sizin cocugunuza biri Velet derse ne yaparsiniz?
Bu arada gozlerimde yuzde 50 gorme kaybi var ne yazdigimi pek gormuyorum idare edin :(
Bu arada gozlerimde yuzde 50 gorme kaybi var ne yazdigimi pek gormuyorum idare edin :(
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 4-5 yaşlarında olup sürekli oradan oraya zıplayan daldan dala konan, bir oturmayan, susmayı kesinlikle reddeden, susturuldugun da annesine şikayet eden, ikide birde hey yarabbim sen bilirsin dedirten ve inanılmaz derecede maymun iştahlı olan yaş ve çocuk gurubu. ilgi çekme hastalığı da cabası...
@Aynur65 ; eig için teşekkür ederim
İyi anlamda da söylenebilir kötü anlamda da. Kerata gibi. Genellikle kötü anlamda söylenildiğini duydum. Aşağılayıcı bir kelime.
Ser ser! 😁
Bir dahaki sefere kaçırma! 😄
Hayır. Özür dilerim.
Veled çocuk demektir Arapçada, çoğulu da çocuklar anlamına gelen evlâd kelimesidir.
Cevap
20Cevap
Arapçada ''vld'' kökünden gelir ''valada'' Arapçada ''doğurdu'' demektir. Bu da oradan türer. Doğrulan kim? Çocuk. Veled de çocuk demek. Ha çocuk ha velet, farkı yok.
Bana gore evet kotu itici. Cocuk cocuktur yaramazlikta yapsa kufurler hakaretlerde yapsa kotu kelimelerin soylenmesi siddet uygulanmasi dogru degil. Guzel bir dille anlatilip uyarilmasi gerekir.
Söyleyene, nasıl söylediğine ve duruma göre değişir Arapça kökenli ama İngilizce ye de geçmiş bir kelimedir validation
Valiz geçerli validation onay demek valide anne ya gerçek anne oradan geçmiş.
Bilmiyorum salladım zaten ama büyük ihtimal orada araklamışlar windows xp orjinallik sorgulaması yapan programı vardı validate your çöpü of windows var orijinalse genuine çıkıyor oda seninle aynı 😀
Cenin olacaktı klavye kötü 😀
Kızgınlık halinde söylendiği için kötü gibi geliyor lan Veled rahat dur gibi
Hayır kötü bir şey değil
Ben çocuğuma velet diyorum bazen
Arapçada çocuk demek
Ha şu var
Velet çocuk demek ama
Mesela veledi zina demek, zinadan meydan gelen çocuk demek türkçe karşılığı olarak o... Çocuğu gibi düşünebiliriz bu kullanımdan dolayı insanların aklında kötü bir yer etmiş olabilir ancak
Sadece velet demenin herhangi bir kötü anlamı yok
Çocuk demek çünkü
Düzgün yazmışın. No problem. Kötü bir kelimr degil ama söyleniş tarzına göre kulağa kötü gelebilir
Bazı yörelerde bazi kelimeler bilinenden daha kötü anlamlara gelebiliyor ama velet ile ilgili çok kötü birsey duymadım.
Velet sadece çocuk demek ama başka kelimelerle birleştirilip argo veya küfür anlamı taşıyabiliyor.
Aslında kötü değil. Evlat demek. Çocuk demek. Ama nedense kızınca denir genellikle.
İki anlamda da söylenebilir bu arada geçmiş olsun 👍
Velet Arapça bir kelimedir. Arapçada erkek çocuk demektir. Kız çocuk ise Bint demektir. Yani kötü bir anlamı yoktur. Ama Türkçede biraz kötü manada kullanıyorlar.
Bu güZel gözler neden az görüyor bebeğim
velet Arapça çocuk demek yani kötü değil 😊
Velet zaten çocuk demek kötü bişey değil
Evet kötü bir kelime kız ayool
Velet çocuk demek
Yaramazlık yapan çocuk işte
itici
Değildir ya
Gebertirim
My baby welcome.
arapca da kötü degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?