Allahtan umut kesilmez diyorlar peki Allahtan umudum kesilmemesi icin ne yapmam lazim cunku umudum kalmadi artik?
'
'
Umutlar kırıldığı yerden tekrar düzeltilebilir, düzeltilmelidir de çünkü umutsuzluk bir tükenmişliktir. Zaten intihara meyledenler de manevi hayatı unutup maddi hayattan ümid kesenler değil midir ki.
Yeni umutlar inşa etmek gerekir çünkü biz Allah ile beraberiz. Güç onundur, kanunlar onundur. Güveniyorsak Allah'a güveniyoruz. O'nun güce her şeye yetmez mi zaten. Bunun için umutluyuz. Umudumuzu bitmez bir enerji görüyoruz ki öyledir de.
Rabbimizin:
"Ancak kâfirler Allah’ın rahmetinden umutsuz kalırlar" şeklindeki işareti de bunu göstermektedir..
Çevrenizi değiştirin, tatile çıkın, yeni dostlar edinin, evinizin yerini değiştirin. Kendinizi yenileyin ki sıkıntınız dağılsın.
Bilin ki, umudumuz olan rahmet o rahmetin rüyaları ile uyuyun, onu güneş gibi görüp ışığında yürümeye çalışanların olacaktır.
Namaz kıl bana o iyi geliyor ve sabrımı arttırıyor. Sinirlenince de Kuran.
Tevekkül etmek lazım her şerde bir hayır vardır demek lazım istersen özele gel yardımcı olabileceğim birşey varsa olayım
Tevekkül ( düşün) yinede istediklerin olmuyor diye sitem etmen daha kötü
Cevap
10Cevap
Valla çokça namaz kılıyorum. gece nanazida duada okuyorum
Ama hiç bir şey değişmiyor. Aklimin almadığı iblis Allah'ı gördugu bildiği halde kudretini bildiği halde emrine itaat etmedi. Hz. Ademe secde etmedi
Ama Allah onun isteğini yinede geri çevirmedi.
Peki biz kullar Allahi görmeden iman ediyoruz.
Dua ediyoruz.
Cennetten kovulanin isteğini veren dua eden kulun duasını neden vermiyor.
Hani Allah kullarının duasını verirdi. Ar ederdi kullarına rahmet ederdi.
Hani Alkah vermeyeceği duayı dile düşürmezdi.
Umut işkenceyi uzatırmış 😉
Namaz kılıp oruç tutmanız gerekiyor.
Sorun nedir istersen özelden anlat
Olmuyorsa belki hayırlısı olan budur.
Neyin bvar arkadaşım anlt. k istermisn
NE iiçin umudun kalmadı ki?
Umudunu kaybetm hic bir zaman
Beynini kullan
Dua et.
Dua edeceksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar