Sudan çıkmış balık gibiyim?

Önce şunu söylemek istiyorum lütfen dalga geçecekler yazmasın çünkü bu konu benim için çok hassas. Arkadaşlar sorun şuki ailemin tek çocuğuyum. Ailemin iş amacıyla bir sene şehir dışında kalması gerekiyor. Evde yardımcımız vardı. Temizliği, yemeği o yapardı geçen seneye kadar. Sorun şu tek başıma nasıl kalacağımı bilniyorum. Ev nasıl tutulur, kira nasıl verilir emlakçı nereden bulunur işte tapu olayları nasıl yapılır? Fatura nasıl ödenir evin faturaları? Beyaz eşya veya mobilya alırken ödeme basıl olur taksitlemi diyoruz kartla aylık ödememi var? Ehliyet nasıl alacağım? SGK tam nasıl oluyor yani devlet hastanesine gitmek için ne yapmam gerekiyor. Önceden özel sigortam vardı ben SGK lımıyım aynı zamanda? İşe başvururken ilanlara nereden bakacağım kariyer net linkedln vs dışında? Bu net brüt maaş kadro kadrosuzluk nedir? Pasaport nasıl çıkarılıyor? Bu soruları google dada uzun uzun arayacağım tabiki ama buradanda sormak istedim önce. Vize olan ülkelere gitmek için Ankarada nereye gitmek lazım. Bütün bunları yaparken aylık elime 2500 TL geçebilecek sadece. Şu an çalışmıyorum öğrenciyim. Aileme yük olmak istemediğimden ben kendi başıma kalırım dedim. Biraz aydınlatırmısınız? Çok uzun ise yazmak mesajda atabilirim
Sudan çıkmış balık gibiyim?