- Diğer konusunda 846 cevap paylaştı.
+1 yılKim Demiş Avrupa İnsani Medeni,
Ne Edep Kalmiş Ne Haya çırılçıplak Bedeni,
Açmaksa Bedeni Olmaksa Medeni,
Desene Hayvanlar Dahada Medeni...
Üstad Necip Fazil KISAKÜREK
Ustatdan bir dörtlük herseyi anlatıyor bence
Ama bu konulara fazla girme sonuçta dedelerinin maymun olduğuna inanan bir Guru topluluğu var129 Yorumla- +1 yıl
Şimdi sen zorla birine kapan dermisin demessin peki bu ateistler neden bunu zorluyorlar
Biliyorlar nereye gidiceklerini tek yanmiyalim biz yaniyorsak herkes yansın mantığı var 😂😂😂 - +1 yıl
Luwian sen birani yudumla anlamazsin uyusmus kafan la
- +1 yıl
Diyanet ve Elmalılı Hamdi'nin Kuran tasvirlerini, Tam İlmihal'i (Seâdet-i Ebediyye), İlmihal 1'i (İman ve İbadetler) İlmihal 2'yi (İslam ve Toplum) Hz Muhammed'in Hayatı'nı ve daha nice islami eserleri okuyan araştıran biri olarak, İslamiyeti bir çoğunuzdan daha iyi bildiğimi bilmenizi isterim. 😏
Musevilik ve Hristiyanlığı da 😎 - +1 yıl
Luwian okumak var yaşamak var okuduğunu idrak edip yasamadikdan sonra okumak bir ise yaramıyor sen okumakla kalmissin bak ben de imam hatip lisesi mezunuyum
- +1 yıl
Yaşar Nuri Öztürk diye bide kansız vardı siz tv de izlerdiniz bizim yan binada ilahiyat Fakültesi vardı dayak yemisti orda ogrencilerden kendisi deist ama islam profosör u
- +1 yıl
Şaşırtıcı gelebilir ama eskiden Namaz kılıyordum.
Sonra bir gün, "namaz kılıyorum ama inancımı tam manasıyla öğrenmem gerek" dedim.
İlgili kitapları okudukça hayalkırıklığı yaşamaya başladım.
Sonrasında kandırılmışlık duygusu kapladı benliğimi. Araştırdıkça uzaklaştım.
Ayrıca, o paylaştığın sözün sahibi Yunus Emre Alevi inancına sahip biridir. Ve o sözü söyleme amacı farklıdır.
Sizin gibi duyduğuna, okuduğuna sorgulamadan biat edenlere ithafen söylenmiştir. 😎 - +1 yıl
Bak bir söz vardı.
İşi uzatmayalım.
Güneş doğdu.
Bir i çürük biri ham iki elmaya vurdu
Ham olan oldu
Çürük olan koktu..
Güneş aynı vurur ama onun ışığını alana gore durum değişir.
Sen aslında kendinde var olanı , sorgulamak dır bhnun adı diyip kendinden bile kaçarak aslında kendinin bile inanmadığı bir akıma kendini bağladn hepsi bu kadar - +1 yıl
Luwian zorlama bence bak Allah sevmediği Kulunu cennete almamak için hiç dert vermezmis firevunun hayatını oku baş ağrısı şikayeti bile olmamis sen namaz kilmissin ama kalben kilmamissin
- +1 yıl
Dinler olmasa dünya zaten cennet olur.
Cennete gideceğim diye bu dünyayı cehenneme çevirmek de güzel iş 😏
Ayrıca, bu dünyada yasak olan ne varsa cennette helal😈
bir de şu var ki, Allah kapanmayı emretmiş ama bunu ilk olarak Afrika'da anadan üryan yaşayanlara, insan eti yiyenlere değil de Arabistan'ın kavurucu sıcağında yaşayanlara farz kılmış. İlginç bir tanrı 🙄
Neyse, ben yatar, iyi geceler dostlar, teşekkürler sohbet için. - +1 yıl
Lawian sen uyu bunlar derin konu seni aşar Hz alınin yolunda olsaydın Allah in yolunda olurdun Hz ali Allahın Aslanı diye geçer yazık ki sizin gibi sapitmislara bir Allah her kavme çeşitli zamanlarda peygamber göndermiştir her peygamber e kitap inmemistir ve bir Müslümanın görevi islami yaymaktir o yüzden de Osmanlı 7 kıtada at koşturup islami yaymak için cabalamistir Osmanlı toprak ve ganimet sevdasında bu işi yapsaydi ceddin adalet ve ahlakiyla anılmaz barbarlikla anilirdir
- +1 yıl
Peki sana bir soru
Ölen insanlarin fotograflarina bak donuk bir surat ken şehit olan insanlar neden tebessüm içindeler istersen bir kaç fotoğraf atabilirim veya araştır gör - +1 yıl
Senin anlayışına göre din yok bir ilah yok peki cihat a cikiyorsun şehit oluyorsun öldün ne bu tebessüm aciklarmisin dünyada öldün işin bitti sonrası yok neden bu insanlar tebessüm içindeler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılçağ değişir ama Allahın kanunları değişmez, sabittir...
