Birşeyi fark ettim de sanki hiç kimsenin umrunda değilmiş gibi geleceği, herkesin derdi, ya sevgilisiyle ya da sevgilisi olmasını istediği kişiyle. Belirli yaş aralıklarında olan kişilerin daha gerçekçi daha faydalı çabalar içinde olmaları gerekmez mi? Geleceğe daha iyi hazırlanmak için, aynı yolardan geçmiş kişilerin deneyimlerini irdelemeleri? Kariyerleri için çizdikleri yolda karşılarına çıkabilecek engellere karşı hazırlıklar yapmaları beklenmez mi? Sizler ne düşünüyorsunuz? Aramızda vizyon ve misyon sahibi kişiler var mı? Türkiye koşullarını kariyer planlarımız ve geleceğimiz için değerlendirelim bu başlıkta :)
Cevabın nedir?
fazlasıyla gelecegımden kaygılıyım tırnaklarımla kazıya kazıya belkıde ülkemin en iyi okullarından birisini kazandım kendımı gelıstırmek ıyı bır ıs bulmak aılemın omuzlarından yukumu almak hayatıma basarıyla yön vermek en buyuk hayallerımden bırıyken asık oldum hedeflerım gene aynı ama sevgilimde fazlasıyla umrumda çünkü benımle aynı kafa yapısında ve aynı zamanda hergün bana yenı bırseyler ögreten benım gelısımıme katkı sağlayan bır ınsan ,aldığım cogu kararda danısdıgım bır yol gösterici aynı zamanda o yuzden bana göre sevgılımde karıyerımde benım ıcın ön planda ve eş zamanlı olarak ilerliyorlar ikiside bırbırının önune henüz gecmeyı basaramadılar bu yuzden ıkısıde fazlasıyla umrumda...
Zaten ben yeterınce akılı ve matıklı kararlar alırsam karıyerımıde sevdıgım ınsanıda es zamanlı olarak geleceğime tasıyabılecegımı dusunuyorum mantıklı bir birey zaten sırtını sevdıgıne yaslayarak gelecegını kurtaramayacagının farkında olur kendısıne yakın fıkırlere sahip insanı yüregiylede aklıylada sever o çift bırbırıyle çatısmadanda karıyerlerlerınede yön verır bırbırının gelecegıne huzurlada ısık tutar,gelecegıyle ılgılı kararsızlıklarındada bırbırlerıne harita olur diye dusunuyorum...11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle çok haklısın.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanların sevgililerini düşünmek gibi önemli bi durumları varken hiiç geleceklerini düşünürler miii? Zaten sevgilileri onları bütün ömür sevecek kariyere ne gerek var :))
-O sevgili bir gün gittiğinde sen yine kendi başına kalır kafanı duvarlara vurursun. Elinde fırsat varken okumak yerine neden boşa kürek çekesin ki? Sevgilin vardır bu doğal bişey benimde var ama ben onu geleceğimden önde tutmuyorum. Bu onu sevmediğim anlamına gelmez. Elbette seviyorum ama ilk olarak kendini düşünmelisin. Ve unutulmamalı ki tam anlamıyla sadece mesleğini eline alıp kimseye muhtaç olmadığında özgür bir kadın olabilirsin!
Ben şuan geleceğim için çabalıyorum tek hayalim İngilizce Öğretmenliği Allah nasip ederse :)26 Yorumla- +1 yıl
Gelip geçici şeyler için insanların hayatlarını şekillendirecek önemli anlara hazırlıksız yakalanmaları çok ilginç. Sanırım başka hiçbir ülke yoktur ki: sevgili bulmak için-yeni arkadaşlar kazanmak için kursa yazıl,dershaneye git,üniversiteye başla gibi garip ilgili yerleri amacı dışında kullanmaya yönelik yönlendirmeler yapılmasın :) Şuan burada bir çok kişi farkında değil fark yaratmaları gerektiklerinin okul bitince işsizler ordusunda yerlerini alacaklar. Umarım kavuşursun istediğin geleceğe.
