Açık Hat kullanıyorum, Nasıl kurtulurum?

Yaklaşık 9 yıl önce 17 yaşındayken yaşım hat çıkarmaya yetmediği için açık hat aldım.9 yıldır hattı kullanıyorum Türk Telekom hat. Hat faturasız olduğu için sorun olmuyordu. Neyse 6 ay önce Türk Telekomdan kampanya mesajı geldi faturalıya geçmek ister misiniz gibi. Bende kampanyayı cazip bulup evet yazıp gönderdim. Ve hattım faturalı oldu 12 ay taahhütlü. Normal şartlarda hat sahibi olmadığım için bayiden falan asla geçemiyorum. Bu tarz bir mesajla geçtim. Tabi taahhüt olduğundan haberim yoktu. neyse hem kendı üzerime olmadığı için hem vodafone daha cazip geldiği için yeni bir hat aldım kendi üzerime. Sonra mail geldi sayın xxx xxx ödenmemiş 3 dönem borcunuz vardır 180 lira. Taahhütlü olduğu için borç birikmiş. Tabi hat sahibini tanımıyorum. Musteri hizmetlerini arayıp hat sahibi değilim ama ben kullanıyordum.180 lirayı ödeyip taahhüt un kaldırılmasını ve hattın kapatılmasını istiyorum. Hattı kullanan kişinin mağdur olmaması için dedim. Onlarda hat sahibi olmadıgım için kapatmaya canlarını söylediler. Bende sinir oldum ödememeyi düşünüyorum. Bütün bankalarda olsun sitelerde olsun kullandığım numaraydı. Hat sahibine muhtemelen icra belgesi gidecek. Şikayetçi olduğu durumda ben suçlu bulunur muyum? Yoksa hattı veren bayi mi suçlanır. Bilgisi olan lütfen bilgilendirsin.
Güncellemeler
+1 yıl
Operatörler de falan çalışan varsa lütfen yardımcı olsun. Bu arada hatırladığım kadarıyla bayiden değil böyle telefoncudan falan aldım sanırım. Aldığım yer el altı boktan şeyler satan bir telefncuydu
Açık Hat kullanıyorum, Nasıl kurtulurum?