Iki tane Sultan Papağanı alacağım fakat Kafesin Boyutun da biraz endişelerim var. Resim de gördüğünüz Kafesin Ölçüleri yazıyor, Kafes daha mı büyük olmalı, böyle iyi mi yoksa biraz daha küçük olsa olur mu? şimdiden teşekkürler.
Sultan papağanı almak istiyorum kafes seçimin de yardımcı olabilecek olan var mı?
Hayır gorseldeki kafes kesinlikle sultan papağanı için uygun değil. netten dayanağı papağan kafesi modellerini arattir.45-45-60 buna yakın genişlik uzunluk ölçüleri olan bir model al. kafesin teli enlemesine olan ve üstü açılır model al. aslinda hagen vision markasında da sultana uygun modeller var. iki tane de sultan alma asla evcil olmaz. tek al yavru ve erkek olsun kısa sürede alışır. disi sultan konuşmaz ona göre. bende Jako var o attığın kafese benzer kafeste besliyorum..
Ama bana söykedikleri kafes modeli ve ölçüleri buna benzer bişeydi normal kafes dememişlerdi.. ve benim almak istediğim papağanın eşi var zaten yalnız olursa davranış bozukluğu olur demişlerdi bana
Papağan alma gayen kafeste dursun ise çift al. alissin evin bireyi gibi olsun konuşsun istiyorsan yavru erkek al. ben yıllardır papağan besliyorum. o ölçülerdeki kafeste asla olmaz. gerek te yok. fiyat olarak ta o modeller 800-1000 TL arası. dayang modellerine bir bak...
Papağani içine koyduğunda küçük olmadığını görürsün. zihninde küçük gibi gelebilir ama idealdir. cift alma tek erkek yavru al. çift çok ses çıkarır bir haftada pişman olursun. tecrübe ile sabittir..
Onlar bakamamış o zaman çünkü hayvana iyi bakarsan aman nasıl olsa kuş diyip küçücük kafese sıkıştırıp önüne sadece yemeğini ve suyunu koymazsan gayet de sağlıklı yaşayabilirler diye düşünüyorum. :)
Ama insanlar talep ettiği için tekrar getiriyorlar bal sen o papağanı atıcaksın onun yerine adam satmak için yenisini getirecek sen almasan bir kuş doğada kalıcak
En İyi Cevaplar