- +1 yıl
diğer ülkelerde insanlar birbirinden haberdar bile değil herkes kendi havasında. burda da tanımadığın insanlar hakkında bile yorum yapabiliyorsun. kimin ne yaptığı hakkında falan filan. Başka hiç bir ülkede böyle bi saçmalık yok işte biz bu yüzden kalkınamıyoruz hala diğer devletlerden gerideyiz. Sebep insanlarımızın ki insan demeye de bin şahit lazım neyse. milletimizin geri kafalılığından kaynaklanıyor.
- +1 yıl
İşin çok vahim tarafları var ki insanlar burada yapılan yorumlar doğrultusunda ilişkilerine yön veriyor,davranışlarını değiştiriyorlar,olmadıkları birine dönüyorlar,olmadıkları gibi davranmaya başlayarak kişiliklerini kaybediyorlar yavaşyavaş.Ebette bir ürün alacaksındır,yada bir yere gideceksindir,bir kitap okuyacaksındır benzer eylemi gerçekleştirmiş ve bir hoşnutluk kazanmış kişilerin fikirlerini almak mantıklı olur ama insan ilişkilerinde burada yorumlara,yönlendirmelere göre davrananlar var
- +1 yıl
bende geçen bi soru sormuştum sevgilimin kıskançlığıyla ilgili sadece insanların fikirlerini almak istedim ama ayrıl hemen diyecek kadar boş insanlar çıktı içlerinden :)
- +1 yıl
beklenmedik bir durum değil bence, burada çok rahat koca boşayanlar var: yani demek istediğim okuyunca bir çok konuyu ne kadar gerçek dışı ve ütopik olduğu anlaşılıyor yorumlarda yapılması istenilenlerin bu yüzdendir ki belki bazı kişiler ya gizli cevaplıyor ya gizli soruyor başka bir yerde yazdıklarıyla tezat oluşturmamak için. Geçen zaman hayıflanmalara vesile olacak, keşke birşeyler yapılabilse insanlar olgun ve gerçekçi davranışlar sergileyebilseler.
- +1 yıl
25 30 yaşlarına gelipte hala olgunlaşamayan bi insandan gerçekleri anlamasını bekleyemeyiz.
18-23 arasındaki gençler, üniversite çağında olan gençlerimiz. Tabiki sevgili, aşk, eğlence çemberinde dolanacaklar.Çünkü hayatı yeni tanıyorlar, o zamana kadar ne biliyorlar ki. Herşey onlara yeni geliyor,hayalleri çok ve kendilerini sürekli yeni ortamlara sokmaya çalışırlar.Normal bu durumlar, olması gereken bu çünkü.Bende üniversitede öyleydim ve hiçte pişman değilim.En güzel günlerim hatırlarım 2-3 sınıftı. Saf duygularımız vardı ve umutlarımız Everest tepesine vuruyordu.
Gençler, tecrübeleri ya görerek ya da kendileri de tecrübe ederek kazanırlar. Kolay gelmiyor insan hiçbir mevkiye. Yaş kemale erince anlıyorsunuz bu hayatta nelerin kıymetli olduğunu. Aile,sevgi ve kendi ayaklarının üzerinde durabilme üçgeni çok önemli.
Ben her zaman vizyona sahiptim ama istediklerimi yapacak maddi durumum yoktu.Şimdi çok şükür kazancım yerinde. Artık dilimi geliştirip, doktora yapıp kendimi geliştirebilirim. İleride ticarete atılmak için de hesaplarım var. İnsanın her zaman beklentileri çok olmalı, asla azla yetinmemeli. İleride çocuklarım iş bulma derdinde olmamalı, benim gibi kpss ile atama beklememeli ve hayatını iyi kurabilmeli.13 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin dengesini kurmak gerekli gelecek kaygısı olan kişilerin aşık olmadıkları sevmedikleri kendilerini okulla ve derslerine veren kişiler olarak algılanmamaları gerekli. İnsan zamanını verimli kullanırsa herşeyi eş zamanlı yürütebilir. Ama öte yandan öyle garip insanlar var ki belki takıntılı belki saplantılı sevgilisi mesaj atmadı diye saatlerce ağlayan, ya da sevgilisi buluşalım demedi diye günü maffolan, ya da kötüb ri not aldı diye okulu bırakmak isteyen bölümünü sevmediğini düşünen.
- +1 yıl
Doğru bir düşünce.İnsan herşeyin sınırını bildikten sonra her işin altından kalkabilir. Hem sevgi, hem de kariyer olabilir. Senin söylediklerin ergenliğe yeni giren gençlerin sorunları genellikle. Onlarda zamanla aşıyorlar zaten bu durumları. Ben mesleğimden mezun olduktan sonra şartları görünce memnun olmadığımı daha iyi kavradım. Sürekli kariyer hedeflerim için cesaretli adımlar atıyorum. İnsan cesaretli olmalı. Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ölüme götürür.
- +1 yıl
Yeni mezun bir çok kişi mutsuz, geçmişte yapılmış olması gereken kariyer planının eksikliğinden ötürü. Şirketlerde sağolsunlar mezunlara karşı çok cömertler öyle garip maaş teklifleri olabiliyor ki insan şaşırmadan edemiyor. Kendini bilen, yeteneklerini keşfetmiş ve kendini iyi sunabilen biri başarılı olabilir sanırım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu anda istediğim üniversitede, istediğim bölümü okuyorum. Gelecekte alanımda en iyi kişi olacağım ve kendi şirketimi kurmak için uğraşacağım. 1. sınıftayım, ortalamamı yüksek tutuğumdan dolayı üsten ders almak için danışmanımla görüştüm ve zorda olsa ikna ettim. Şimdilik, iki patentli fikrim var. Daha patentini almadığım ama başvurduğum bir kaç fikrim var. Aklımda ise yüzlerce fikir var, hepsinin üzerinden geçip tek tek geçeceğim ve gerçekleştirebileceklerimi, gerçekleştireceğim. Invisible College ile yazışıyor, fikir alıyor ve fikir veriyorum.
Bütün bunları yaparken, zamanın aktığını ve yaşımın bazı zevk ve gerekliliklerini de yaşamam gerektiğini biliyorum ama bir türlü öyle yaşamayı beceremiyorum :D11 Yorumla- +1 yıl
İnsan yeni şeyler üretmeye alışınca, boşa geçen zamanlar için üzülüyor, ben de bir ara epey somut proje üretiyordum yazılım alanında yeri geldiğinde bana çok iyi referans oldu, ekonomik getiriside var şuan yüksek lisans bitirme projemde düşündüğüm bazı şeyler var :) Ama düşündüklerimi gerçek kılabilmek için zaman ayırmama gerekecek, bazı insanlar bazen somut ürettikleriyle daha çok mutlu olabiliyor benim gibi her zaman olmasada :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
Diğer konusunda 396 cevap paylaştı. Benim bu kaygım, yüksek derecede vardı, gelecegimden asırı süphe duyuyordum ve kendimi bulamadıgımı düsünüyordum. Ama su an vizyonumu belirledim gibi acıkcası, gelecege dönük planlarım var insallah gerceklesir. Kaygılarımı en az seviyeye indirdim. Düsünüyorum evet ama, cok takmadan. Ki öyle olmalı. Sonuc olarak yasayarak gorrecegımız ve cabalayarak ustune katabilecegimiz bir sey. Kontrol edemeyiz., sadece amaclar ve hedefler dogrultusunda ilerleyebiliriz... Benimde bir kac planım var, yedek planlarım da var o.O kısmetse yapıcaz artık..
14 Yorumla- +1 yıl
Planlı bir yaşam güzeldir, ama yanında planlananların gerçekleşmemesinin verdiği hayal kırıklığınıda beraberinde getirir. Zamanla herkes bir yerlere gelecektir gereken çabayı gösterince ama bazen bu geldiği yer olmak istediği yer olamayabiliyor. Bazı şeyler belirtiğin gibi kontrol dışı gelişiyor. Ama elbette yedekte planlar tutmak güzel birşey, en kötüsüne karşı hazırlıklı olmak ve en kötü diye nitelendirdiğimiz durumlarla karşılaşınca bu planları devreye sokabilmek bocalamadan :)
- +1 yıl
Öyle, çok düşünmekte insana bir şey katmıyor. Hiç düşünmemek te boşluktan başka bir şey değil. Orta seviyede düşünüp elinden gelenin en son noktasına kadar çabalamak gerekir, diğer etkenler bizim pek elimizle şekil vereceğimiz şeyler değil. Hayal kırıklığı yaşamamak için de beklentilerimi en makul seviyede tutma taktiğini kullanıyorum artık. Hedefim, amacım var ama gerçekdışı pek bir şey beklemiyorum. Aşama aşama. :) böylesi daha huzurlu..
- +1 yıl
Çok düşünmek insana birşey katıyor bence, ama düşündüklerinin hayal ettiklerinin gerçek olacağına gözü kapalı inanması yanlış bence insanların. Çünkü bazen en ilginç sonuçlar, en ilginç ve sıradışı fikirler çok kafa yorduktan olayları çok farklı açılardan irdeledikten sonra ortaya çıkabiliyor. Beklentilerini en makul seviyede tutman hem iyi hem de kötü öte yandan. Kötü çünkü bir nevi kendini sınırlamış olmuyormusun? Belki bazen çok daha fazlasını yapabilecekken, çok daha iyisine ulaşabilecekken?
+1 yılMantıklı olan kişilerin gelecek kaygısı olur..
Anı yaşayanların gelecek kayısı yoktur..
Burda mantıklı kişi rolündeyim..
Bir an önce Mali Müşavir olmam gerek.. Hedeflerim yüksek.. Buraya yazsam yetmez..
Ve en kötüsü de, burası çok oyalıyor beni..14 Yorumla- +1 yıl
Gelecek kaygısı görmezden geliniyor,insanlar gerçeklerden kaçmaya meyilli oluyorlar,zorluklarla mücadele etmektense,zorlukları olabildiğince ötelemeye çalışıyorlar bu kişiler genelde anı yaşayan kişiler olabiliyor.İnsan öyle yada böyle bir şekilde bir öncelik verme mecburiyetinde oluyor hayatında gelişen her olay için ama çoğu kişi önceliği kişisel haz odaklı olabiliyor mantık bazı anlar devre dışı kalabiliyor.Bazen insan zaman kaybettiğini düşünebiliyor.İşallah hedefine ulaşırsın.
- +1 yıl
Anlık duygular ön planda tutuluyor evet.. Gelecek düşünülmüyor.. Ben şimdiden çocuklarımı düşnmeye başladım.. Hayat zor.. Onlara geleceği iyi hazırlamalıyız..
- +1 yıl
Bende bunu düşünüyorum bazen ileride çocuklarım olursa nasıl bir dünya bekliyor onları diye, acaba nasıl kişilikleri olacak onlar var olduklarında dünya nasıl bir yer olacak ve de neler değişmiş olacak diye. Hayat zordu, günden güne zorlaştı, zorlaşmayada devam ediyor her ne kadar hayatımızı kolaylaştırdığı söylenen yenilikler varlıklarını sürdürselerde.
- +1 yıl
Yani neymiş.. Gelecek için elimizden geleni ardımıza koymayacakmışız.. ;)
gelecek kaygım var ozellıkle okuyupta gıdıp okudugum bolumde çalısamamak benı artık hayatta sadece para ıçın çalısan bı bırey yapıcak.bunu ıstememekteyım hatta vaktımı bunu dusunmeye ve sımdıden nerelerde çalısabılırım dıye dusunmekle geçırıyorum.ama herkesın gelecek anlayısı farklıdır kımısı sevgılısının ustune kurar gelecegını onlarda kaygı yasıyo sevgılı kaybetme kaygısı:)
22 Yorumla- +1 yıl
Bazı bölümlerde çok fazla sektöre giriş yapabiliyor insanlar aldıkları eğitime ve okudukları bölüme göre seçimler yapmak durumunda kalıyor,hal böyleyken bazı kararların daha mezun olunmadan alınması gerekebiliyor,artık iş verenler mezun olduğundan bir kaç yılda iş deneyimi istiyor okurken çalışmayı ve yöneldiğin alanda deneyim kazanmanı:)Sevgili üzerine gelecek kuran kişiler muhtemelen aynı geleceği bir önceki sevgililerinde ve de muhtemelen bir sonraki sevgililerinde de kurma çabasında olabilir
tabiki insanların sorunları kendilerini ilgilendirir ama belki düşünüyorlardır, mesela şahsım adına kariyer ve gelecek planlamamı etkin bir şekilde yaptığımı düşünüyorum, bundan sonrası için hayat nereye götürürse umarım planlarım dahilinde olur, diğer şeylere de ayıracak vaktim var bu yüzden gerçi o diğer şeyler için de çok fazla kafa yormam olursa olur olmazsa olmaz içimden geleni yaparım durumundayım ama kafa yoranlar da (umarım) bu dediklerini düşünüyorlardır
21 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle kendilerini ilgilendirir ama toplumun temeli bireydir, bireylerde oluşan sorunlar genelleşirse toplumsal soruna dönüşebilir belki. İnsanların hayatları için öncelikleri olmalı bu bazen kariyer olur bazen farklı birşey olur, ama yarını belli olmayan öğelere ve değerlere bel bağlamak beklenmedik üzücü sonuçlara neden olabilir, konuştuklarımızı o kişilerin düşündüklerini sanmasamda ben de umuyorum.
+1 yılHer ne kadar herkesin gözü benim yaptığım işte olsa da ( malum cebine birkaç yüz bini koyan inşaat sektörüne giriyor ) bunca kalabalık arasında ortağımla pastadan bir miktar pay almayı düşünüyoruz. Bu işler o kadar kolay değil belki ama sabrım azmim ve şansım var. Kimbilir ömrümüz vefa ederse bir on sene sonra neler olmuş olur
11 Yorumla- +1 yıl
Herşey olabilir, şuan büyük bir çok firma aynı yollardan geçti, hayırlısı olsun, başarılar.
+1 yılben zaten yapmışım kariyerimi , bundan fazlası yok yeter , evimi arabamı da almışım , artık düşünmeyeyim lütfen zartı zurtu , gençler düşünsün .ben de bi koca bulayım artık , vizyon misyon kariyer derken evde kaldım yahu
14 Yorumla- +1 yıl
Hayat monotonlaşabilir ama zamanla, eğer ki insan hep daha iyisi için çabalamazsa. Kaldı ki arabanın, evin marjinal değeri alındığı andan itibaren düşmeye başlar ve zamanla anlamlarını yitirir :)
- +1 yıl
bana yeterrrr :) yoruldum gayri
- +1 yıl
ozaman yaşam beklentisi ve gelecek korkusu farklı bir boyuta doğru yönelebilir :)
+1 yılesas kariyer korkusu universiteden mezun olunca oluyor =) ki bende oyle oldu şu an harıl harıl çalışıyorum hatunlar konusuna gelıncede para kazanmak için kullanıyorum kendi kariyerimi gkarşı cins sayessınde olusturmak guzel bı duygu
11 Yorumla- +1 yıl
Mezun olunca iş bulmak dert, bulunan işin beklentileri karşılaması ayrı bir dert, bir çok kişi istediği değil bulduğu işte çalışıyor :)
+1 yılbende çok vardı gelecek kaygısı ve kariyer beklentisi ama şu an bıraktım o işleri,
evlenme kararı aldım, evlendikten sonra yoluma devam edicem:)13 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel, bu da bir gelecek beklentisinin somutlaşmış hali :) İnsanın hedefleri doğrultusunda çalışması ve yaptıklarının meyvelerini alması kadar güzel birşey var mı? :)
- +1 yıl
ben yoruldum kariyer diye ve az para çok iş yerine iyi bir evlilik yapasım var eşim de beni desteklicek her anlamda yolum açık olsun artık:)
- +1 yıl
Bu çoğu zaman böyle hemen hemen hiç kimse olması gereken maaşla işe başlayamıyor çok nadirdir emeğinin tam karşılığını alabilen. En iyisini yapıyorsun yolun açık olsun, mutluluklar :)
hepimiz ünlü rock yıldızları olacağımızı düşünüyoruz. veya milyarder.
18 Yorumla- +1 yıl
Gene hayaller mevcut ve de insanların hep kendilerinin başına talih kuşu konacağı inancı.
- +1 yıl
yaşamaya da devam edecek bir çok kişi, belirli bir azınlık sadece geçmişte yaptıklarından yaşadıklarından ötürü pişmanlık duymayacak.
- +1 yıl
çok büyük bir ihtimalle ^_^
- +1 yıl
Sağol, iyi geceler.
Geçen sene vardı ama Allah tan üiversiteyi kazandım geleceği olan bi bölümede girdim üstümden baya bi yük kalktı Allahtan. Mezıun olunca tam ne olur bilemem ama bakalım zaman göstereck..
13 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de geçici kaygılar oluşuyor ve ardından sonlanıyor eskiden anadolu lisesi sınavı ilkokuldan sonraydı ilk okul4-5 te dershaneye gittiğimi asnımsıyorum :) Ardından ortaokuldan sonra olmaya başladı, iyi bir lise için çalış, iyi bir üniversite için çalış, hep çabalayarak çalışarak geçiyor hayatlarımız, gereken önemi vermediğimizdeyse gelecekte bizi nelerin bekliyor olacağını düşünmek bile istemiyoruz. İşallah mezun olduğunda kötü süprizlerle karşılaşmazsın ve de istediğin hayata kavuşursun.
- +1 yıl
Birşey değil :)
liden mezun olduktan 4 ay sonra atandım
haftada 2 gün çalışıyorum
aynı zamanda perfüzyon tek. okuyorum11 Yorumla- +1 yıl
İçinde insanın bazen hep yeni birşeyler öğrenme ve yeni birşeyler keşfetme isteği oluşabiliyor :) Bende şuanki master programımı tamamladıktan sonra bir de mba yapacağım :)
Türkiye koşullarında kariyer planlamak zaten saçma bir düşünce.. Bu başlık ayrıca tartışma konusu o yüzden fikrim bu kadarı ile kalsın..
11 Yorumla- +1 yıl
Kurumsallaşmıi bir çok firma yurtdışında gerek performans değerlendirmeleriyle gerekse bireysel görüşmelerle planlıyor kariyerini çalışanının, Türkiye'de ise firmaların insan kaynaklarının yapması gerekeni bireylerin kendilerinin yapması gerekiyor. Niteliksiz kişiler için bir planlama yapılmasıyla yapılmaması pek birşey fark etmiyor, ama bazı bölümler için hayati önem taşıyabiliyor.
yanlış yerde sormusun soruyu. burası hukuk v.s sitesi değil. doğru düzgün işi gücü olmuyan boş takılanların sitesi
13 Yorumla- +1 yıl
Yine de burada ne istediğini bilen ve hayatını anlamlandırmış bir kitlede mevcut bence azınlıkta olsada :)
- +1 yıl
Muhtemelen =)
+1 yılmisyonum: başarı vizyonum : olabildiğince çok para kazanmak
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım misyonun doğrultusunda vizyonun değişmez :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendinden vizyonlu misyonlu şirketler arıyorum çalışmak için. kariyerimi de zengin koca eşi olarak planladım. hobi niyetine çalışmayı düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Başarılar :)
- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye şartlarında kariyer yapmak şart.
11 Yorumla- +1 yıl
Kariyer yapılması için çabalansada bazen kariyer sahibi olmak çok zor olabiliyor. İyibir üniversite bitirmek, master yapmak, geçerliliği olan sayısız sertifikaya sahip olmak yetersiz olabiliyor. Şirketler eskiden daha çok niteliğe önem verirlerdi, şimdilerde bir çok firma az maaşla işimi görecek kişiyi bulayım derdinde.
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. 2.5 yıldır aynı şirketteyim etkisiz elemanım hala
11 Yorumla- +1 yıl
Belki yanlış şirkette çalışıyor olabilirsin. Hem zaman alıyor belirli kademelere gelmek.
Daha erken
11 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin bir zamanı vardır elbette, ama zamanın hızla geçtiğini bazen algılamakta zorlanabiliyor insan, ve geçmişe baktığında "ne kadar da çabuk geçmiş zaman" denebiliyor.
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası