sizce artık bunlar değişip kadın-erkek eşit olabilir mi?
Türk kızlarının geneli neden bu kadar cahil?
sizce artık bunlar değişip kadın-erkek eşit olabilir mi?
Aynı şekilde 'Türk erkeklerinin geneli neden bu kadar cahil?' diye de sorulabilir. Birkaç insanda gördüğün şeyi başka bir toplumdan bekleyemezsin: Her insanın ilgisini çekmez.
Magazin, alışveriş konusunda haklılık payı var, maalesef birçoğunun gözünde kitap okumak veya kendini geliştirmek olarak görüyor.
Ancak bunun suçlusu onları büyüten nesildir. Silkelenip elbette kendilerine yol çizebilirler ancak sağlam altyapısı olmayınca çok zor. Öyle nesilde doğan çocuklardan arabanın contasını söküp takmasını, atm ile zamanını harcamasını beklemen büyük haksızlık. Birçoğu istemez miydi sanıyorsun. Alacakları cevap: Senlik iş değil.
Karşı cinsin sorunlarını tam çözemeden cahil kalmış hemcinslerinden görüşler beklemek ne kadar doğru? Haksız olduğunu söylemiyorum ama insanlarının açıklarını iğrenç bir şeymiş gibi anlatırsan yanlış yola katkıda bulunursun. Öv (pohpohla demek değil), göster, öğret. Herkes bunu yapmaya başlasa bundan sonra gelen nesiller şimdikinden bin kat daha iyi olur.
Cehalet bu coğrafyada kültürel bişey oldu artık. Değişmesi zor.
Yüzde-yüz haklısın kardeşim..
Burada yabancı kizlar soyle böyle diyip ovecek kızlarımızı yerecek felan değilim ama gerçekler konuşur.
Amerikada tamirhanelerde kizlar araba yapiyorlar tek başına muhendiste değil bu şahıs.
Bakimini da yapıyor gayet hoş görünüyor..
Bilimsel hipotezi teoriyi ayıramayan lafı gediğine oturtunca küfür edeniyle dolu kızlarımız..
Ve evet evde babasının dizi dibinde altına donu çekmiş sevdiğim adam yakışıklı olacak kusursuz olacak entellektuel olacak zeki olacak vs vs.
Birde feminizmi savunurlar..
Hadi feministim bende al eline motor blogunu bujiyi tak yuvasına hadi..
Hadi ciz kardeşim uranyum atomunun modelini ciz hadi nerde? Ciz göster de diyeyim ki biz haksisiz
O kişiye sorsan bu hayata ne için geldin onun cevabını bile veremez..
Sebebi cahillik.
Valla ailenin ülkenin cahil olması dahi cahil olacak olanı enterese etmiyor kişiyi en iyi kendisi geliştirir..
Ki elinde internet gibi bir velinimet varken sen geceni gündüzünü bos bos aşk ilişkisi sorularında kendini klişe Türk dizilerinde ki gibi bir aşk yasayacak zannedip hayaller kurup bir gram zihnine bilgi sokamiyorsan sığınılacak en komik bahanedir bu
Eleştirme hakkın var. Fakat kültür, eğitim aklına gelecek bir çok şey etkiler bunu. Bizim ülkemizde kadınlara dini açıdan bakış açısıda farklı, o finli arkadaşın bir dine inanınıyormuymuş bir sorsana? avrupanın %50'sinden fazlası ateist. Diyeceksin ne alaka olmaz olur mu? biz burda bayanları gece 11'de dışarı çıkmasına karşıyız, erkeklerin arasına girmesine karşıyız.. ama onlar değil bende çok kısıtlamam eşim olsa sevgilim olsa..
kısıtlamamak lazım. zaten aldatmak isteyen insan her türlü aldatır. alakası yok. sen en iyi şartları ver kadınına gör bakalım gidiyor mu? (sütünde bozukluk varsa yapçak bişey yok). dini inancı beni bağlamaz. e hani islam yenilik süper mükemmeldi? neden müslüman kadınlar bişey yapmıyo? erkeklerinden de az şey çıkıyo. kendinizden pay biçin. sanayici olsanız bir kız sizden tamir (kaporta boya torna ne ise) öğrenmek istese ona kötü gözle yaklaşır mıydınız?
Değindiğin noktalar doğru. Özellikle doğu avrupadaki ülkeler kızlar endüstri meslek okuyup mühendis oluyor bunu bizzat erasmusla macaristana giden arkadaşım söyledi. Diyorum ya bizim kadınlara bakış açımız çok etkiliyor olayı en basitinden bir eş bayanın çalışmasına karşı, ehliyet almaya göndermiyor. Ben bunlara hep karşı çıktım. Sende haklısın bayana iyi bir şart sunsan sanayide çalışmak hariç diğer işleri seçer diye düşünüyorum hepsi gider mi gitmez. Kadınların bakış açısıda farklı yani. Avrupada kadınlar böyle iş seçmiyor görüyoruz. Ben dini açıdan bir yorum yapmak istemiyorum olanlar ortada. Benim kızım öğrenmek istese öğretirdim niye öğretmiyim
dediğin gibi araba bile türk kadını için lüks belgeselde gördüm katar kullanan ( 4 veya daha fazla dorseli ağır tonajlı tır) avustralyalı kadın var. operatör kadınlar tamirciler. onlar sanayinin kraliçeleri.. birazda ailelerimizden geliyo. en başında diyorlardı ya olum salla başını al maaşını işte oturduğun yerden para kazan emret para kazan. bunlardan oldu. adam gibi bir kaportacı ya da tornacı memurdan kaç kat fazla kazanıyo bugün..
Cevap
9Cevap
Sadece kadınlarda değil erkeklerde de durum aynı.
Bunu cinsiyetçileğe vurmaya gerek yok. "Ülkenin %60'ı cahil" :d
Herşeyin başı eğitim
Şimdi senin bahsettiğin şey öğretim. Okullarda bilgiyi alırsın. Erdem, sorumluluk, saygı gösterme gibi gibi şeyler eğitimdir. Eğitim, ailede başlar ve sen çocuğa ne verirsen onu alır.
Boş bir beyin var ve sen dolduruyorsun.
E sonuç olarak anne, babanın zihniyeti neyse çocukta o olur.
Bbxmsbsöxnsmshsjxkjs şaka herhalde
Millete bok atanın da kendisi bir şeye benzese keşke shxmsbdmsbsmxhsnsh
Aynen de bunların bu hale gelmesinin tek suçlusu yine türk erkeğidir
Hem o var hem de her hayuna saldırdık rrsmen bunlar da kendini tanrıça zannetti
yani, birazda kendilerini fazla izole etmelerinden kaynaklıydı. bu bilinen bişey ortamda kadın olması bile ortamı daha güzel kılıyo. (yanlış anlamayın) sonra tanrıça zannedince bunlar bizi her türlü kabul ediyo diye öyle kaldı. eh artık öyle değil ortam bu sefer biz beğenmiyoz :D
Valla yeni jenerasyonun elinden almadık..
Bir gelişme görebildik mi peki?
Oldukça nadir..
Değişen bisey olmadı genelleme adına..
Fırsat sunuluyor geri tepiyorlar yapacak bisey yok..
Sonra "erkekler bize fırsat vermedi, baskiladilar"
Demek işlerine geliyor
"Aa evet"
Evet tabii ya..
Bir insanın içinde olursa ne yapar eder onu yapar..
İçinde yoksa topu paslar durur
Maalesef eğitim sistemi bu hale getiriyor. Kızlarla sınırlama yanlış. Genelde halkımız cahil kesim.
Eksileyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.
türk erkeğine kültürlü görünücem de ne olacak diye düşünüyorlardır
çalışmamız? isterse 25 dil bilsin böyle aptal genellemeler yapan insanlar bir sığırdan daha kültürsüz görünüyor benim de gözüme alışmaya çalışıyoruz gene de napalım
Etraflarında erkek bulamadıkları için eğitim alamıyorlar. ;)
Ben hiç adam olmadığını düşünüyorum.
Yine iyi benim etrafımdakiler daha tuhaf varlıklı olmadığı halde zengin gibi takılıyor teşekkür yerine merci diyor
değil mi? babası 2-3 bin lira maaş alıyordur cebinde iphone x... hayır yani çok mu önemli arkadaş ortamında masaya iphone x çıkarmak. eski telefonun muhabbeti daha çok oluyo daha çok dalga geçiliyo iyi oluyo :D mesela bende şu an nokia 1600 var telefon serviste inanır mısın tuş kilidi bile var :D :D
Ailelerinde pek değer görmüyorlar haklilar
bazen insanlar ailesinin istemediği ama gerçekten hayali olan şeyleri isterler. hayatının o olduğunu düşünürsün. mesela ailen müziğe karşıdır ama sesin güzeldir ve şarkıcı olmak istiyorsundur. benim ailem öyleydi onlardan destek bulamadım ve gitar ve ekipman almak için okulu dondurup onları aldım. şimdi bişey demiyorlar. yine istemiyorlar ama sesini çıkaramıyorlar. saygılarını kazandım çünkü. bak bazı güzel şeyler beraberinde zorluk ve acıyı getirir dostum
Ben Türk değilim zaten :) simdi senle o çok farklisin Türkiyede kadınlar çok baskı altindalar erkekler gibi özgürlüğünü yasayamiyorlar
erkeklerde özgür değil? bizde de baskı var. iş bulma baskısı biraz daha güzel hayat kurma baskısı. çünkü işsizlik var. inan bana var. çalışana iş var deme işsizlik o işin eğitimini almış ya da kalifiye insanın işini yapamaması anlamına gelir (bkz. makine mühendisinin inşaatta çalışması işsizliğinin puanını arttıran bir olay). evet, bizlerle iskandinavlar avrupalılar falan çok farklılar. peki ya sen nerelisin?
Rumum aslen Kıbrısliyim İstanbul'da yaşıyorum.
Ne nasıl?
Sana oylesi denk gelmis olabilir belki.
Cogu kiz bu sorun olarak gordugun seyleri yapiyor zaten 😂 ortada aslinda pek bir sorun yok yani sana yapmayanlar denk gelmis anlasilan
Ben ve cevrem boyle😂 eminim cok fazladir yapan
Bu tek kadınlarda olan bir şey değil kuzum
Makarna yapmasını bile bilmeyenini gördüm :D :))
Bunlar mcdonalds'cı olmuş. :D
Aynen doğru hiç bişeyden haberi yok çoğunun ben şahsen idolojik görüşü olmayan biriyle evlenmem tarih az cok bilcek
Erkeklerin de surekli tarih genel kultur konustugunu duymadim. Cogu spordan bahsediyor hatta kizlardan daha cok dedikodu yapan turleri de mevcut. Bu konuda kizlar diye genelleme yapamazsin
ee kardeş ne bekliyon siz gidiyonuz süslü püslü erkeklere onlar ne bilecekte ne konuşçak. görüntü var muhabbet yok. doğru düzgün bir ortama girdin mi hiç? bizler sınıfınızdaki en arka sıradaki en sessiz insanlarız. öyle tip falanda yok bakmayızda kendimize. kendimizden daha önemli şeyler var da ondan. tuhafsınız
Simdi de benim hakkimda genelleme yapiyorsun. Konu acilinca gayette konusurlar hatta susmuyo diye sikayet bile edersiniz. Ne yani bakimli olmak suc mu sizinde ne istediginiz belli degil. Kızlarin dogasinda güzel gorunmek istemek var bu kizlarin cahil oldugunu gostermez. Tam tersi kulturlu bir insan bakimli olmasi gerektigini bilir
aynen kezban hepsi
Cok dogru bir tespit
Haklısın
Bu Türk insanının genel sorunu
Haklisin bro
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar