Sizce en güzel en iyi çikolata hangisi? Toblerone? Callebaut? Ya da başka bir marka?
en güzel en iyi çikolata

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çikolata üzerine tez yazmış birisi olarak, tartışmasız derecede, dünyada da kabul gördüğü üzere dünyanın en kaliteli çikolataları; Guylian, Godiva ve Lindt... Çünkü hem kullandıkları kakao çekirdekleri muazzam kaliteli, hem de işleme teknikleri şahane. Çikolatayı bir sanat olarak üretiyorlar -ki bunun bilimsel boyutlarını incelemiş olduğum için son derece hassas detaylar çikolatayı güzelleştiriyor. Ben de kişisel olarak Lindt, Toblerone, Ritter Sport üçlüsünü çok başarılı buluyorum. Milka'nın da (Türkiye üretimi olmayan) serisini başarılı buluyorum. Ancak çikolata olmasa da, çikolata kreması olarak Nutella bir faciaya dönüştü. Zira üretimi Türkiye'ye kaydırıldı ve içeriği değiştirildi...
İsviçre Toublerone'u daha güzel. Türkiye'de satılanlar biraz (afedersiniz) dandik kalıyor :D Teyzem isviçre'de yaşıyor. Gelicem dediği zaman yaklaşık 50€ luk çikolata ve çeşitlerinden getirtiyorum ki bunun 30€ sini toublerone alıyor :D
İçinde gerçekten hissedilir büyüklükte bal peteği var ki buradakiler gibi içi mayışık değil :D Bunların içerisinde Stollwerck, Valrhona, Guelaguetza, Treuscher ve ZaaBar gibi dünyada tanınmış markalar var fakat onları da bizim memleketimizde bulmak çok zor ama bulursanız da muhakkak tadın derim :)
En sevdiğim çikolata beyaz çikolata, siyahta da antep fıstıklı çikolata severim. Hep düşünmüşümdür beyaz çikolatayı da antep fıstıklı yapsalar diye. Ve bir gün O'nu gördüm.(ülker golden yapmış) hemen aldım. Bir parça koparıp ağzıma attım, kafa yaptı resmen. O kadar mı arzulamışım.
isviçre çikolataları bir numara tobleron filan ben ayırt edemiyorum hepsi çok güzel şimdi sana kızıyorum canımı çektirdin yapılırmı bu bana:)))
ben belçika çikolatası diyorum:)) olmaz sana yasak fit olacan:d
çikolata olsunda belçika olsun sorun değil:)şimdi gidicem bütün çikolataları alıcam fit olmak umrumda bile değil suçlusuda sensin işte beyaz çikolataya daha da bayılırım:)))
hahah:) bugünün şerefine bol bol ye git al ama yanlızca bugünlük:))
bak yaaaa sen benim çirkin olamamı istiyorsunnnn amaaaaaaa zaten bugün çok zor bir sınavdan geçtimmm başarıyla:)))
yaa nasıl bir sınav buu..
sınavın adı künefe hemde en korktuğum sınavdı çok şükür geçtim alnımın akıyla şimdi önüme çikolata şelalesi koy dönüp bakmammmmm:)))
pehh önümde künefe olacakta yemicem hemde sizin ordan:DD
ben de yapamam tm buraya kadarmış dedim ama inanki o bana baktı ben ona baktım ama baktım sadeceeee hemde kaymaklııııydıııııı:)))
ya okdar sıkma kendini bir dilmden bişey olmaz eritirsin sen onu:)
yok yok bir kereden bişey olmaz diye diye bu hale geliyor zaten insanlar ama sen kilo almak istiyordun izmirli gel bizim buraya 1 ayda alırsın :)
valla doğru söylüyosun sizin oraların yemek kültürü dehşet verici:)
hemde neeee ben zor tutyorum kendimi benim yemeklerimde güzeldir buarada neden burada herkesin içinde konuşuyoruz onu anlamadımmmm:)
sohbet güzel ondan:)) hadi gell
Raffaello cok guzelll yedigim en guzel cikolata erkek arkadasım kutu kutu alır hep :)
Teşekkür ederim
Cevap
117Cevap
Toblorone, laviva, Lila pause, bitterlerin hepsi lindtin kurabiye parcaciklisi damak, milangonun fıstıklısı, octavianin hindistan cevizlisi nutella tamam sakinim çikolata olsun yeter 😂
Hemen Hepsinin kendisine faydasının yok.
İçindekilere bakıyor 20 tane genetiği değiştirilmiş katkı maddeleri var.
O ürünlerin insana faydası yok.
Sen gibi düşünen %2
golden var premıun cıkolta(ulkemızdekı cakmasından bahsetmıyorum) heryerde bulamazsınız, bıde ısvıcrede eskı 200-300 yıllık cıkolatacılarda yapılan ozel uretım of off
Denizli de hacı şerif diye bir tatlıcı gibi bir şey var oranın antep fıstıklı çikolatası harikaaa
Alpella Riva Latte manyağıydım ben ama bulamıyorum o çikolatayı uzun zamandır. bulsam depolayacağım eve.
Petito, kinder ,Hershey's veya Ritter Sport fındıklı beyaz çikolata arasında seçim yapamam açıkçası.
Sarelle abi çocukluğumdan beri o vardı dağdan gelip bağdakinimi kovacağız nutellada neymiş polonya da fındık ne geziyor :D
Herneyse ne fark eder ha polonya ha italya sonuçta türk değil ve italyada da fındık yok ;)
Evet Gördüm :D Nutella da iyi ama Bence sarelle tek geçerim :)
Onlar midesiz :D
nutellada burda üretiliyor italyadan gelmiyor ki :D
Ben yıllardır ETİ ci olarak diyebilirim ki üzerine tanımam. Fransız, Alman ve ingilterede üretilen bazı markalarında çikolatalarını yedim ama hiç biri bizim ETİ' miz etmez.
hocam boş yapma etinin çikolatası resmen silikon gibi ağzında dondurma oluyor anasını satayım
Damak ve Milkanin çilekli çikolatasına ölürümmmm <33333333333333 :)
ölürsen yiyemessin:dd
git bime buono al kanka en temizi, illa paraya kıycam diyosan godivanın üstüne tanımam
E ulker cikolatali gofret nerde 😱 inanmiyorum sana dbfbfb
Gofretler dahil değil malesef
Karam gofretmiymis yeni duydum cidden
Anketim patladı desene
Ozaman karami secenler salak desene. Ben en iyi çikolata dedim onlar gofreti seçmiş
Seçeneklere afia ekleseydin oylardım tek çikolata afia
hiçbiri :D kahve dünyasını çikolatalarını tek geçerim :D :D
tadella nın beyaz çıkolatasını çok seviyorum abi yıllardır değişmeyen tat :D toblerone de güzel ağzında eridikçe daha da güzel oluyor.
nutella'mın yerini hiç bir çikolata a-la-mazzz o kadar :)
La cevap yazanların hepsinin evinde Nutella var hala başka marka söylüyolar. Kavrulmuş Türk fındıkları ama en önemlisi 50 yıllık tecrübe..
Biz bim çocuğuyuz . Bim çikolatasını yerim,yediririm
Mars 😍 Kinderchocolade 😍 Kilolarrr 😍😍 Kalorilerr 😍😍😍😍
tadelleye bayılıyorum ya bir de eti antep fıstıklı ama öncelik tadelle :)
nestle 10 numara 5 yıldız
ülker güzel
eti orta karar
torku yaramaz.. hiç begenmedim
Genel anlamda Ülkerin çikolatalarına bayılıyorum ama Ülkerin Hobby çikolatasını sevmiyorum.. En sevdiğim çikolata Ülker Çikolatalı Gofret
Her markanın sevdiğim ayrı bir yönü var fakat damak iyidir.
Bence ulker cikolatali gofret.Okulda bir isiriyorum.Kizlar arkamdan kosusturuyor.
toblerone iyi ama bayıyo fazla yersem. Lila Pause öyle değil ama 50 tane ver yerim :D
fıstıklı çikolataları çok severim, ülker veya nestle damak
tadelle de güzel oluyor.
bence buono bimde satılan bir çikolata ama milkayı bırakma sebebim efsane bir çikolata
En sevdiğim albeni ama alman versiyonu daha iyi twix
Ülker çikolata sade olanı kırmızı paketteki çok severim😂
Arkadaslar aranızda Ülker çikolatalı Gofret sevmeyen var mı
Nestle Milka Toblerone 1 tanesini söylemek isterdim ama karar veremedim :(
hiç birini ayırt etmem çikolata güzeldir marka önemli değil hepsii :D
gofret yerine geçiyor sanırım ama KARAM çok iyi ya : )
toblerone ve kahve dünyasının çikolatalarını seviyorum
Toblerone candır. Tabi gümrükten alınca. Öbür türlü pahallı be abi.. :D
Ülker antep fistikli cikolatanin ustune cikolata tanimam✋
Hee kahvaltida cikolata yemiyorum bilemicem
Yedim de oyle acikinca falan ogle aralarinda
torku çok yeni ama ülkeride nutella yı geride bırakır çok kaliteli denemenizi isterim
Kinder. Gerçi tüm sütlü çikolatalar güzeldir beni için, çok ayırt etmem.
en iyi çikolata markası reklam olmasın ama alpella üçgen beyaz çikolata çok güzel :))
torkunun fiyat olarak nutella dan pahalı olması da hayli ilginç :)
toblerone,milka beyaz,antep fıstık ,bademli ağzım sulandı beahh :))) ülkerin herhangi sütlüsü :))
en güzel çikolatadan gönderde yiyelim hayra girmiş ol.
Almanya ve Belçika da yediğim çikolatalarin üstüne çikolata tanımıyorum
Bence en iyisi sütlü ve fıstıklı olanları. Marka olarakta Albeni diyorum. Hem fiyatı ideal hemde çok güzel.
Ben karamgurmeyi, browniyi, milkayı seviyorum ama suflede mükemmel
Çikolata ayırt etmiyorum :)
Nestle Damak ve bitter Godiva çikolatalar..
bitter olsun bimden buono bile alırım 😂
bendensin :D
hayır önce ben söyledim sen bendensin 😂
hahah tamam tamam :D
bitter olsumda ne onemi var
bitter aşktır :D
Bim cikolatasi :)
a101 cikolatasi :)
tadıda pek farklı değildir zaten tuvalet kağıdından o bim çikolatalarının fsşdkljf
Bitter, tablet çikolata.
Iıımmm şeey hepsini seçemiyor muyuz? 🙈🙈
Seç bakalım. Bu kıyağımı unutma
Ne demek
Çikolata çikolatadır.. Ayrım yok...:)
patiswiss ve Eti karam 70
nestle severim ben ulker nefret ederim
nestle damak , eti karam gurme
Toblerone ♥ bu bir aşk
Denemelisin derim müthiş ben ona aşığım mesela
Damak..
Milka'nın inek desenli olanı müthiş.
Çok güzel 😊
Of canım çekti.
Karam ve crunch pat olan 😍
Pat diye ses çıkıyor mu ısırınca
Crunch için Kaç parmak aşağı indim :/
10 mu
Yo tek parmak 10u sıgmıyo
torku , nutella , saralle belki bunun dışı leş...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar