Tam hazırım diyorum olmuyor.
Kapanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi veya yakınları kapananlar yardımcı olabilir mi nasıl yaptılar 😔😔?
Kapanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi veya yakınları kapananlar yardımcı olabilir mi nasıl yaptılar 😔😔?
Nasıl bir insan sıhhatini en üst derecede, hiçbir sorunla karşılaşmamış olarak yaşamak istiyorsa dinimiz de böyledir. Hiçbir günaha bulaşmadan, Allah’ın huzuruna tertemiz olarak çıkmayı hedef ediniriz. ‘Şu kadar hastalanayım da sonra iyileşirim.’denemeyeceği gibi ‘Şu kadar günahla idare edeyim, sonra düzelirim.’ de denemez. Akıl bunun aksini kabul etmez. Çünkü bugün nefsine hâkim olamayan yarın nasıl hâkim olup ‘Bırakırım.’ dediği şeyleri bırakacak, ‘Yaparım’ dediği şeyleri yapacak? Onun için tertemiz olmaya çalışacağız. Bu hayatın sonrası mı var ki sonra yaparım diye beklenti içinde olalım? Bu size yazmak istediğim birinci gerçek. Ama asıl yazmak istediğim husus şudur: Kesinlikle ama kesinlikle, ne yaparsak yapalım yaptığımız şey, Allah’ın rahmetinden daha büyük, O’nun affını aşabilecek bir durumda olamaz. O’nun rahmeti ve affı, daima en öndedir. Bunun, bizim umudumuz olarak sürekli gözümüzün önünde durması gerekir. Ne yapıyor olursanız olun, O’nun affını geçemezsiniz. İki şeye dikkat edin yeter:
Bir: İşi inadına yapmayın. ‘Ne olacak?’ türünden bir savunma yapmayın. ‘Kulum, zavallıyım, eziliyorum, pişmanım.’ deyin.
İki: Hedefiniz, gayeniz cennetlik olmayı sağlayacak işler olsun. Yapabildiğiniz kadarını da yapın. Laf Müslüman’ı olmayın. Gayretli olun, sabırlı olun, umutlu olun. Ayrıntılara da takılıp kalmayın. Üniversite sonrası da demeyin. ‘En kısa zamanda, hemen inşallah!’ demeye çalışın. Allah yardımcınız olsun.
Amin
Bende çok açıktım 2 sene önceye kadar yasadim sehire gore fazlaydi giyimim saclar olsun piersing giyim vs sonra dovme felan yaptircakdim baya aciktim bir aksam dedim denicem nasil olcak kapattim basimi daha sonra dedim bu kadar acik gezdimde sanki bisey oldu anca millet bakiyor gunaha giriyorum hem kendim gunah ediyodum hemde baskasina sonra dedim amannn aciklikta bisey yok oyle kapandim 2 senedir kapaliyim ve bunun cok iyi yonleri var icinden gelsin
Bir kere tesettür girilecek bişey değil olunacak birşeydir. Böyle olmanın felsefesi vardır.
Şeytan seninle uğraşıyor Aysun, yen şeytanı.
Saba güvencemiz tam.
Aysun?
Hayır.
Cevap
9Cevap
Namaz kılmakla işe başlamak iyi bir fikir, belki yapıyorsun bilmiyorum. Alışmış oluyorsun başörtüye, kapalı giyinmeye evde de olsa. Sonra kapalı bir arkadaş edinmek çok yardımcı. Efendime söyliyim mahallende, semtinde ölü için, yeni doğmuş bebek için vs toplantılar olursa onlara katıl, orada konuşulanları dinle. Şu an aklıma gelenler bunlar.
Namaz kılıyorum ama ne ailemde nede cevremde kapalı birisi yok
Yeni ortamlara gir, bir kursa başla vs. Öyle yeni girdiğin bir ortamda dediğim gibi bir arkadaş kestir gözüne. Ona bahset destek olur musun bana diye. Yaşadıklarımdan tavsiye veriyorum. :)
Neden korkuyorsun ki? Başkasını bilemem ama en azından ben kapanmaya ve dinime yönelip araştırmaya başlayınca hep daha fazlasını yapmayı istedim. Başlarda çok zorlandım ama kapanmak için kapanmadım Allah bunu neden istiyor diye araştırdım ve sonuçlarla kalbim mutmain olunca şeytan da sustu, nefsime de zor gelmedi.
Bunu Allah istediği için yapacağına gerçekten eminsen sadece o razı olsun diye yapıcaksan bol bol dua et kendine. Maneviyatını geliştirecek kitaplar oku. Neden kapanman gerektiğiyle ilgili dogru bilgiler edin. Gerisi zaten kalbini tam tatmin ettiğinde gelicek.
Kendini tam hazır hisset. Birilerinin gazına gelme. Sonrası çok eğlenceli. Hele ilk gün sokağa ilk çıktığında gülümseme isteği geliyor. Arkadaşların şaşırıyorlar falan. Eğer gerçekten içinden geliyorsa tamamım diyorsan kapan 😉
Ben 14 yasimda kendi istegim ile kapandim. Simdi 19 yasindayim. Sana yardimci olmak isterim. Gerci ben vesile oluyorum, Allah yardim ediyor.
tesettürlülüler melek değil. tesettüre bürününce rahibe olmuyorsun. dinin gerekliliklerinden birine uyuyorsun. günah kısmı ise ayrı.
Neyden ne anladin sorumda kapalılar melek veya rahibe demedim
Daha açık konuşsan acaba su an dolaylı seyelri anlayacak bir kafada değilim
acele etme çok iyi düşün daha önünde uzun yılların var hevesle sakına kapanma uzun uzun düşün
Güçlü bir irade sağlam bir itikat şuurlu bir iman
Samimi iseniz yardımcı olmak isterim
turbanli yoksa carcaf mi?
Nefsine uymamayı ogreneceksın
Nefsini yen
Gerçekten hazır hissettiğinde kapan
Ölümü düsun
Cehennemi dusun
Ateist ol
Bence girme
Namaz kil ve dua et
Kapanma boşver