Ekokardiyografi çeken veya nasıl çekildiğini bilen var mı? Varsa bilgi verebilir mi?
**İnternetten baktım ama bazı siteler farklı farklı şeyler diyor anlayamadım.
**İnternetten baktım ama bazı siteler farklı farklı şeyler diyor anlayamadım.
Ne kadar cok cahil insan var ya. Sacma sapan yorumlar yapmissiniz.
Merhaba arkadasim bende kalbimden sorun yasayan biriyin.
(EKG) Kalp ritmini olcuyor. Gogus kismina ucunda hafif yapiskan top gibi bir sry olan boyle kablolar var ondan yapistiriliyor. Ayak bileklerine ve el bileklerine de mandal gibi bir sey tutturuluyor buyukcene bilegini kapsayan sonra 1 dakika kadar suruyorsun normal oda kalp ritmini olcuyor.
(EKO) Eko ise yan uzaniyorsun ve doktor kalbinin oraya ultrasonla bastirarak kalbini inceliyor jel suruyor. Gerekirae damar yolu acilip sivi enjekte ediliyor delik var mi diye bakiliyorm
(EKOKARDIYOGRAFI) Bu cok baska bende tee den randevuluyum ama youtubeden bakarsan yapay video var. Agiz yoluyla ucunda kamera olan bir kablo gibi bir seyi kalbine gonderiyorlar ve bakiliyor. Eko gibi ama kamera veriliyor.
Elektrokardiyografi (ekg) iste kalp ritmi duzenli mi degilmi olcmek icin elektrotlar yerlestiriyorlar gogus bolgene yapistiriyorlar hemsireyim ben bu arada Ekokardiyografi yani eko da Kalp kapak hastalıkları,
Kalp boşluklarının çapları, büyük olup olmadığı,
Kalp duvarlarının hareketleri, hareket bozukluğu olup olmadığı kalp ici basinclara bakilmak icin yapilir o da ayni sekilde elektrot yapistirilir yuvarlak elektrotlar gogus karin bolgesine bu kadar tatlim basit bir sey
Ekg de calismadim ama yaptirdigim icin biliyorum
Ekg ben de yaptım geçenlerde onda sıkıntı yok da eko icin bir yerde damar yolundan ilacli ultrason diyordu bir yerde 45 dk kadar cekimi surer diyordu korktum açıkçası
Eko da yok canim o da ona benzer bir islem kim soylediyse uydurmus internettede yanlis bilgi veriliyor o da ayni elektrot yapistiriyorlar gogsune koluna bacagina o sekilde ekg gibi yani yine kagit yazdiriliyor islemden sonra kagidi sana veriyorlar hekime gidip gosteriyorsun
Ilac falan yok kim dediyse uydurma oyle birsey yok
Elektrotlari yerlestiriyorlar dedigim gibi o kadar
Teşekkürler 🙏
Basit bir islem hemsireyom ben
Onemli degil
Ultrason kısmı peki o da mi Yok?
Tatlim
Ultrasonda basit bir islem gogusune birsey koyuyorlar onunla dinliyorlar iste gebeler icin kullaniliyor kalp icin cogu islem icin tercih ediliyor en cok ultrason tercih ediliyor ona da gidebilirsin kalbini dinliyorlar onunlada nasil attigini falan kalple ilgili sikintin varsa
Ultrason ayri bir islem birsey takilmiyor doktorun elinde ince uzun bir kablo var onunla dinliyor karin seslerini veya kalp sesini ne sikayetin varsa
Ekrandada ic hareektleri goruyor kalple ilgili falan ekranda iste
Bir yandan dinlerken bir yandanda ekrana bakiyor
Doktor
Ultrason gibi bir başlık var. Kremleyip kalp kısmında gezdiriyor. 15-20 dakika sürüyor
Yukarıda bir hemşire var ekg gibi olduğunu söylüyor elektrotlar yerlestiriliyormus falan🙄
Kardiyogram o ya. Ekokardiyografiye girdim ben. Aynı ultrason gibi. Derin nefes al nefesini tut gibi komutlar yaptırmıştı bana
Damar yolu falan bir şey yok yani basit bir işlem
Yok ya. Sen dediğin MR'da olur. Hastanelerde girmediğim test yok. Üfleme testine bile girdim 😂
Aynı ultrason gibi. Ultrasonda batın bölgesine bakıyorlar. Ekoda kalp kapakçıklarına falan. Başlıklı şeyi kalp bölgende gezdirecek. Rahat bir işlem
Üfleme testi 😂 Sfs diye geçiyordu sanırım çok defa yapıp her seferinde sınıfta kaldığım test, astım olunca.. 😬 iyi öyleyse bir kardiyoloji randevusu bakmaya başlayabilirim 🙄🙃
Sorun nedir?
Sfs defil sft solunum fonksiyon testi orada calismistim agzina alip icine cekip birden ufluyosun nefesin kesilinceye kadar hemsire tamam deyincede agzindan cikartip uc kismi cope atiyosun
Onu biliyorum, kalple ilgili olanı soruyorum, sorun nedir?
Doktor üfürüm var ciddiyetini ekoyla öğrenmemiz gerek dedi
Hmm, geçmiş olsun umarım düşük düzeydedir
Teşekkür ediyorum🙏😊
Cevap
0Cevap
İki bacak ve iki el bileğine bide göğüs arasından, sol koltuk altına doğru takılan şeyler var. Anlık çekiliyor.
Bahsettiğiniz şey ekg değil mi?
Elektrokardiyografi diye okumuşum. ✋
Can sana bazı bişeyler takar bir yerine normal çeker basit bişey korkma
Bor yerden damar yoldan ilacli ultrason diyordu bir yerde 45 dk kadar cekimi surer diyordu...
Onu çektim biliyorum
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar