saat neden sağ kola takılır bazıları tarafından?
soru detayları çok kısaymış
soru detayları çok kısaymış
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben hayatım boyunca hep sol bileğime taktım.
Arkadaşım "Namaz kılanlar saati sağ bileğine takar." demişti. Biliyosundur namaz kılarken sağ el sol bileği kavrayacak şekilde üstüne konur falan. Saat arada kalmasın diye sağ bileğe takılır. Yani arkadaşımın söylediği bu. Hal böyle olunca sol bileğe saat takanları ateist zannediyo bu arkadaşım gibi mallar. Ben namaz kılacağım zaman saatimi çıkarırım, oldu bitti :)
Hep sağ elime taktım saati... Amma yazarkende sağ elle yazdığım için arkadaşlarım bir garip bakıyorlardı bana... Sol el ile yemek yenmez, apdest alırken bile sol elle nereyi yıkadığımız biliyorsunuzdur... O yüzden saati sağ elime takıyorum... Ve arkadaşlarım sizde böyle edin...
sağ sol farketmez.. kim neresinden çıkarttıysa" sol kola takılır" diye bir laf atmış, öyle devam etmiş...
Solak olduklari icin. Ben solak olmadigim haldede bazen takarim, güzel durur
Cevap
25Cevap
önce şuna bakalım: çoğu insan neden sola takar: çünkü birçok işi sağ koluyla yaptığından saat/kol zarar görebilir diye hareketi kısıtlar, boşuna ağırlıktır, falan filan. Buna göre solaklar sağa takar. Ben de sağa takarım ama solak olmasaydım da yine sağa takardım.
Saati sol ya da sağ tarafa takmak farketmez.İnsanların çoğu sol kola saati taktıklarında otomatik olarak kendiside sol tarafa saati takıyor.Bence kişiden kişiye göre değişir ve hiçte önemli değil.Ben hiç kullanmıyorum.
Solak olabilir, tarz meselesi olabilir, sürekli aynı yerde baskı olursa çok azda olsa bileğin gelişimini etkileyebileceği için arada değiştirmişte olabilir
Ben solağım sol elimi kullanıyorum yazı yazarken falan.Bu yüzden sağ elime takıyorum saati rahatlık açısından.
sağlaklar sola solaklar sağa..kullanılan elde engel olur saat..
özel bir anlamı yoktur, bende küçükken sağ koluma takardım saati.
cut.
ya böyle saçma soru mu olur bu zevk meselesi nereye takmak isterse oraya takar :)
solcu demesinler diye dedem öyle derdi saati soluna değil sağ eline tak derdi selam olsun dedeme ellerinden öperim :)
solak oldukları için...sol elleriyle yazı yazarlar ve saatten rahatsız olurlar sol elde
beynin hangi tarafını dağa çok kullandıklarıyla alakalı ama sadece bir yorumdur kendimce.
Mesela ben ayak bileğime takmak istedim hep.
Ama toplum tarafından nasıl karşılanır bilemedim girişmedim
Bazı insanlar da sol el ile yazı yazarlar, ama bu saati sağ kola takanlar ile solak olanlar aynı insanlar mıdır bilemedim. İnsanlarda saati sağ kola takma geni çekinik bir gen galiba,
Peki nedn sol kola takilmasi gerektgi konusunda bir inanis var ? Bunu hic dusndun mu ?.. sol kol kol da sag kol kol degilmi ? O picmi yetimmi ? Onun hakki değilmi bir saat takinmak hii ?
Bende hep sağ bileğime takıyorum ilk saat aldığımdan beri. . Dedimki herkes sola takıyor farklı olsun istedim. . Bir diğer sebebi de sağ bilegimde ameliyat izi var onu kamufle ediyorum 😜
ben soolak olduğumdan sağa takıyorum :) acayip bir duygu :)
solak olduğu için olabilir ama bazı cinsler çıkabilio :D
Daha farkli gosterir insani ben yillardir sag kola takiyorum. Sikca dikkat cekiyor
hani sürekli kullanıyolarya ondan yani
ben solak olduğum için sola takıyorum :D
Çok basit;
Canı öyle istemiş
yazi yazarken rahatsiz ediyor sola takinca vs.
solak olduğu için olmasın?
küçükken sağa takardım. daha kolaydı.
Bende merak ediyorum onu.
yazarken sol kola ağırlık olmasın diye
öyle rahat ediyordur ondan ya
çokta bir dert değil aslında
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi
batıl düşüncelerden kurtarmak için sizi
zevk meselesi
değişiklik olsun
Solağız çünkü.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?