Merhabalar , akşamınız güzel olsun. Neden zikir çekerken belli bir rakamla çekiyoruz? Mesela 4444 Salatı Tefriciye Duası. Kim belirliyor bu zikir sayılarını? Dinde hükmü nedir?
Bence sayı olayı mezheplerin şehlerin şıhların ortaya koydugu bir olaydır. Yani aslı yoktur. Siz içinizden nasıl geçerse o kadar çok zikir edin. Kabul edicek olan Allah C. C dur. Sadece benim bildiğim genelde tek sayı hükmüdür. Çift rakamlar hakkında pek uygun gorusler yoktur. Gercek bir bilgi ancak din aliminden müftüden ya da Nihat Hatipoğlu Mustafa Karatas gibi prof. lardan alınabilir gibi geliyor. Allah kabul etsin duanızı zikrinizi😊
Benim alkol olayımın öncesini bilseydiniz İnanın herseye sasırdınız Kimse bilmez kimsenin içindeki Allah korkusunu. Ben umreye bile gittim İster inanın ister inanmayın. Ben son 3 senede cok sey yasadım. bir cok sey beni yıprattı Alkol olayı biraz uyku duzensizligini gidermek için
Ayrica dini bilgiler proflerden alinir diyorsun ama inandigin dinin peygamberi okuma yazma bilmiyordu sahabeleri bilmiyordu. Bu yuzden onlara ummi dendi yani cahil demek bu arapcada. Diploma hicbir zaman bazi seylerin üstünü yapmaz insani. Bunu da ogrenmeni tavsiye ediyorum. Nefsinle degil takvanla konus. 👍
@Sananeloji Ben Proflar üstündür diye bir kelime kullanmadım. Kaldı ki Allah C. C Peygamberimize İlk Sureyi Cebrail A. S ile gönderdi. İkra dır Anlamı Oku!! Seni Yaradan Rabbinin Adıyla Hikmetiyle Oku Dendi.(Google İkra Diye Yazabilirsiniz) Ayrıca benden sizede bir tavsiye okumadan anlamadan yorum yapmayın !!! Siz okudugunuzu tekrardan okuyun. İnsanları eleştirmek sizede düşmedi. Peygamber efendim cahil ummi olabilir Lakin siz bir Peygamberin cahilliğini konusabilecek kadar kabasınız. Nefsimle hareket etmedim bilmişlikte taslamadım. Bana tas atmak icin yorum yapıyorsanız siz taslarınızını kendinize saklayın.
Örneğin bazı zikirler vardır bunun sayısını Peygamber efendimiz hadislerinde belirtmiştir bunlar belli başlı zikirlerdir. Hadislerde ‘şu kadar’ şeklinde bir sayı veriliyorsa o sayı esas alınmalıdır. Bunun dışında bağlayıcı bir sayı yoktur zikirde.
Daha once denenmis oluyor kimisi. Ama zikirde sayi olmaz. Sayilmamalidir. Allahi zikrederken 2 daha diyim sonra zikrimi bitireyim demek biraz garip olmaz mi sence? Gun icinde surekli zikir halinde olunmali her isi yaparken
Zikiri veren erenler sende tamamlanması gereken esmaya göre bunu belirler. Wsma dediğimiz şeyler aslında ilahi birer titreşimdir. Her insanın gönül kapılarının rezonansı farklıdır. Erenler verdikleri zikir ile aslında seni bu rezonansa çıkarırlar ve açılması gereken kapılar açılır. Sayı bu yüzden önemlidir.
dinen bazı sayıların sırları vardır. mesela 3 kere yıkanan temiz olur 5 kere okunan unutulmaz derler ezberleyeceğin şeyi 5in katlarıyla oku unutmazsın. burda da bir hikmet vardırda ben bilmiyorum
Arkadaşım sayı önemlidir. Sayı. kilit acar. Cübbeli hocanın bu konuda konuşmaları var Oradan. dinleyebilirsin.. Mesela. Nakşibendi tarikati baslangic 5000 ismi celal Ve hafi seklindedir
Bilgi sahibi diilim yani kaynak gösterecek Durumda diilim. bos idda yapmam. Alimler. dinde sunnette yeri olmayan birşeyi Asla yapamazlar.. Nakşibendi tarikatı sunnete uygundur
Sayıların önemi yok. Belli bir sayı sünnetle de sabitlenmiş değil. Ama şu kadar sayı ile şöyle söylemek şuna faydası oldu siye biri söylüyor ve bunun size de faydası olacağı konusunda öneri de bulunuyor sadece. İster on ister bin sana kalmış.
Zikirde asla belli bir sayı olmaz, zikredeni teşvik amaçlı yüksek ve akılda kalır sayılar verilmiştir. Yoksa Allah'a giden yolda sayılar belirleyici olamaz, ne kadar ekmek o kadar köfte misali.
Aslında sayının bir önemi yok. İçtenlikle edilen her dua, her ibadet kabul edilebilir. Bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterir. Allah bilir en iyisini.
Anahtarın dişleri gibidir eksik olsa açmaz fazla olsa açmaz. Havas alimleri sayının muhafaza edilmesi durumunda aninda etki gösterdiğini iletmislerdir.
annem de çok iddialıdır mercimek çorbasına.. harika yaparım dedi.. hatta benim elime su bile dökemez dedi (ama bunu söyleme sakın ayıp olur diye de ekledi).. :D
@Alparslannnnnn zikir dediğin şekil ile yok. Babam imamlık yetkisine sahip biri, amcam eski müftü ve Marmara ilahiyattan emekli prof. Sence saçmalıyor olabilir miyim?
Olabilirsin. Hazreti Nuh un oğlu iman etmemişti. Alimden zalim, zalimden alim doğar. Hala saçmalamaya devam ediyorsun yani. Baban müftü diye sende müftü olmazsın.
En İyi Cevaplar