11 Yorumla
Asrın tarzına değil, Allah'ın farzına uyanlar kazanacak.. ☝️
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılÇağa ayak uydurmak lazım derken, herkes sanayi devrimi yaparken aman canım neme lazım diyen osmanlı padişahları için demişlerdir. Petrol rezervinin yüzde yüz olduğu osmanlı topraklarında ne kadar zengin olabileceğimizi düşünemiyorum bile.
Herkes uzaya bişeyler fırlatırken iyi sözle yeşeren fasülyelerin peşinden kosmak çokta çağı yakaladığımız anlamına gelmiyor oysa. Yoksa kim ne giymiş, nasıl giymiş çokta önemli değil bu çağ'da zaten. Akıllar çağa ayak uydursun.132 Yorumla- +1 yıl
Çağın gerekliliği gelişmiş devletler için o ise lazım tabii. Uzay çağındayız. Ülkelerin uzay ajansları var. Uzayı inceliyorlar. Evreni anlamaya çalışıyorlar. Belki bir keşif yapıp doğal kaynaklar bulma peşindeler. Hindistan mesela uzaya kendi uydusunu gönderiyor, rusya çin abd avrupa, ben neden böyle din tartışmaları yapıyorum? Bu bana garip geliyor. Araplar bile ılımlı islama geçti, arabistana amerikan robot gitti. Biz hala o türban takmış o laf etmiş filan. Bırakalım abi bunu, dünya ne konusuyor onlara bakalım. Uyutuyorlar böyle bizi ya. Uyanık olalım artık :D
- +1 yıl
İki yönüyle de tanıyoruz hanımefendi. Sonucunu da yaşıyoruz. Bu coğrafyanın içinde olduğu cehalette osmanlı padişahlarının nemelazımcı politikasının da payı var. Tabii atamız ceddimiz ama hatalarını da eleştirmek gerek. Tarihten ders çıkarmamız gerek. Ama görüyorum ki bırak ders çıkarmayı ver mehteri ver coskuyu modundayız biz. Eyvallah.
- +1 yıl
Doğru diyosun. Bizim kırşehir de cacabey medresi var mesela. Zamanın rasathane olarak kullanışmış. Roket filan var selçuklu eserinde..
Evet selçuklu eseridir... OSMANLI DEĞİL
Ayrıca onlar senden aldığı ilmi geliştirip şu an sana satıyorlar. Bu senin icin gurur kaynağıysa saygı duyuyorum. Ama benim içime sindiremeyeceğim kadar utanç verici birşey. - +1 yıl
osmanlının gücünü osmanlı padişahları yok etti. 1450'ler de evet çağın gerekliliğine uygundu osmanlı. ama 1800'ler de değildi. zaten borç içinde geçen bir saltanatlığın sonucunda 1. dünya savaşı ile fiilen yok oldu osmanlı. Osmanlı tarihini mi anlatalım napalım bilemedim. Olaya bakıs açın çok farklı :D
- +1 yıl
Ettirmeseydi arkadaşım. Hem ingilizler yok etmedi. Biraz tarihin akışına bakarsan görürsün ki, sanayi devriminden sonra başlayan sömürgecilik akımı ve borçlarla yönetilen bir osmanlı.. Osmanlı nereye bilimde tek ileri devletti ya. Sallama lütfen matbaa bile ne zaman gelmiş osmanlıya bir bak allahını seversen. Ya da kim ne yaptı osmanlı da bilimsel ne çalışma oldu? :)
Osmanlı devleti gücü yanlış anladı. Savaşmakla kazanacağını sandığı toprakları en çok masa basında kaybetti. Çünkü gücsüzleşti. Avrupa deliler gibi icatlar üretirken osmanlı hep buna burun kıvırdı. Bilime önem veren devlet arıyosan selçukluya bakacaksın. Osmanlıya değil.
Çağa ayak uydurma konusu tam osmanlı devleti konusu. Uyduramayınca ne olursun osmanlıya bakınca görürsün. Hasta ve yaşlı imparatorluk derler sana. - +1 yıl
Sen anlamak istemiyosun. Sanki ben osmanlı düşmanıymışım gibi algılayıp savunmaya geçtiğini düsünüyorum. Öyle bişey yok. Osmanlı benim atam, tarihimdir. Ama yanlışa yanlış demeliyiz. Herşey için öyle.
- +1 yıl
Ya allahını seviyosan. Bana osmanlının bilimle uğraştığı hakkında bir örnek ver. Bunu ilk defa söyleyen birini gördüm. Abi ülkenin dört bir yanı sarılmış, osmanlı servi imzalayacak acze düşmüş. Halk desen fakir. Bu tarih sana bişey anlatmıyor mu.. Bunu ingiliz ermeni değil benim dedem de senin deden de yaşamış. Ya da onun babası. Bana osmanlıcık yapma güzel kardeşim. Biz de biliyoruz tarihimizi. :)
- +1 yıl
Aynı neyde olcam mı :D
Osmanlının 1500'den sonra övünülecek tarafı yoktur. Abdülhamit zeki adam olabilir ama imkanları yoktu. O elindeki toprakları kaybetmeme üzerine politika yaptı. Bana trt 1 den izlediğin diziyle konusmuyosundur umarım. :D
zaten kendin diyosun. yediler. yiyebildiler. güçlü olan devletler kendini yedirmezlerdi. ya neyse sen öyle sandığın şekilde düşün tarihi. ama tarihini bilmeyenler bertaraf olmaya mahkumdur. çağı şu türban takmakla yargılamaya devam et. nemelazımcılıkla devam et. hadi eyvallah. - +1 yıl
ezber :)
ya gerçekler ortada.. ezber olan ne var. osmanlıdan bize bir yığın borç kaldı. bir de tabiiki şanlı tarihi. ama doğruya doğru konuşalım bana osmanlıcık yapıyosun sadece. osmanlı nasıl bilimde en ileri devletti ya. çok komik geldi bana. neyse teşekkür ediyorum iyi günler :) - +1 yıl
trt 1 'deki abdulhamit dizisinin yeni bölümleri icin değildir insallah. :)
- +1 yıl
Ya ezbersem açıkla sevgili hanımefendi. Ben de bileyim. :)
- +1 yıl
Anlamadım valla. Benim mi resimlerim silinmiş , o zaman senin neden moralin bozuldu. Kafamda deli sorular sdfghjf
- +1 yıl
Özelden bana atabilir misin. Merak ettim.
- +1 yıl
takipleşelim.
Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. Şu an burada akıllı telefonları ile yorum kasan herkes çağa ayak uydurmuş demektir. Ötesi yok. Hiç bıdı bıdı yapmayın.
18 Yorumla
+1 yılÇağ bize geçiriyor ayak uyduracağımız yerde kayıyıor desek yeri.
13 Yorumla- +1 yıl
Doğru değil mi şimdi :)
+1 yılSen çağa ayak uydurmalısın ama çağımızdaki insanlarda sana saygı göstermeli
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır ikilimde değilim çağa ayak uyduramaz isek geri kalırız ama inançlarımızı gelenek ve kültürel adetlerimizi unutmamamız lazım hayatımıza tatbik etmemiz lazım yoksa kaybolur gideriz
+1 yılkendimden ödün vereceğimi düşünmedim hiç..
çağın bana ayak uydurmasını da bekleyemem.. iyisi mi ben kendi yoluma , çağ kendi yoluna..11 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi kapanmayınca cehenneme gidildiğini iddia ediyorlar ya, dinlerdne önce yaşayan herkes cehenneme mi gitti yani? 😱
113 Yorumla- +1 yıl
Ya dinden öncesi? Herkes mi günahkar oldu yani? ya da Akrabamızla evlenmiyorsuz diye dini uygulamıyoruz yani
- +1 yıl
Kısacası geç bunları, çalkala sütaş ayranı :D
- +1 yıl
Diyor. Evlenince ilk akrabanıza bak diyor
- +1 yıl
Ahzab suresi 50. ayet
- +1 yıl
Kuran peygamber için yazılmış bir şey değil. Müslümanlar için yazılmış bir kitap farkındaysan
- +1 yıl
Şimdi sen islami biliyor uygulamiyorsan sen cezani hak ettiğin şekilde cekersin azıcık bilgin olsaydı incildede baş örtüsünü emrinin olduğunu bilirdin rahibelerin baslarini örtmesi o yuzdendir Ve bir kere azıcık beyin olsaydı kalkıp bu yorumu yapmazdin 124 bin peygamber gelmiştir hepsine kitap gelmemistir ama insanlara doğru olan ogretilmistir en son gelen dinde ibadetler vardır ve daha kapsamlidir
- +1 yıl
@GaNGasTeR37 Vay beeee
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sen çağa ayak uyduramazsan çağın gerisinde kalırsın
14 YorumlaDiğer konusunda 964 cevap paylaştı. Karikatür çok başarısız. Karikatür yaratıcılık ister ayrı bir sanattır. Ayrıca her inanan yobaz değildir her 5 vakit namaz kılmayanda dinden çıkmış değildir.
11 Yorumla
+1 yılDeğişmeyen değer yargılarımız var bizim.
Kim çağın neresinde yaşarsa yaşasın. Eğip bükemediğimiz çok şey var.20 Yorumla
+1 yılçağ bana ayak uydursun
hiç kendimi yoramam vallaa11 Yorumla
+1 yılEvet kendini medeni zanneden barbarlar çok, karikatür çok güzel özetlemiş
10 YorumlaDiğer konusunda 598 cevap paylaştı. Birtakım bazı hususlar çağa uydu bazıları da hala taş devrinden kalma
10 Yorumla
+1 yılModern İslama tapmış cahiller
13 Yorumla- +1 yıl
🙂☺eyvallah kardeşim
Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı. Az önce hasta adam ile ilgili soru sordun sanki şimdi baktım yok
09 Yorumla
+1 yılDini vecibeler çağa göre değişmez.
21 Yorumla
+1 yılÇağa ayak uydururum ama çağ dışı yaşamam.
220 Yorumla- +1 yıl
Kendin kafa yoracaksın birazda yazılanları anlamaya
- +1 yıl
Boşver ayrıntılara takılma, adam marsa araba gönderiyor bizse nelerle uğraşıyoruz
- +1 yıl
Valla işte esasında bizim bunları yapabiliyor olmamız gerekirken adamlar yapıyor, üstelik kainata dair her türlü kaynağı barındıran bir kitabımız olduğu halde, ama malesef biz müslümanlar olarak sadece inanıyoruz ama adamlar inanmadığı halde o kuran-ı kerimi okuyup anlıyorlar ve doğal olarak bizden çok ilerdeler, evliyalara gelince evet onlar hem madde hem de mana aleminde yüzüyorlar, lakin bunu da kendileri biliyor görüyor ve yaşıyor sadece
- +1 yıl
Bizim yapmış olduğumuz bir tane icat gösterir misin?
- +1 yıl
Neyse ben daha yazım tarzı , noktalama işaretleri ve imlâ kurallarını bile kullanmayan birine boşuna laf anlatmaya çalışıyorum, selâmetin gür ola.
- +1 yıl
Sen kendini sözde inançlı göstermeye ve karşındakileri inançsız gösterme çabasındasın da nafile, çünkü ziyadesiyle yanılıyorsun.
- +1 yıl
Ayrıca kaçmam neden kaçayım? Her söze verilecek cevabımız var çok şükür
- +1 yıl
Ben kendim i inançlı gösterme cabasındayım demek ilginç, kime neye karsı. kaç kişi tanıyorda beni burada kendimi inançlı gösterelim bir çıkarım mı olacak hayır.
Peki sen iftira attıgın için vicdanın sızlayacak mı yine hayır eeee boşa bana cevap yazdırıyorsun parmakcıklarıma yazık yahu 😀😁😊😂sana adnan Oktar baksın ben anlamam - +1 yıl
Yanlış yerdesin komedyen olmalıymışsın, neyse bayansın uzatmak istemem olur ki yanlış bir kelime kullanırım hoş olmaz, iyi akşamlar diliyorum sana.
+1 yılÇağa ayak uydururuz birçoğumuz.
11 Yorumla
+1 yılİkisi de olmadı arafta kaldım
11 Yorumla
+1 yılGörsel çok provokatif
10 YorumlaElindeki telefonla bu siteye girip soru soruyorsun.
Sence kim kime ayak uydurmuş oldu?06 Yorumla
+1 yılŞu an 21. yy dayiz
13 Yorumla- +1 yıl
Son olduğunu kim söyledi
+1 yılBen caga
11 YorumlaArkadas caga uymus
111 Yorumla
+1 yılDurum aynen bu
10 YorumlaHayat bana uysun
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!