insan sureti için terk edilmek ” diye geçiriyorum aklımdan bir an. Belki de daha iyi, emin olamıyorum.
bana böyle yazılar yazdırıyor. O yüzden gecenin sakinliği kadar tehlikeli ve hareketli olan tarafını da seviyorum.
şairlerin kafiyeleridir gece..şekil a da da görüldügü gibi :))
Aksam olur karanlikla cokunce umutlar birer birer sonunce herkesin rolunu yazdigi vakittir kimisi dagda ot alkol icer kimsi barlarda gunah rekruna kosar kimisi ise isyan eder ama bu pisliginin mahsumlarada yansimamasi mumkun degildir herkes alir basini gider ve geride ne braktigina bakmaz !
terkedilenlerindir gece yani hı o da güzel
Eyw
Gece, sessizliğin sesiyle sarhoş olmak... karanlığın ortasında bir çift kara gözün geceye öykünmesinin hayaliyle ona susamak...
Tüm şarkıları ona adayıp, tüm şiirler de onun adını aramak...
Ona dair bir şeyler aramak, üşümek, üzülmek, yalnızlaşmak...
Uyuyamadım; al düşlerimi koynunda uyut diyememek...
Perdelerin açılacağı saatleri kederle beklemek, gün doğumuna hasret ekmek...
Günaydın sözcüğünün özlemini duymak dudaklarında ya da bir merhaba...
Mehtaba şikayet etmek onu, yıldızlara iç dökmek...
Uykulu gözlerinden öperek hiç bir zaman duymayacağı bir sesle "melekler öpsün uykularını" demek...
Geceler zehir, zemberek...
gece ıssız,sessiz ve yalnız...gece inatçı bir direnişçinin gözlerini inatla kapatmamasıdır gece...erken yatanlar bilemez,yıldızla konuşmayı...biz aya trip atanlarız..gececileriz biz,bir yanımızda gezicidir hep...
özlemek fiilini anlamlaştırıyor gece anlamına bir tık daha anlam katıyor...aşıksın sen belli,geceler yoldaşın olsun,ay sana şans getirsin her gece
teşekkürler :D
annem ve babam uyudugu ıcın ev sessızlesıyor yalnız oldugumu hıssedıyorum daha cok o nedenle sevmem
ama güzel yanıda var gecenin...yıldızlar mesala..hiç yıldızın kaymasını görmedim ama dilek tutanlar varmış öyle diyorlar..aç pencereni ve ökyüzünü izle..o zaman seveceksin yalnızlıgıda geceyide
gece pencereyı acıp gökyüzüne bakmak cok nadir hoş oluyor benım ıcın, çogu zaman korkuyorum :) yüksektesın heryer karanlık gökyüzünde yıldız yok acayip bir lacivert, sonra az uzagında bır mezarlık ve onun dogal sessızlıgı, bence hava karanlıkken sessızlık olmamalı :D
onuda düşünmüş zeki insanımız ve cluplar yapmış :))) gece sessizligi sevmeyenler için cafeler barlar cluplar var güzel ülkemde :))
o da tarzım degıl de ben daha cok yanımda kafa dengım bırı olsun laf olsun torba dolsun dıyenlerdenim:)
ketçapda olsun hafifde mayonez :))) ya millet aşk acısından yandı kavruldu çekirdek gibi,sen ve ben gibiler hala laylaylomuz ya..ayıptır arkadaş :)))
aaaa onlara ayıp bence :)))
adamlar efkarlı,hassas ve en kırılgan oldukları saatlerdeyiz...şşşşttttt sessiz ol bizi böle hahahahhihihihi görürlerse saldırırlar aboooooo :(
dayagı yerız dıyosun :// şimdi ben onlara bişey derdim ama dayak yemekten korkuyorum :)) mekanı cennet olsun
bencede korkalım :)) yüzde 90 lık kesim aşk acısı çekiyor % 5 aldatılmış % 4 aşk arıyor %1 de biziz...azınlıgın bilmem farkında mısın dışlarlar bizi :))
kabul etmıyorum biz onları dışlayalım bence :D farklılık iyidir
şey ımmm sen önden git arkandayım ben canım..ben şey yapcam ımm arkadaş gelenleri savurcam taam mı
yok ya, senı boyle bı tehlıkeye atamam netıcede soyleyen benım sen git önden ben mücadele ederim
olurmu canım sonra ne biçim erkeksin hani centilmenlik hani bayanlara saygı derler...sen önden git ben arkadan koşarak gelirim bişe olursa
bak gidiyorum
yanyana mı gisek acaba ? yok belki o zaman daha etkili olabiliriz diye düşündüm
sen git bence yaa ben gelirim hertürlü güven
bence ikimizde gitmeyelim bırakalım ne halleri varsa görsünler...hem barışçılız biz barışçızzzz hemen kavga gürültü patırdı hiç yakışıomu bizeeeeee yaaaaaa
:)) tabii yaaa aynen öyle en iyi cevap için de teşekkür ederim ayrıca :))
rica ederim daha yenisin puana ihtiyacın var...yemekte tuz misali katkı sağlamak istedim :)
:D puan için haaa, vayy bee vay bee bende sandım ki :C
iyilik yap hakaret işit, centilmenlik yap yine hakaret işit... napsam bilemedimki aaba hakaretine hakaret ile karşılıkmı versem o zaman severmisin beni :)))
:D acıdın bana dogru soyle
şey içim kımıl kımıl oldu,biraz gözlerimde dolmadı değil yani,birazcıkta duygu seline boguldum ama kesinlikle acıma olarak algılama bunu :)))
yo yo sen dedin ki bu yenidiir puanı yoktur yazııık dur suna bir yardım edim
yoooo tam olarak öyle demedim aslında, bu yenidir dedim puansız kalırsa ezerler kim vurduya gider dedim,özünde ii kız dedim ama gariban azcık dedim...ama katiyen küçümsedemedim hem bide tesüfde ederim çok kırıldım :(
bende kırıldım nolucak şimdi :C
asıl ben kırıldım, darıldım ve içinde 'l' 'd' ve 'ı' harfi bulunan tüm kötü olayları yaşadım şu anda :(((
bendeşu ankırgın dargın mutsuz ve umutsuzum suanda :(( hadi bakalım
bende yalnız, yanlız, yankız, kızyan, kızayn,bide aynkızım :((( bak ne haldeyim anladın sanırım :(
hııımm dur bakalım bir dakka bende o zaman yalnız yanankız ayankız yalankız aykız hatta kızankız :P
ahada sen yalancımısınnnn aboo saatlerdir bir yalancı ile mi konuşuyorum ben yalan kız ddi kendine :((( yalancı yalancı artık sana inanmam kiii banane yalancııııııııııııııııııı
tabii bulamadı bişeyy haHA bulamadi ki bulamadi kii
yalancı kızım ben dedin sen...hı hı bu kız itiraf etti yalancıymış,soruları bunun yapmacık olur inanmayın bu kızın hayatı yalan kaçın kurrası bu siz bilmezsiniz eyyyy ahali sesime kulak verinnnnnnnnnnn...hıhh bölede sitede dışlanmana yol açarım hu huuuu
bak ya bikere ben öyle demedim kii okuyunn ahaliii iftira atıyo bu cocuk devir çook değişti heheheyyy bee bı kere ben yalan kız dedim yani yalaann kıız inanma dermişçesine :P
ahadaaaaaa yakaladım cinsiyet ayrımı yapıyor ahaliiiiiii bunu sizde gördügünüz yalan kız demişşş..niye erkek demedi ? feministmi acaba bu kız ? ya da erkekleri kıstırıp öldürüyormu sizcede ? belkide zenci beyaz ayrımınıda bu kız çıkartmıştır ne dersiniz ? tüm bu sorular biliyorumki kafanızda canlandı,üzülmeyin halk kahramanı kırmızı kafaburda..dışlayacak onuuuu huhuuuu :)))
haha kendide yankız demişti ama naberr hepsi iftira bunların kendisi beni çekemediği için iftira atıyor herkesler görsünn
bana mesaj çektii beni en iyi cevap seç dierlerini boşver dediiii onlar basit basit şeler yazmış dedi...
(yok ya bu kadarı da ayıp olur heralde valla kendimden utandım iftiranında bir sınır olur dimi ne pislik bir herifim ya) :)))
yok ya estagfurullah şimdi öyle değilsin tabi :D
yo yoooo ben kötüyüm,anam taş doguraydı benim yerime hatta kırmızı olsaydı böle mücevher gibi birşey satarlardı para kazanırlardı...beni atsan atılmaz satsan satılmaz :)))
alla alla senle de bir ortayı bulamadık yahu :D
ya normal koşullarda ben kendimi küçümsedigimde seninde kendini küçümsemen gerekiyordu akıllım...sende hayır ben pisligin tekiyim falan demen gerekiyordu neden demedin ki acaba sorabilir miyim ? :)))
sonra yok ben daha pisliğim aaa ne diyorsun ben hayvanın tekiyim yok yok ben ... neyseeeeee hiç o muhabbetlere girmeyelim böyle çok iyi oldu :D buarada iyi birisin sen :P
bencede ya sonra en son birimiz aynen ölesin der digeri küfürler hakaretler,sonra olaylar olaylar :)))
teşekkür ederim iyi biri olursam şirinleri görebilirsin dediler bana bütün çabam onun için :)))
şaka bir yanada sende iyi birisin sohbetin çok sağlam :)
Yooo senin daha sağlam :p tesekkur ederim pek guzel bir gun geçirememiştim dogrusu baya eğlenceli bir sohbetti:)))
ne demek first lady hazretleri sayenizde güzelleşti muhabbet:))) puffff bu kadar kibarlıkta üstüme hiç oturmadı ya :( dur bide şöle denim ; tabikide ya nolcaktı benle konuşmasaydın kös kös uyuyo olcaktın iyikide varım bu gece bana dua et... :))))
:) cok tesekkur ederim gercekten bu ruh Halime cok iyi geldi :)
:))) bende teşekkür ederim şaka bir yana hiç sıkma kendini mutlulugu uzakta arama bak bir sohbet bile mutlu etmeye yetiyor insanı :) buda gecenin ögüdü olsunnnnn hadi yine iyisin ha bu sırrı kimseyle paylaşmam :))
Tesekkur edeceğim de yeter da hep sana hep olmaz ki ama kendime tesekkur ediyorum :D
bu nasıl bir mütevaziliktir ya yuhhh diyorum yaaaaa bencillllllllllllll...bu muhabbette illa biri teşekkürü hakediyorsa o benim taamam mı bunuda böyle bil :)))
Tesekkurler bana cok mütevazyimdir evet
saat ilerledikçe hanım efendimizde bir çirkinleşme,çirkefleşme gözlemlemekteyim..sanırım beyindeki adenin -sitozin çiftleşmesinde bir hata oldugundan dolayı dogru reaksiyonlar verememekte...
( hem ben doktor taklidide yaparım ki huhuuuuuuuu ) :))
:D allahım ya simdi ben sana bisey derdim de saat gec sabah olmus :D simdi uyuyacağım ama sanma ki pes ettim uygun bir vakitte döneceğim :D tedkrardan cok tesekkur ederim sayende yuzum güldü iyi geceler :))
mutlu rüyalar :)))) küllerinden doğ ve kop koş gell :))) ii geceler :)
Umarim :) iyi geceler
Cevap
15Cevap
Hayattan soyutlanmış duygularımı kabartığım,
gece gece ağladığım,
dipsiz kuyulara düştüğüm,
andır gece vakti.
Benim deyimimle belkide bir seher vakti.
Gece çöker içime,
karanlık doğar pencereme,
ufkumda kalırım benliğimle,
hayattan soyutlanmış duygularımla,
ağlar ağlar kanatırım yarınlarımı
bir geçe vakti.
BENIM DEYIMIM ILE; BELKI BIR SEHER VAKTI
...
çok güzel bir şiir...google dan arattım da yok öyle bir dünya dedi..senin mi bu şiir ?
evt
tebrik ederim süper
Geceler bazen güzeldir bezense kötü nedenmi çünkü başını yastığa koyduğunda ya kötü şeyler düşünürsün yaşananlarla iligli ya da iyi şeyler.. Ya güzel hayaller kurarsın ya da kötü hayallar ... Yada karnında kelebekler ucusur aptalca bı gulumseme olur suretınde gece... O yüzden hem ıyıdır hemde kotudur gece...
ama gece boş vakitlerden değildi...gri olmamalı ya insan ya siyah olmalıdır ya beyeaz,öle net olmalıdı rişte..gecede nettir..siyahtır ve iyidir iyi
Günahların gizlice yapılması gibi geliyor bana. Sokaklara çıkıp bakmak lazım.. Her yerde bir alkolik insan, başka alemlerde olan kadınlar vs..
Ama tabii ki benim uyguladığım ise, gündüzün yorgunluğunu uyuyarak atmak oluyor.
romandan iki satır okudum sandım..
:)
yalnızlık çekenlerin,sarhoşların ,otoban kaşarlarınındır gece...herkesin parası varken biz gececilerinde gökyüzümüz var,yıldıızmız ayımız var,köpek ugultularımız var bizimde,peki hangi para birimi,karanlıkta açan akşam güneşi çiçeginin görüntüsünü satın alabilir...
thanksss müzigine düetti sadece :)
:)))
Evde huzur
Ama.sokaklar gormedigim bilmedigim seylerin yapilisi
Sessiz ciglik gibi
Ve gecenin sahidi yoktur
ve aslında yalnızlara limandır gece...şarkıların anlam kazanması,ve gözlerin dolmasıdır gece..en güzel yanı ise,bunu yıldız,ay ve senden başka kimsenin görmemesidir..gece işteeeee sadece 4 harf ve 2 hece değil
Evde 7 kişiyiz gece olunca herkes uyuyor ya sessizlik ya işte içimi beçen kaplıyk veriyor huzur duygusu
kalabalık içinde tenhalaşıyoruz,tenhaya kaçıyoruz..bizler gece hem yalnızlıga içiyoruz,hemde bbu yalnızlıga seviniyoruz..ne garip ya
:))) anlamadıgım bir şekilde aşırı anlayışlı ve şahir ruhluyum bu gece :))
:) anlaştık :)
Dizi/film izlemek için en uygun zaman.
Kafa dinlemek.
Kahve koması.
Huzur veren yalnızlık.
Sabahın olmamasını istemek.
vs..
kahve miiiiiiii tıpkımın aynısısın ha :)))
yalnızlık çaresizlik ümit dua korku göz yaşı ders çalışma ve de hemen hemen her şey demek galiba
hayatın anlamıdır gece diyorsun demek karşim :))
aynen öyle en azından ağladığında niye ağladığını bile biliyorsun :) gece iyidir candır :)
gece hayattır,ölümsüzlerin zamanıdır :)
gece iyidir geceler olmasaydı sınav filan kazanamazdım hayattır gece :)
ikinci ögretimlerindir gece,gece 1.ögretimleri sevmez dışlar :))
bak bu güzeldi işte :) şimdiki geceler böyle küçükken köydeki zamanı hatırlıyorum da 9 10 da ışıklar söner herkes uyurdu :)
ben herkes uyurken uyumayı değilde,herkes sabah uyanırken uyumayı çok seviyorum ya..bunu alışkanlık haline getirim artık uykum kaçsada millete inat uyanmıyorum :))ohhh canıma değsin :))
he he he :)) yok ya öyle bir şansım yok erken kalkmak zorundayım maalesef :)
Reset ve defragment yapmak. :) özellikle uyuyup rüya görüyorsam
o nasıl oluyor yaaaa ? ilginç ha ohaa cahil kaldım ilk defa :))
Bakınız dijital beyin :) yaşanan şeyler olan olaylar klasörlere ayrılıyor etrafta kalan günün tozları süpürülüyor vs :) beynin de işi zor :)
o hangi dilde seni seviyorum demek ya :)))) valla beyni ni formatla diye bir kitap okuyordum da ben artık okumamalıyım bence :))
:)) her gece format mı yapılır ya :) beyne yazık genel bir toparlamayla yeni güne hazır :)
bi kaç tiyo versene :)) şimdi kulak çöpünü kulagımızın en diine kadar sokup ordanmı ayarlıyoruz napıyoruz hemen yardım et :))
Senin uyuman yeterli beyin kendi kendine yapıyor sen uykunu al yeter :)) eheheh
:))) anlaştık o zaman ben bişe yapmayacaksam herşeyin yolunda oldugunu nasıl anlicam ?
Sabah mutlu uyanıyorsan hersey yolunda demektır :)
uyandım ve kadeşim sigara paketimi ufalamış gitmiş...büfe de getirecem çok az bir işim var dedi onu bekliyorum pufff bu sabah sıkıntı sıkıntı :))
Toptan birak olsun bitsi desem kizarsin herhalde :)
yooooo kızmam ama bırakamam ki terketmeyen tek sevgilim o benim :))
Haha abartma :)
:)) tamam öyle demesek bile aramızda duygusal bir bag var bu bir gerçek :))) bagımlıyım ben ona :)
Öyle sanıyorsun ama değilsin :)
belli ki sen yeşilaycısın ya bende ilk okulda o koldaydım ama ilkokulda bıraktım :))
Ben içiyordum bıraktım :) yesılaycılık ılkokulda kaldı :)
:))) bende orda kaldım yaa ne güzel günlerdi dimi onlar ? diyecem konudan konuya zıplayıp zıplayıp duracagız gece boyu :))
İlkokul komıktı ya :) ben merdıvenlerı ınıp cıkmaya korkardım :p salakmısım galıba bıraz :p
sanırım biraz öyle :))) oha patavatsızlıga bak bende ki :)))
bende hep hocalarla alay ederdim ya hep dayak yerdim bir süre sonra hobi olarak yapmaya başladım bunu zorla kendimi dövdürüyordum :)) sanırım gerizekalıymışım galiba birazcık :p
Yazık sana :p
bana acıyan gellllllllll merdiven çıkamıyormuş ne yapıyordun zeplinlemi iniyordun sınıfaaaaa :))
Birilerini çağırıyodum elini tutup çıkıyodum :p
kusura bakmada bir arkadaşım gel elimi tut korkuyorum çıkmaktan dese, merdivenin yarısında onu bırakırdım koşarak en üste çıkardım...dönüp acizligini izlerdim :))) böyle kötü bir çocuktum işte :))
Eşşşeklik olur bu :))) zaten örrtttmenlerre söylüyordum :)
olsun ben harbi kötüydüm ilkokuldayken :))) bak sohbetimi eglencemi herkes severdi ama ne zaman ne yapacagı belli olmaz bu çocugun derdi uzak dururlardı :)) hocanın sandalyesinin üstündeki otaracaga çivi sıkıştırmış bir çocugum ben :)) biraz içine dogru sıkıştırdım hoca otururken ucuna denk geldi çıglıklar çıglıklar :))) ben bile kendimden korkrdım :))
karanlık ve ıssızlık.bende korku.geceleri sevmiyorum
senin için napsak ki bilemedim geceyi sevmeyen birine ne yapılabilir söle hemen yapalımmmmm ?
Gece dipsiz , derin ve koyu mavimsi bir kuyu gibi .
Çoğu kişiye göre karamsarlık , bana göre büyüleyici extreme derecede güzel birşey .
neredeydin dün gece o zaman :)))
Karanlık her zaman güzeldir. Bana gece sarkılar daha anlamlı ınsanlar ıste daha gercekcı gelıyor.. Bu yüzen geceler harcanmayacak kadar güzeldir
geceler insanı ürkütür ya da korkutur hep sen korkmuyor bilakis seviyorsun farklı bir kızsın
söylesen hangi para birimi gecenin verdigi mutlulugu verebilir insana dimiii
karanlık gündüz gördügün taş yıgınlarını örten bir perdedir aslında.
ve bir çok yalanı ,ihaneti ve gözyaşlarını gizleyen örtü
dogruu bende bişeyler eksik diyodum :)
her türlü kötülüğün faaliyete geçmesi tüm pisliklerin ayıpların örtülmesi
uyku ve hayallerim demk benim için
uykudan sonra hayallerin giriyorsa hele rüyalarına...offf pahabiçilemez bir an :)
bazen hüzün bazen hayal.
bazen sevinç bazen gerçektir de aynı zamanda..
karanlığı severim beni rahatlatmıştır ve ortam uzaklaştırır gece olunca biraz hüzünlenirim
Kafa dinlemek benim için
saatin içindeki saniyenin sesini duymak çok hoşuma gidiyor benim ya...arkada bir fon müzigi gibi geliyor kulaklarıma :D
Dinlenmek ; rahatlık ...
:))) gece göremedik ama hiç birinizi :))
Havanın kararması demek bu kadar yani
gündüz ile arasındaki en belirgin fark yani diyorsun :))
yokluk.hiçlik.özlem
tek kelime ile,yalnızlık...
canın sıkılması demek :/
olsun sıkıcı tarafıyla bile eglenceli bence geceee
gece demek yalnızlık demek
sessizlik,hırsızlık, ve aşk acısı çekmek demek diyende var
çok duygusal oluyorum yalnızlık denebilir
gece leyla ile mecnunu izlemek var ya tüm yalnızlıgı silip götürüyor...tavsiye ederim valla dene bi
.ötü devirip yatmaktır.
yalnızlık demek anladın ha anladın mı
anlamadıysam allah belamı versin yalnızlıktan ölim o derece anladım :))
.D
herseydir geceyi cok severim
aşıkların,yalnızların ve dertlilerin zaman dilimidir dimi gece..bende çok severim valla
film izleme ve güzel bir uyku zamanı
müzik demek film izlemek demek
Rahatlık, rahatlık
tv karşısında uzanıp zaptirik zaptirik gezmektir gece :))
:))
Gece demek Efkar demek...
yanlızlık ve huzur
Ananı becerdiğim gün demek
make it love time
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar