Allahın hic bir ismine cinsiyet atfedilemez o yuzden isin bilincinde olan basina abd kelimesini koymustur. İnsanlar erkek cocuklarina Allahin isimlerini koyarak bunun boyle oldugu algisini yaratmistir. Ornegin kiz cocuklarina nur ismini yaygin olarak kullanmislar , ama nur ne erkek ismidir ne kadin ismidir. Melekler nurdan yaratilmistir ve cinsiyetleri yoktur.
benim adım abdülkadir. herşeye gücü yeten , kudret sahibi olan allahın kulu demek.. ama tutupta narin bir kız çocuğuna böyle bir isim de verilmez yani.
kaba durur. ama bak altta bir yorum gördüm sonuna e eki getirilerek bazı isimler koyuluyor. rahime , melike , azize , alime , nur , nuriye , aklıma gelenler bunlar. tam bu konunun ilmine sahip değilim yalnışım varsa affola tabi..
Bacim bu isimlerin toplamı esma ül husna kız ismi de var. Tövbe haşa. Allahın isimleri anlam taşıyor mesela "Et tevvâb Allahın tövbeleri kabul eden olduğunu anlatıyor" yani bu şekilde ama ınsanlarin bu isimleri erkeğe kıza vermesi bu güzel isimleri cinsiyet olarak siniflandırmaz.
Çünkü arabça da olan yapısı erkekler için kullanılan kelimeye göre. Farkında isen rahime melike kerime vb isimler kadınlara konur. Buda arabça da kadınlar için çevirirken böyle yapılıyor
Kız ismide var bak: en-Nur ama arapçada bunların anlamları var yani sadece Allah'ın ismi olarak kullanılmıyor sıfat zaten bunlar bak mesela halim insan sıfatı olarak kullanılınca yumuşak huylu demek
Bilmem ki. Mesela Allah'ın ismini taşıyan bir peygamber de yok. Yine peygamberlerden oğullarından Allah'ın ismini taşıyan yok bildiğim kadarıyla. İnsanlar daha sonraları bu isimleri vermiş ama Allah'ın isimlerini insanlara vermek de uygun değilmiş. Mesela ''Samet'' yerine ''Abdüssamet'' ismini vermeliymişsin.
Onlar hepiniz köle hepiniz cariye hizmet etmekle sorumlu kişiler olarak yaratılmışsiniz. bakara suresi 223. ayet: "kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. allah'a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin."
Burada bu gezegende bu soruya mantıklı bir cevap veren kim çıkarsa ben hesabımı sileceğim :D Allah'ın cinsiyeti yoktur ama bütün isimleri erkektir :) Ben de yedim
allahın ismi esma ı hüsna dır 99 dur her birinin anlamı farklıdır, bunlar bizler yokken de vardı erkek kız olayı degil olay , en güzel isimler ALLAH ın isimleriyle başlar ne dilegin varsa çekersen zikredersen allah kabul eder
En İyi Cevaplar