Arkadaşlar ben Ağustos'ta Vodafone hat aldım ve hiç kontör yükletmedim ve iş gereği yüzünden yurt dışına çıktım kağıtta anımda ve yeni yıldan sona geri döneceğim ama tabi ki çekmiyor hattım asıl benim size sorum Vodafone hat ne zaman kapanır? Bir daha kullanamam demi bu hattı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)vodafone hattım ne zaman kapanır
Cep telefonları günümüz iletişimi için olmazsa olmaz aletlerden biri haline geldi. O kadar ki eskilerde çok önemli gördüğümüz ev telefonları çoktan rafa kalktı. Şimdilerde evlerde telefon yok denecek kadar az. İletişimimizin kopmaması için cep telefonlarında kullandığımız hatların kullanım sürelerini bilmek önem taşıyor. Peki Vodafone hat ne zaman kapanır?
Kaç Ay Kontör Yüklemeyince Hat Kapanır Vodafone'da?
Vodafone, Turkcell, Türk Telekom fark etmeksizin hepsi belli bir gün kadar telefona yükleme yapılmadığında hattı devre dışı bırakır. Bütün operatörlerde bu süre yükleme yaptıktan sonraki 180 gündür. 180 gün boyunca hattında bakiye olduğu sürece arama yapabilirsin. Her yükleme sonrası bu süre uzar. 180 gün sonunda yükleme yapmazsan hattın bekleme süresine girer, bu da 90 gündür. Bu sürede arama yapamaz, mesaj atamaz veya telefon internetinden faydalanamazsın. Bu sürede sadece acil servisleri arayabilirsin. Bu sürede hattına bakiye yüklersen hattın kullanıma açılır ve 180 günlük süre tanımlanır hattına. Bekleme süresi sonunda hattına yükleme yapmazsan hattın tamamen kapatılır. Vodafone internet sitesinde yer alan bilgiye göre; 12.06.2020 tarihinden itibaren fatura borcu veya farklı nedenlerle kapanan hatlar için, hat açma ücreti 30,29 TL'dir.
Vodafone hat ne zaman kapanır?
Vodafone Hat Kapanma Süresi Sorgulama
Bakiye öğrenme servisini arayarak aktif süreni öğrenebilirsin. Bu işlemi 3 yöntem ile yapabilirsin;
7501'i arayarak,
BAKIYE yazıp 7501'e SMS atarak,
*123# tuşlayıp arama tuşuna basarak.
Vodafone Faturalı Hat Ne Zaman Kapanır?
Faturalı hatlarda ise durum biraz daha farklı. Vodafone faturalı hat borcunuzu son ödeme tarihinde ödemediğiniz zaman size mesajla ve e posta ile uyarı gönderilir. Son ödeme tarihinden sonra 1 hafta süre tanınır, bu 1 hafta süre içinde herhangi bir kapanma yaşanmaz sadece belirli miktarda faiz gelir. 1 hafta sonrasında ödeme yapmazsanız 3 gün içinde hattınız kapanır. Size arayanlar “Bu hat geçici olarak servis dışıdır” uyarısı alırlar. Fatura borcu ödenmediği takdirde ise 1 ay sonra icraya verilirsiniz. Hat kapandıktan sonra hazır kartta olduğu gibi 30.29 TL ücretle açılır.
1 yıl süresi vardır diye biliyorum, önce kontör yüklemeyince 4 ay kadar sonra aramalara kapanır, sonra da donuk kalır, tekrar kontör yüklemede aktif hale gelir.
Benim bildiğim bu, şu an birşey oldugunu zannetmiyorum.
Ins dedigin dogrudur cünkü nummara cok önemli.benim icin bide ilk defa cep telefonum.nummarami ezberlemistim :D cok üzulurum.kapanirsa ayrica yorumun icin tskler +1
arkadaslar ben yurdisindayim 12 agstosta 2020 de son yukleme yapmistim. bu ay sonunda yukleme yaptirirsam hat kapanirmi. gelince normal telefona kartimi taksam calisirmi yoksa vodafon bayde gitmek gerekir
6 ay dolduktan sonra mi kapanir. alti ay dolmadan degil dme. ve yukleme yaptiktan sonra kartimi acarsam direk calisir yoksa gene vodafon bayde gitmek gerekir
En İyi Cevaplar