Bir bardak bira içmenin kime ne zararı olabilir?
Cevaplarınız için teşekkürler
Cevaplarınız için teşekkürler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dangalak dangalak cevap veren gerzekler. Son pişmanlık fayda etmeyecek bilesiniz.
Alkol neden yasak. Bunun cevabını mantık olarak bile bulamıyor olman beni sorudan bir art niyet var diye düşündürüyor olsa da ben yine de ben açıklamaya çalışacağım durumu.
Malum teknoloji çağında yaşıyoruz. İnternetten herşeyi bulmak mümkün. Google'den kana karışan 1 damla alkol ile ilgili yazı daha da net olması için deney videoları araştır. Binlerce var. Bir kaçını izle. Alkolun kandaki akyuvarları ne hale soktuğunu alkol ile vücudun dengesinin yaşamsal faaliyetlerin nasıl alt üst olduğunu göreceksin. Yaratılış gereği güçlü metabolizmalarız. Herşey anında olduğu gibi yaşamımıza tesir etmiyor evet ama bu metabolizmamızın bozulmadıgı yıpranmadıgı zarar görmediğimiz anlamına gelmez. Bunu videoları izlersen daha net anlayacak görmüş olacaksin.
Diğer bir açıdan alkol tüm kötülüklerin anasidir. Beyni beyincigi direk etkileyen bir maddedir. Sarhoşluk verir düşünce kaybı denge kaybı ve bir sürü kaybı beraberinde getirir. Başka kendin ailen ve çevrene ciddi zararlar vermene geri dönüşü telafisi olmayan şeyler yapmana sebebiyet verir. Sağlıklı bir şekilde asla yapmayacağın şeyleri yaptırır. Bilinç altını ortaya çıkartarak gerçekte sana ait olmayan seninle uyuşmayan bir kişilik ortaya çıkartır. Saymakla bitmeyen pislikleri vardır.
Bir bira demişsin. Bende bir damlasi bile insan vücudu için felaket diyorum bu noktada.
Bugün bankaları hortumlamakta hırsızlık bir ekmek calmakta. Yaşadığımiz düzenin kanunlarını biz insanlar koyuyoruz ve buna uymayani bizim adımıza devlet cezalandırıyor. Bunu sorgulamıyor yargılamiyoruz kabul ediyoruz. Peki aşikar olan düzeni bizi yaratan :devleti değil devletleri değil) tüm kainatı yaratan düzeni nizam-ı yaratanı ne ile neye göre nasıl yargılıyoruz?
“Sarhoşluk veren her şey haramdır. Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır.” (İbni Mâce, Eşribe: 10.)
Buna göre, birada % 2-8 (Yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir; bir damlası dahi haramdır.
herkes 1bardakla sınırlı kalmıyokı.hem sağlık açısından zararlı.hemde ınsan sarhoşken hertürlü hatayı yapabılır kolayca.yatmak ıstemedığı bırıyle yatabılır.kolayca kavga edebılır.bırını ıstemeden öldürebılır.eve gıdınce eşiyle kavgaedebılır.çocuğunu dövebılır.boşuna dememiş peygamber efendimiz içki kötülüklerın anasıdır dıye.
çünkü zararı yararından fazla ve insanlar aşırıya kaçıp kötülük yapabilirler içince. kaldı ki yapıyorlar, ha eğer ölçüsü belirtilse deiyosan bir bardak vs bu ölçü suistimal edilirdi. allah bir bardak serbest dese olur muydu sence
Cevap
24Cevap
Kuranda Alkol herzaman yasak degildi. Bircok ayetlerin gecerligi, diger bir Ayet tarafindan kaldirilmistir.
Islamda bu böyledir, ve Alkölü yasaklayan Allah degildir, Muhammedir tabiki ;)
Alkol ilk zamanlar helalken (bunun ayeti kuranda geciyor) sonra yasaklanmistir.
yasaklayan kişi insan olduğu için. alkolün fazlası zarar, öyleyse bir damlasını bile yasaklayalım. bazı sapık erkekler kadınların saçından etkileniyor, öyleyse kadın saçının bir telinin bile görünmesi haram. beyinlerine ulaşmaya çalıştığımızda "404 not found" yazıyor.
alkol tükettikten hemen sonra kafandan tut ayaklarına kadar her yerini dolanır . Vücut bu maddeyi yabancıladığından belirli bir yerde durmaz . Zaten vücut bunu bir süre sonra ya kusarak ya terleyerek ya da idrar yoluyla dışarı atar .
Asıl cevap ise şu , her yeri dolanan alkol geçtiği damarları tıkamaya , sıklaştırmaya başlar . Kalbe giden damarları dahil etkiler ki bunun sonucu bir zaman sonra ölüm ya da felç gibi büyük bir sorun olabilir .
Yasak olan birşeyin zararı olduğu için değil yasak olduğu için yasaktır neden aramamalı tanrı yasakladıysa yasaktır bunu kabullenmektir tüm gücün elinde olana karşı neden diye sormak saçma:) ayrıca fazlasının zarar olan şeyler helal mesela tuz şeker vs...
din yapısı itibari ile dogmatiktir ve bu tarz sorulara akılcı bir çözüm getirmeye çalışmak anlamsızdır. inanırsın, inanmazsın ya da bir kısmına inanırsın fakat sorgulayarak bir yere varamazsın. eğer ilahiyatçıların görüşlerini merak ediyorsan diyanetin sitesinde konu ile ilgili ayrıntılı açıklamaları bulabilirsin.
Allah iyiligimiz için haram kıldı . , insan vücuduna zararlı oldugu için haram kılındı . Mesela domuz eti neden haramdır : Domuzlar bütün pislikleri yiyen hayvanlardır bu pisliklerde etine etki ettigi icin haram kılınmıs yani insan vücuduna zarar verir .
Zamanında bir Doç'a sorduğum bir şey. Neymiş bir gün sahabenin bir tanesi camiye şarap içerek gelmiş, o anda ayet inmiş.
Bende güldüm.
Sana zarar verdiği için olabilir mi ? Bir bardakla başlayıp devamını getireceğin de yapacağın saçma sapan şeyler engellemek için olabilir mi ? Bi düşün bakalım. En son da ben neden içeceğim ki bir bardak bira diye de sor tamam mı ?
Hz.Muhammed Alkol bütün kötülüklerin anası demiş
Bence alkol değil cahillik bütün kötülüklerin anasıdır.
Yanlış mıyım
sonuç?
Sence senin fikrin ne?
çok nadir alkol alırım ama bence kötü bir şey.sence?
Tabi bazı suç artışlarında alkolün etkisi de büyük. Ama bence tüm kötülüklerin anası değil. Çünkü adam ayıkken de çoğu suça karışıyor.
O bir bardak diye başlıyor sonra geceni gündüzünü karıştıracak duruma kadar geliyorsun.
ben hiç gelmedim.
1 tanenin günahı yok diye biliyorum hatta faydası var kum varsa onu döküyo fazlasını içersen günah olduğu gibi zararlıdır
zevk verdiği için sanırım. zevk veren her şeyi yasaklıyor zaten. valla artıkın yeter. yatın kalkın bana dua edin, tapın. bu nedir arkadaş
1 bardak birayla alışırsın sonra gerisi gelir, alkollüyken insan ne yaptığını bilmez senin daha büyük hatalar yapmaman için yasaklanmış
Icki dinimizde haramdir tabi muslumanlar icin eger elhamdulillah diyorsak yasaktir haramdir bunun gecmisimizde cok ornekleri var arastirip okuyabilirsin
İnsanın beyni bilincinde olmuyor ve olumsuz davranışlar ve söyleyişler oluşuyor.
bir bardaktan bir şey olmaz da sarhoş olup etrafa ve kendine zarar verirsen işte o zaman işler kötüye gider.
İnsanın dusuncelerini ele geçirdiği için (Yani sarhoş edici oldugundan)
İnsanların camide allaha dua ederken dualarını karıştırması ve saçma sapan konuşmalar bu yasagı getirmiştir...
Sonuç itibariyle beyni etkileyen ve bağımlılığa neden olan bir içecek
Düsunme sıstemını bozuyor daha dun bı bardaga gıden gordum
Recep Tazyik Gazdoğan adlı şahıs , yasakladı .
Bir beni bulsa , neler edeceğim .
sen akp'li değil miydin?
düşüncelerini elinden aldığı için yasak. bir bardakla kalmıyor kimse o bakımdan
ayran insanı uyutuyo diye kendince insanları kafaya alanlar gelmişler burda alkolü savunuyorlar.ne boş insanlar var dünyada.
eksileyen kardeş yalan mı?
Şu var hristiyanlıkta bağımlılık yasakmış ama 1 bardak şarap içmek sağlığa faydalıymış :)
Göbek yapıyor diyedir belki :/
allah bazen ne yaptigini bilmiyor.
Her şeyden önce kendine zarar.
Çünkü sarhoşken herkes tanrı tribine giriyor.
Görünce kendisine ileteceğim sorunu.
amerikan oyunları bunlar
yasak olsa alkolü yaratmazdı
benzin haram değil o halde alkolde haram değil?
ne bılelım hacı beynın yuzde 2 3 kullanıoz
:))
Bizi kıskandığı için.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar