+1 yılOnu üstâd olarak arz eden yalnızca destekleyicileri olan bireyler değil, -ona paralel düşünsünler yâhut düşünmesinler- bizzat Edebiyat Ustalarıdır.
Savunularında kendimden bir parça bulduğum da olur, bulmadığım da.
Olumlu ve olumsuz mânâda fikirlerini eleştiririm.
Zekâsına ve dile olan hâkimiyetine, hislerini beyânına hayrânım.
İsterdim ki rahle-i tedrisine oturabileyim.
Bununla berâber, topluma yön veren kalemlere saygım sonsuzdur.
Ve bunu yapar iken, düşüncelerin sâhiplerine değil kendilerine odaklanmanın anlamlı olduğuna inanıyorum.
Birinde cephe alırsınız, diğerinde ders.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılNecip Fazıl bir şair bir edebiyatçı.
Sen burada onu siyasi kimliğiyle değerlendiriyorsan siyasi görüşüne katılmıyorum dersin.O bir siyasetçi değil. Herkes kadar siyasetin hem içinde hem dışında.
Nefret ediyorum diyecek yüreğe sahipsin
ama savunduğun düşüncenin arkasında duramayacak kadar korkak!
Cumhuriyet düşmanı olarak kendisini hedef seçmen de manidar. Senin kadar cahil beyinlere verilecek, öğretilecek hiç bir şey yok...
Açıktan bir cevabı bile hak etmiyorsun bayan gizli!722 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKaç kitabını okudun? Kaç şiirini şerh ettin, kitapları üstüne yazılanların hangisinden haberin var? Sağdan soldan duyduklarınla soru başlığı açmışsın. Senin fikrin ne zikrin ne belli bile değil tek bildiğin şey cumhuriyet düşmanı onu da ancak faceden duymuşsundur ergen seni!
Soran+1 yılyoo üniversite okuyorum ve araştırdımda ergenin kim olduğu belli genellikle face gibi yerlerde bu adamın sözlerini ergenler paylaşır ve sever
Cevap sahibi+1 yılKurduğun cümlelerden belli derin kültürün ve muhteşem altyapın!
Hele de şair hakkında atıp tutarken gişzlenmeden yazacak kadar kendine güvenin yok. Çünkü bilgin yok ilmin yok. Kuru laf salatasıyla olmuyor bu işler. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp, öğretirim ders saatimde gel!
Soran+1 yılsende gizlisin bu arada ben öğretmen olucam gel ben sana ders veriyim
Cevap sahibi+1 yılGelsin de edebiyat dersi vereyim dedim haksız mıyım :))
Soran+1 yılyazık öğretmenlik sana mı kaldı
Cevap sahibi+1 yılsenin gibileri kim eğitecek bu cahil beyinlerinizi kim temizleyecek ? doğruyu kim gösterecek ?
Sen sorunda art niyetsiz ve samimi olsan bu biçimde sormazsın. Nasıl bir şairdir dersin bilenler de gelir cevap verir. Senin niyetin temiz olsa gizliden yazmazsın. Sadece gülüyorum cahillik kötü bir şey ama dersime gelip edebiyatı ve şairi dinleyebilirsin. Eğitim şart!
Soran+1 yılanlamadın galiba ben eğitim fakültesi okuyorum zaten üzüldüm şimdi bu zihniyette bir meslektaşım varmış
Cevap sahibi+1 yılKurşun boş ver canım. Bu cahil kızımız eğitim fak. okuyormuş yazıktır üstüne gitmeyelim daha okuyacak öğrenecek bu ablası gibi meslekte 12 yılını dolduracak o zaman şartlar eşit olur.
Bu zihniyet dediğin hangi zihniyet ? Sen neyi savunuyor neyi reddediyorsun ?Kendin biliyor musun acaba. Sana son sözüm OKU OKU OKU. Güzelim kelimelerimi daha fazla ziyan etmeyeyim en kısa zamanda aydınlanman dileğiyle
Soran+1 yılben burda Atatürkü ve Cumhuriyeti savunuyorum soru amacımda buydu
Cevap sahibi+1 yılO zaman doğru savun ! sen sanıyor musun ki N:F ye laf söyletmeyen ben Atam'a söyletirim ? Elmalarla armutları karıştırmayacaksın. Hepimiz Cumhuriyetin savunucularıyız ama bunu bir şaire atılan iftiralarla, yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle değil somut ve reel gerçeklerle yapacaksın. İyi niyetine kötü emellerle ulaşmayacaksın.
Soran+1 yılgayet doğru savundum sadece amacı farklı olanlar yüzünden konu buralara geldi
Cevap sahibi+1 yılSoruyu sorma biçimin bile hatalı. Sakin bir biçimde durup bakarsan anlarsın zaten. Az önce şairle kavga etmiş de o hırsla gelip burada başlık açmış gibisin. Söylenecek çok şey olmasına rağmen "ne kadar söylersen söyle karşıdakinin anladığı kadarsın" felsefem nedeniyle susuyorum. Araştır öğren ama doğru kaynaklardan kolay gelsin
Soran+1 yılbir arkadaşımla tartıştım bu konu yüzünden ve sordum
- +1 yıl
Hıhı :) sen kendini böyle avut ama ben necip fazılı hep çok seveceğim
Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. bu ülkede herkes cumhuriyet aşığı değil arkadaşım bu ülkenin yarısı cumhuriyeti seviyosa yarısı sevmiyo yarısı mustafa kemali seviyosa yarısından fazlası emin ol fazlası diyorum sevmiyo necip fazılı ben de severimde o yazdığın söz necip fazılın değil kaleminden değil hiçbir kanıt yok facede okuduğun şeyleri burda satma
36 Yorumla
Soran+1 yılyunus emreyi severim zihniyetimde hep aynı atatürkçü öğretmen yeni nesil bizim eserimiz olucak
Soran+1 yılsen düşünebildiğine göre onlarda uçuyordur
Soran+1 yılkusura bakma seviyemiz aynı değil o yüzden anlaşamıyoruz daha fazla yazmıyıcam
Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı. Ben o adamın Cumhuriyet düşmanı olduğunu düşünmüyorum. İftira bence
05 Yorumla
Soran+1 yılöyle ya iftira değil
Soran+1 yılneresi güzel be :))
Soran+1 yıl:))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılmani gibi şiirleri.. bir de uuu çok iyi diye paylaşanlar var ki, sorma gitsin.
pek bir seveni var.
bana sorsan kendi vicadanını rahatlatmak adına dine dönmüş üçkağıtçı birinin teki.22 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum
- +1 yıl
ben değil dokunmatik telefon sibelllll (nickindeki manasız l harflerinden eksik yazmış olabilirim. kusura bakma bu arada.)
Diğer konusunda 377 cevap paylaştı. Açıkcası bende sevmiyorum .
Gerikafalı , g.t kılı bir adam :D
Sorry biraz ayıp oldu , öhm öhm *.*43 Yorumla
Soran+1 yılsüpersin :)
- +1 yıl
Soran akıllı (!), Madem Üstâd hakkında zaten bir fikir sahibisin, ne diye gelip burada soru soruyorsun onun hakkında? Gelmiş bir de hakaret ediyor
+1 yılCumhuriyetten kasit medeniyet ise eger . M. Akif de dusman onuda mi sevmeyelim . Ben ustad derin necip fazil a cunku adamin dunya degerlerine ilgisi yok bizlerden farkli olarak . Biz hersey dunya deriz .
38 Yorumla
Soran+1 yılmehmet akif atatürk düşmanı değildi ama istiklal marşını yazan bir şairle bu adamı aynı kefeye koyamazsın
- +1 yıl
Tam aksine ataturk dusmani bir insandi ve sefalet icinde yasadi iyi arastir . Hatta ilk basta istiklal marsi olarak onun siiri secilmeyecek tarzi biseyler olmus . Ac kadir misiroglunu dinle . Adamda belgeleriyle mevcut .
- +1 yıl
Ve sunu unutma tam manasiyla bilgili tarih ogretmenlerinin cogunlugu ataturk u sevmez . Bu da garip bie gercek . Sebebini hic arastirmadim . Ben notr um .
Soran+1 yılaksine tarih öğretmenleri atatürkü sever ben öyle gördüm
- +1 yıl
Okul icinde ve seven insanlarin yaninda evet .d cunku bilindigi uzre ulkemizde hala ataturk u koruma kanunu mevcut ve bisey soylemek suc . Hissedilenler ve yapilanlar arasinda cok fark oluyo .
Soran+1 yılalakası yok sevmeyen heryerde söylüyor artık bir bağlayıcılığı kalmadı o kanunun bence
- +1 yıl
Mahkemeye delil ile goster bak bakalim var mi yok mu .d
- +1 yıl
Ama kaynaklarinda gercekten buyuk bir yanlislik var nfk diye yazdigin seyler nfk nin degil .d
en çok şu sözü hoşuma gidiyor link
912 Yorumla
Soran+1 yılatatürk düşmanı mısın
Soran+1 yıliyi kardeş katlini serbest bırakmış birine ata demeye devam et
Soran+1 yılhaklı kılmıyor yine de
Soran+1 yıltipim değilsin malesef anlaşamayız hemde sizi yapalım aranızı fikirler aynı
Soran+1 yılbişey söyliyim mi bu kız senden hoşlanıyor ilgi çekmeye çalışıyor benim üzerimden :)
Soran+1 yılben kavgadan çekiliyorum ona verdim seni :D
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Üstaddır. Cumhuriyet düşmanı da değildir. Necip Fazıl'a laf eden beyinsizinde ta kendisidir. Açın bir eserlerini okuyun.
62 Yorumla
Soran+1 yılatatürk e hakaret ettiği şiirini oku istersen
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazdığı şiirleri eleştirmek benim haddim değil, Türkçe'yi bu denli duru ve güzel kullanan şair pek az. Bir insan hem Nazım'ı hem de Necip'i sevebilir bence, ideolojik görüşler sanat bakışımızı köreltmemeli. Arthur Rimbaud mesela, çok güçlü bir şairdir; ancak köle ticaretinden eş cinselliğe her halt var adamda. Bilmiyorum, sanata biraz da saf sanat gözüyle bakmak gerekir.
Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın;
Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın!..22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğiniz insan emin olun düşüncelerini bu kadar saçma sapan dile getirebilecek yüzeysellikte değil. Üstüne araştırma yaparım ve Necip Fazıl söylemediyse hakkını yediğin için özür dilersin, uygun mudur? Ayıp çünkü, kuru iftiradan saklasın. Aynı şey Nazım Hikmet düşmanları tarafından Nazım'a da yapılıyor, saçma sapan şiirlerin ve sözlerin altına imzası atılıyor. Buyurun gelin, araştıralım...
Cevap sahibi+1 yılKendisinin vasiyetinde şöyle bir şey geçer:
' En büyük korkularımdan biri, nice müellifin başına geldiği gibi, ölümümden sonraki tahriflerdir. '
Yazık.
+1 yılKmse öğretmemişti sevgiyi,
Nefreti, senden öğrendim.
Bir çocuğun ilk haykırışı gibi,
Bir çığlık attı kalbim,
İşte
O gece,
Nefrete
Doğan bendim.
Bendim o gece nefrete doğan...
Ve bir zamanlar ne kadar sevdiğim,
Gözlerine hiç acımayarak
Seni içimden kovan bendim.
Artık benden özlemin şiirini değil,
Artık benden sevginin şiirini değil,
Nefreti dinlersin bu yeminim.
Zilli tefi ve düdüklü testisi gibi Eyüp'ün,
Hem eski hem yeni bir oyuncak kalbimde,
Sana olan kinim.00 Yorumlanecip fazıldan değil ama onu vatan sever gösterip nazımı düşman belliyenden nefret ederim.Nazım kurtuluş savaşını övmüş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e bile şiir yazmış iken vatan haini oldu bu topraklarda büyük doğu dergisinde Ülkemizi amerikan cosunun bacakları arasında raks eden bir fahişeye benzeten fazıl ise başa taç oldu. İkisinide sanatıyla değerlendirip severim orası ayrı ama.
02 Yorumlaallah bilir hc bir eserini okumadın burda laf yapıyosun . necip fazılı seviyorum en cok sevdigim sözü ey kul gel etme kıl namazını sonra kılarız diyenin dun kıldıkk namazını ..
41 Yorumla- +1 yıl
HELAL 😀😀😀👍👍👍
+1 yılDincilerin yerlere göklere sığdıramadığı sıradan bir şair. Şiirleri aşırı derecede sıkıcıdır. Önceleri ayyaş ve kumarbazdı. İçkiyi bırakmıştır ama kumarı bırakamamıştır.
12 Yorumla- +1 yıl
Nah sıradan
- +1 yıl
Her pisliği bırakmıştır. Filozof Olabilecek Bir adamdır. Benim gözümde Mevlanadan da Yunus Emreden de İmamı Gazaliden de Ve daha nicelerinden de Daha Yüksektedir.
Anlama kıtlığın olduğunu düşünerek yorumunu acizane sayıyorum.
55 Yorumla- +1 yıl
+1 kardeşim haklısın
- +1 yıl
Bu mehmet akif ersoy asli
Avrupa insani mi medeni ne dep var ne haya ciril ciplak bedeni
Eger medeniyet dedigin soymaksa bedeni desenize hayvanlar bizden daha medeni - +1 yıl
i10 messi o mehmet akif in sözü yalnız 😉
Gizli Üye(36-45)+1 yılyobaz şairmiş yazılanlara göre , şu dört parmağı seven kitle bunu da seviyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılaynen gericiler
- +1 yıl
Senin gibiler anlamaz bozuk sevdamızdan
- +1 yıl
Bizim sevdamızdan
- +1 yıl
"Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim;gündüzler size kalsın, verin karanlıkları. ". Diyen bir adam gerici ve yobaz ha.
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Cahil Cahil Konusma Bu söz NFK ait değil Çünku bende arastırdım hıcbır kıtapta bulmadım bılıp bılmedne konusma..
35 Yorumla
Soran+1 yılyobazlara sinirlendim sizin gibi
- +1 yıl
Necip Fazıl ın "bu ülkede biri size yoba z diyorsa emin olun ki doğru yoldasınız" diye bir sözü var
+1 yılseverim sonuçta kendini davasına adamış birisi dava adamı
zamanında siz gibiydi o cumhuriyet aşıgı sonradan yüzünüz oyunlarınız ortaya cıkınca adam cephe aldı size ondan bu sevmeme sebebiniz20 Yorumla
+1 yılhangi eserlerini okudun ve nefret etmeye karar verdin merak ettim yani
12 Yorumla
Soran+1 yılhayatını okudum sözleri falan ayrı bir sebep oldu
- +1 yıl
Kısakürek düşmanına sesleniyorumm namaz kılın demesi mi rahatsız etti seni
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ey bir aiIeye biIe hükmedemeyen iIerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici?
Bu sözde sen ve snın gıbı cumhurıyetçılere.60 Yorumla
+1 yılben severım sevmeyen de saygı duysa fena olmaz bence
54 Yorumla
Soran+1 yılduyamam saygı falan
- +1 yıl
saygım var duyma
- +1 yıl
severım dedım yanlıs okudun bacım
- +1 yıl
pardon kusura bakma
emin ol oda seni sevmiyordur Birde adamın geçmişi önemli değil önemli olan nasıl bir gelecek inşaa edişi .Benim geçmişim çöplük tür Çöpü de ya kedi ya köpek karıştırır N.F.K
30 YorumlaÜstad ı seviyorum!
Sen sinir olmaya devam edebilirsin :)51 Yorumla- +1 yıl
Hele ben çoook seviyorum Necip Fazıl üstadı 😊
- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası bende sevmiyorum. Bi Nazım Hikmet değil.
36 Yorumla
Soran+1 yılbencede
- +1 yıl
bir gün nazım hikmetle necip fazıl birlikte yolculuk yaparlar
ramazan ayıdır necip Fazıl oruc tutar
Nazım hikmet se oruc tutmamıştır
yolda zayıf bir inek görürler Nazım hikmet derki bak
Necip bu inek pek zayıflamış kemikleri görünüyor oruc tutmuş sanırım der
Necip fazıl da yapıştırır cevabı
Nazım bilmez misin hayvanlar oruc tutmaz
- +1 yıl
Bana farkmaz. İstediğini desin. Ben aykırı insanları severim. Neyzen Tevfik mesela. Ama NFK'ye saygı duyarım orası ayrı. Ama sevmiyorum.
- +1 yıl
oruç tutmamak hayvanlık mı oluyor? Diğer bütün insanlık hayvan mı oluyor? E ama hani hoşgörü dini? Hayalerimi yıktın,ümitlerimi kırdın resmen.
- +1 yıl
@GökyüzüKrallığı helallllllll 😀👍😀👍
çok zeki ve nokta atışı yapan bir insan döneminin en önemli edebiyatçılarından birisi cumhuriyet düşmanı olması beni pek ilgilendirmiyor.
10 Yorumla
+1 yılnecıp fazıl kısakuregın tenınden bıze ne..nıye nefret edelım tenınden
13 Yorumla
Soran+1 yıloff doğru düzgün cevap vericeksen ver saçmalama
O söz Necip Fazıl'a ait değil, birazcık araştırsan, ya da o saksı niyetine taşıdığın kafanı azıcık kullansan anlardın.
Kendin demişsin karısı açıktı diye.00 Yorumla
+1 yılDünya'daki Gelmiş geçmiş En iyi şair, Üstad gibi Üstaddır.
Sizin gibilere de bir tane sözü vardır :
Bana çağdışı diyorlarmış. Ne büyük bir onur! Ben bu çağın dışında kalmayayım da, içinde mi boğulayım...00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnefret etmiyorum ama düşüncelerini de bilmiyorum. biraz muhafazakar bildiğim kadarıyla
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeri kafalı ,bağnaz gereksiz bir adam
43 Yorumla
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
Ben ce sevmeseniz bile saygı duyun
- +1 yıl
Bu sevdadan anlamayanlara gereksiz gelebilir sevdamız
Diğer konusunda 803 cevap paylaştı. Nefret etmiyorum sadece sevmiyorum.
20 YorumlaBen varım!
26 Yorumla
Soran+1 yılsevdim seni :)
Soran+1 yıl:D :D
Soran+1 yılaman eksilesinler hepsi yobaz :))
Evet30 Yorumlaiyi bir şair
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayır bir zorum yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım